jak oszczędzić na emeryturę i życie. Mam 23 lata
-
truskaweczka123
- Jestem tu nowa :)
jak oszczędzić na emeryturę i życie. Mam 23 lata
Hejka, jak myślicie jak mając 23 lata zarabiam marnie, studiuje zaocznie czuje że powinnam stworzyć jakiś plan co robić, jak odkładać na emeryturę czy ma to sens, może lepiej inwestycja w siebie, w rozwój, inne wydatki.. zakup mieszkania gdzieś trzeba mieszkać a nie chce brać kredytu. Póki co utrzymuje się z rodzicami. Nie mają z tym problemu ale czas szyybko leci 
Re: jak oszczędzić na emeryturę i życie. Mam 23 lata
Poki jestes sama i masz,wsparcie rodzicow to inwestuj w siebie, no inaczej jak chcesz zaczac zarabiac pieniadze za które bedziesz sie utrzymywac, kupisz mieszkanie i jeszcze odlozyc ...
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Klimat się psuje, za 20 lat będziemy się zabijać o worek kartofli. Jeśli chcesz zadbać o przyszłość, popieraj odejście od węgla i ropy w Polsce.
Jesteś młoda, daj sobie spokój z myśleniem o starości. Przepisy się zmienią z 10 razy zanim przejdziesz na emeryturę.