Infekcja układu moczowego
-
golden_eye
Infekcja układu moczowego
Jak zapobiegać infekcjom układu moczowego? Ja już drugi raz w ciągu ostatniego miesiąca borykam się z tym problemem. Nie chce iść na razie do lekarza, bo dolegliwości nie są zbyt nasilone, z resztą panuje u nas grypa i wolałabym się nie narażać wizytą w przychodni.
Są jakieś naturalne sposoby ochrony układu moczowego przed infekcjami?
Są jakieś naturalne sposoby ochrony układu moczowego przed infekcjami?
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
Re: Infekcja układu moczowego
żurawina jest naturalnym sposobem na problemy z układem moczowym
-
limonka
Ja również potrzebuje rad na temat infekcji układu moczowego. Borykam się z tym od 4 miesięcy..
Mam nadzieje, że ktoś podratuje.
Mam nadzieje, że ktoś podratuje.
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
zurawina pomaga ale jest tez długo terminowe leczenie ale jesli nie zapobiegamy wczesniej przez ciepłe ubieranie sie , to trzeba skozystac z porady lekarskiej
-
kotlinka
powtórze po raz kolejny, ŻURAWINA:) herbatki, tabletki, dżemik:) ostatnio jadłam nawet pizze z żurawiną i powiem że pyszna była:) mnie na szczęście jeszcze nigdy nie zlapało zapalenie, ale to zapewne dlatego, że mama zawsze mnie przestrzegała i jakoś mam nawyk brania tabletek z żurawiną właśnie na układ moczowy, obecnie jestem na etapie brania tej z serii Gal http://gal.com.pl/pl/ulotki-suplementy/ ... polny.html
Pizza z żurawiną?No proszę nie wiedziałam,że taka istnieje.Dobrze,że weszłam an to forum,bo przynajmniej dowiedziałam się o tej żurawinie GAL i mam nadzieję,że to mi coś pomoże.Jest to bardzo uciążliwy problem:/
http://tablojd.pl/
Intrygująco brzmi ta pizza z żurawiną, nie omieszkam nie spróbować
To fakt, że żurawina jest idealnym owocem który dobrze sobie radzi przy zapaleniu pęcherza. Na mnie skutkuje.
Żurawina,furalgin,urosept,ciepłe okłady,witamina c.
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
sa to dobre srodki ale wiecie ze nie zaraz bo sa to do długiego stosowania ale zurawina jest naturalna . Mozna tez juz dostac suszona zurawine i tez mozna tak jesc , ja zurawine mam i czesto pijam bo mam w postaci dzemu ktory sama robie
-
helenka814
- Miła Kobietka
Żurawina
pod każdą postacią, herbata, konfitura, bez różnicy, a jak już naprawdę ten problem jest duży i bolesny, trzeba skierowac się do lekarza (moze byc do ogólnego) i poprosic o recepte na furaginum. pomaga w 100%. Mając infekcje warto pamietac że nie powinno się baraszkować z drugą połówką ;p 

Ja mam często problem z pęcherzem, tylko furaginum mi pomaga.
-
glamour
A mi furagina właśnie w ogóle nie pomaga. ale zamiast tych lekarstw lepiej jeść mnóstwo żurawiny, czy kapsułek z żurawiną, które nieco taniej wychodzą. Ten owoc jest po tysiąckrotnie bardziej skuteczny niż syntetyczne leki
- CynamonkaZrodzynkiem
- Extra Kobietka
Lepiej jednak idź do lekarza. Ja też tak kiedyś zwlekałam i doprowadziło to do ostrego zapalenia nerek. Najlepiej kup sobie jakieś ziołowe herbatki z żurawiną, suszoną żurawinę lub sok z niej. Używaj przypraw rozgrzewających takich jak papryka, imbir, cynamon, pieprz, itp.
Amantium irae amoris integratio.
