jak oszczędzić na emeryturę i życie. Mam 23 lata

Piszemy tutaj o pracy, bądź też jej braku. Finanse, kobiecy biznes.
ODPOWIEDZ
truskaweczka123
Jestem tu nowa :)

jak oszczędzić na emeryturę i życie. Mam 23 lata

Post autor: truskaweczka123 »

Hejka, jak myślicie jak mając 23 lata zarabiam marnie, studiuje zaocznie czuje że powinnam stworzyć jakiś plan co robić, jak odkładać na emeryturę czy ma to sens, może lepiej inwestycja w siebie, w rozwój, inne wydatki.. zakup mieszkania gdzieś trzeba mieszkać a nie chce brać kredytu. Póki co utrzymuje się z rodzicami. Nie mają z tym problemu ale czas szyybko leci :(
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Re: jak oszczędzić na emeryturę i życie. Mam 23 lata

Post autor: Jamelia »

Poki jestes sama i masz,wsparcie rodzicow to inwestuj w siebie, no inaczej jak chcesz zaczac zarabiac pieniadze za które bedziesz sie utrzymywac, kupisz mieszkanie i jeszcze odlozyc ...
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
RudaJolka

Post autor: RudaJolka »

Klimat się psuje, za 20 lat będziemy się zabijać o worek kartofli. Jeśli chcesz zadbać o przyszłość, popieraj odejście od węgla i ropy w Polsce.
Danka531

Post autor: Danka531 »

Jesteś młoda, daj sobie spokój z myśleniem o starości. Przepisy się zmienią z 10 razy zanim przejdziesz na emeryturę.
ODPOWIEDZ