intymny problem..

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
pam
Miła Kobietka

intymny problem..

Post autor: pam »

Hej, nie wiem czy powinnam tu o tym pisać ale może któraś z Was miała podobnie i da mi jakąś dobrą radę.
Od kilku dobrych lat męczę się z upławami. Sa zoltego nieraz brazowego koloru i bardzo utrudniają mi życie codzienne. Próbowałam je leczyć sama (np tabletkami Iladian które reklamują) nic nie skutkowało. Byłam u kilku ginekologów i żaden również nie był w stanie wyleczyć tego nieprzyjemnego problemu. Zadne tabletki nie działały, zażywałam również antybiotyki i nic! Cytologia nie wykazała żadnych zmian, nie mam infekcji ani podłoża grzybicznego.
Czy któraś z Was miała coś podobnego? :?:
pam
Awatar użytkownika
Astra
Super Gaduła

Re: intymny problem..

Post autor: Astra »

Dziwne , ze ginekolodzy sobie nie radza z diagnoza.
Skoro wszystko u Ciebie niby w porzadku , to nic z tego nie rozumiem.
Moim zdaniem nie jest w porzadku , bo gdyby bylo to nie mialabys tych uplawow .
Nie jest to normalny stan ktory mozna moim zdaniem, wyleczyc w domu.
Moze nalezaloby wykonac jakies inne badania anizeli tylko cytologie.
Moze powinnas jednak jeszcze raz sie dokladnie przebadac u doswiadczonego ginekologa.
Trudno jest Ci doradzic w tej nieciekawej zdrowotnie sytuacji.
Mimo wszystko probuj to koniecznie wyjasnic. :pisze:
pam
Miła Kobietka

Post autor: pam »

Próbuję, już dość długo. Lekarze rozkładają ręce. No nic, działam dalej :papa:
pam
Awatar użytkownika
monisiamakeup
Miła Kobietka

Post autor: monisiamakeup »

Zwiększ ilość płynów. I witaminy C. A dodatkowo zastosuj płyn do higieny intymnej z kwasem mlekowym. Ja miałam też upławy. I też wszystko było w porządku. A to mi pomogło.

Możesz sobie zrobić badanie krwi na erytrocyty, jak się okaże, że masz ich za dużo możesz być odwodniona. Ja wypijałam 3l dziennie i okazało się, że w moim przypadku to za mało. I wlewam to w siebie już na siłę czasami. I piję w nocy. Odstaw sól i alkohol ;)
Ostatnio zmieniony wt wrz 02, 2014 8:48 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: łączenie postów
Klaudusia34
Jestem tu nowa :)

Post autor: Klaudusia34 »

Zmień lekarza.
adforka

Post autor: adforka »

Ja z nieprzyjemnym zapachem i upławami w ciąży raziłam sobie za pomocą chusteczek z kwasem mlekowym do pocierania. Używałam z firmy efektima pharmacare.
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

Post autor: Kinga88 »

Skoro tak wielu sposobów próbowałaś, ja bym jednak szukała innego lekarza, coś tu musi być nie tak
Awatar użytkownika
Astra
Super Gaduła

Post autor: Astra »

Tak masz Kinga racje , cos rzeczywiscie jest tu podejrzane w tym problemie.
Czym predzej odbedzie sie spotkanie z doktorem tym lepiej. :o
Maciejka18

Post autor: Maciejka18 »

Ja w trakcie ciaży długo z tym problemem walczyłam, natomiast zakupiłam sobie chusteczki z kwasem mlekowym z firmy efektima pharmacare i podcierałam się nimi. Podziałało, i mój problem się zmniejszył dodatkowo zero podrażnień :)
ginger08051989

Post autor: ginger08051989 »

Zmień lekarza. Moja kuzynka miała też takie upławy i pobolewnia, których w UK nie zdiagnozowano. Pojechała do Polski, i okazało sie że ma nadżerki... Właśnie przeszła zabieg ich usuwania.
Lagenko_pl
Fajna Kobietka

Post autor: Lagenko_pl »

Dokładnie jak piszą Przedmwóczynie,trzeba zmienić lekarza i nawet zapłacić więcej za dobrego specjalistę ale przynajmniej miec pewną diagnoze niż słuchać 5 darmowych i nijakich lekarzy z których każdy ma się za fachowca...
ODPOWIEDZ