Niestety naturalnymi sposobami pozbyć się infekcji nie mogę. Byłam dziś w sptece i pytałam się pani co można dostać bez recepty i klientki często biorą Multi gyn acto gel. Co o nim sądzicie? Pomoże mi?
lekarze najczesciej przy infekcjach układu moczowego chca przepisywac antybiotyk. Ja jestem juz po terapii antybiotykowej kilkakrotnej i problem ciagle pojawial sie od nowa, do czasu kiedy zaczełam własnie stosowac zurawine. Mam taki preparat dodatkowo jeszcze z nawlocia pospolita. Jak na razie nie mam zadnych dolegliwosci i jestem szczesliwa ze w koncu normalnie funkcjonuje.
zapytaj o urinal on ma właśnie w swoim składzie wysoko skoncentrowany wyciąg z żurawiny wielkoowocowej dzięki czemu może skutecznie wpływać na nasz układ moczowy.
-
Strzelcowa
- Jestem tu nowa :)
dokładnie! ja stosowałam i jestem bardzo zadowolona z efektu. Oprócz żurawiny ma też wspomnianą wcześniej nawłoć. Jak dla mnie rewelacja! w dodatku bez recepty...jałowa pisze:zapytaj o urinal on ma właśnie w swoim składzie wysoko skoncentrowany wyciąg z żurawiny wielkoowocowej dzięki czemu może skutecznie wpływać na nasz układ moczowy.
- Fas_Olka24
- Fajna Kobietka
Urosept, Urilal, Uro Up czy podobne specyfiki na bazie żurawiny pomagają tylko na chwilę. Jeśli infekcja się pogarsza lepiej sięgnąc po Urofuraginum. Jeśli już to nie pomaga jest na to antybiotyk Cipronex ale to tylko przy przewlekłych zapaleniach. Jeśli zapalenie powraca często lepiej przeleczyc się antybiotykiem bo nie warto się meczyc.
nie prawda że tylko antybiotyki pomagaja. Mi infekcje nawracaja bardzo czesto i nie wyobrazam sobie zebym srednio raz w miesiacu brała antybiotyk. Przeciez branie profilaktyczne zurawiny pomaga i infekcje nie nawracaja.
- Fas_Olka24
- Fajna Kobietka
Nie twierdzę, że tylko antybiotyki pomagają. Napisałam, że jeśli nic nie pomaga to wtedy warto wziąc pod uwagę antybiotyk. Proszę, czytaj ze zrozumieniem.
ale taki Urinal Intensive możesz stosować w trakcie infekcji dróg moczowych, zamiast chemioterapeutyków jak wspomniana przez Ciebie Urofuragina itp. Urinal dodatkowo jest pomocniczy przy ostrych zakażeniach, gdzie potrzebna była antybiotykoterapia.Fas_Olka24 pisze:Urosept, Urilal, Uro Up czy podobne specyfiki na bazie żurawiny pomagają tylko na chwilę. Jeśli infekcja się pogarsza lepiej sięgnąc po Urofuraginum. Jeśli już to nie pomaga jest na to antybiotyk Cipronex ale to tylko przy przewlekłych zapaleniach. Jeśli zapalenie powraca często lepiej przeleczyc się antybiotykiem bo nie warto się meczyc.
Hej,
Piszecie o Urinal i Urinal Intensiv, czym te leki się różnią i kiedy który stosować? Uzupełniam apteczkę i chyba coś na zapalenie pęcherza by się przydało mieć w domu.
Piszecie o Urinal i Urinal Intensiv, czym te leki się różnią i kiedy który stosować? Uzupełniam apteczkę i chyba coś na zapalenie pęcherza by się przydało mieć w domu.
tak naprawdę uproszczając tą różnice to możemy powiedzieć, że Urinal ten zwykły to najlepiej stosować w ramach profilaktyki, a ten Intensiv raczej w trakcie infekcji dróg moczowych, najlepiej w połączeniu z witaminą C. Z kolei oba suplementy możesz stosować pomocniczo przy kamicy nerkowej.
koniecznie uzupelnij ta apteczke w urinal. Ja bardzo sobie go chwale bo moje infekcje sa zapomniane. Teraz do urinalu intensive dokladany w gratisie jest taki test, ktorym mozna sprawdzic samemu czy mamy do czynienia z infekcja.Super sprawa bo nie trzeba biegac po lekarzach.
urinal stosujemy tylko profilaktycznie a ten intensiv przy infekcjach.