Infekcja intymna?
Infekcja intymna?
witajcie,
wczoraj zauważyłam u siebie taką białą serkowatą wydzielinę z pochwy bardzo mnie boli i swędzi obok tego miejsca, możliwe że to grzybica? poszłabym do lekarza ale się wstydzę powyskakiwały mi krostki czerwone od golenia...
wczoraj zauważyłam u siebie taką białą serkowatą wydzielinę z pochwy bardzo mnie boli i swędzi obok tego miejsca, możliwe że to grzybica? poszłabym do lekarza ale się wstydzę powyskakiwały mi krostki czerwone od golenia...
„Prawdziwa miłość oznacza,że zależy ci na szczęściu drugiego człowieka bardziej niż na własnym, bez względu na to, przed jak bolesnymi wyborami stajesz.”
Re: Infekcja intymna?
To może być infekcja drożdżakowa. Polecam wizytę u ginekologa, ale jeśli nie chcesz to kup sobie w aptece maść Clotrimazolum (jakoś tak, nie jestem pewna pisowni) i smaruj zgodnie z instrukcją. Poza tym polecam też płukanie wodą z solą himalajską. ale maść na pewno Ci pomoże.Catherine pisze:witajcie,
Poradnik domowy online
poszłabym do lekarza ale się wstydzę
Czego się wstydzisz? Przecież to jest lekarz jak każdy inny, specjalizuje się w takim temacie i prędzej czy później do niego trafisz. Byłaś kiedyś u ginekologa? Czy to miałaby być Twoja pierwsza wizyta?
Mimo wszystko zalecałabym Ci się przełamać i pójść do ginekologa, który zrobi wymaz i dokładnie zdiagnozuje problem. Infekcji intymnych nie można lekceważyć! To nie jest żaden wstyd, tylko dbanie o swoje zdrowie. Badanie na fotelu trwa chwilę a ile nerwów później mniej.
Clotrimazolum jest w porządku, ale raczej jako wspomagacz. To jest krem przeciwgrzybiczy a nie wiadomo, co tak naprawdę jest przyczyną infekcji. I stosuje się go tylko powierzchniowo, źródło infekcji jest w pochwie.
masz rację powinnam się wybrać do lekarza ale jakoś ten mój co do niego chodzę mi nie odpowiada gdyż miałam i mam do tej pory krwawienia z macicy i nie wie co to oznacza.. wykluczył ciążę i nie wie co dalej ostatni raz byłam 3 miesiące temu ale teraz mi się to pojawiło i chyba w piątek będę musiała iść , chociaż nienawidzę tam chodzić jeszcze lekarz znów nie bęzie wiedział co mi jest chyba pójdę do innego..
„Prawdziwa miłość oznacza,że zależy ci na szczęściu drugiego człowieka bardziej niż na własnym, bez względu na to, przed jak bolesnymi wyborami stajesz.”
Powinnaś chodzić do takiego lekarza, u którego czujesz się komfortowo, bądź co bądź są to intymne sprawy. Źle trafiłaś z tym lekarzem, ale tych dobrych i kompetentnych też nie brakuje. Zmień dotychczasowego i wszystko będzie ok 
nie jest łatwo znaleźć odpowiedniego , mieszkam kawałek od miasta więc chodzę nie daleko siebie do ginekologa muszę spróbować u innego ale znowu się przełamywać ,bać się ... mam z tym bardzo duży problem
a ja właśnie muszę zmienić lekarza bo mój stary się przeprowadził...i nie ma rady trzeba się będzie do kogoś nowego przekonać. I mimo że byłam już tyle razy to zmiana lekarza również i u mnie wywołuje stres.
no i nie było tak strasznie, dostałam globulki dopochwowe, probiotyk lacibios femina do łykania i pimafucort. Stresowałam się okropnie, ale w sumie nie było po co.
Cat i byłaś u tego lekarza ??
Ja wiem, że czasem nie jest łatwo znaleźć odpowiedniego, ale poszukaj, nawet gdyby miał byc kawałek dalej.
Poza tym, pomyśl też o tym, ze nieleczone choroby mogą prowadzić do poważnych powikłań.
Tym bardziej kiedy mówimy o naszym układzie rozrodczym
Ja wiem, że czasem nie jest łatwo znaleźć odpowiedniego, ale poszukaj, nawet gdyby miał byc kawałek dalej.
Poza tym, pomyśl też o tym, ze nieleczone choroby mogą prowadzić do poważnych powikłań.
Tym bardziej kiedy mówimy o naszym układzie rozrodczym
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
może włóż w majtki czterolistną koniczynę, wtedy Ci przejdzie.
dżizes, jak można się wstydzić do lekarza, który specjalizuje się w leczeniu chorób ginekologicznych? jak czytam takie posty, to nie wierzę, że żyjemy w XXI wieku.
dżizes, jak można się wstydzić do lekarza, który specjalizuje się w leczeniu chorób ginekologicznych? jak czytam takie posty, to nie wierzę, że żyjemy w XXI wieku.
wiecie ile jest młodych kobiet, które się wstydzą? cała masa, tylko siedzą cicho i się nie przyznają. Moim zdaniem trzeba im przypominać że nasze ciało to nic wstydliwego. Jeśli jesteś młoda i o siebie dbasz to naprawdę masz szansę cieszyć się życiem. Warto się badać i robić sobie co roku usg, cytologię, badanie krwi.
My kobiety często łapiemy infekcje, bo mamy łatwy dostep bakterii do intymnych części ciała. Ja na problemy intymne używam urofuraginum i zawsze pomaga. Ale jak zlapie coś mocniejszego lepiej iść do lekarza.
Wdał Ci się grzybek
Nie martw się, każdej z nas to się zdarza
Wystarczy popędzić do apteki po Clotrimazol i jakiś żel do higieny intymnej. Ja mam Laktacyd i jest ok
Pamiętaj jednak żeby nie myć się nim codziennie, tylko co jakiś czas. Inaczej się wyjałowisz i pojawią się nieprzyjemne dolegliwości.
Trzeba dbać o siebie, bo jak nie my to kto o nas zadba? A z tym urofuraginum Nadala ma rację.
-
hanetka900
- Jestem tu nowa :)
Może to grzybica? Spróbuj wziać trilac lady. Mi parę razy pomógł przy grzybicy na wyjeździe
-
michalina90
- Fajna Kobietka
Ginekolog powinien określić co ci jest, zmień lekarza, bo się jeszcze bardziej pochorujesz. Spróbuj globulki na infekcje intymne dostępne w aptece, na pewno nie zaszkodzą. Są nawet na infekcje mieszane.
grywalizacja na http://sanitera.pl
Dokładnie, przejdź się do ginekologa, bo my nie mamy pewności co Ci dolega.
Mam nieraz takie dolegliwości, jak idę do lekarza to okazuje się że nic mi nie jest, zmieniłam nawet lekarza i to samo, nie wiem czy nie powinnam mieć jakiś badań, fakt że u mnie nie ma żadnej wydzieliny, tylko to pieczenie od czasu do czasu, najczęściej przed miesiączką
Na infekcje intymne wywołane przez drożdżaki polecam SPAM. Jest to skuteczny żel dopochwowy. umieszczony w 5 aplikatorach, co pozwala umieścić odpowiednią ilość żelu w pochwie. po 5cio dniowej kuracja zatrzymany zostaje proces infekcyjny i odbudowana jest flora bakteryjna. Polecam. opakowanie zawierające 5 sztuk aplikatorów kosztuje np w aptece SPAM 33,19 zł.
Ostatnio zmieniony czw lis 17, 2016 10:46 pm przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.