Implanty zębowe - gdzie w Krakowie?
Implanty zębowe - gdzie w Krakowie?
Mam do was takie pytanie, otóż byłam kilka dni temu u stomatologa który wyrwał mi górną czwórkę (trochę ją zaniedbałam). Mimo, że nie jest to mocno widoczne miejsce, to jednak jej brak mi doskwiera, nie mogę się przyzwyczaić. Zastanawiam się nad implantem - jaki może być koszt i czy znacie w Krk jakieś dobre gabinety które się tym zajmują?
-
a_gatka
Re: Implanty zębowe - gdzie w Krakowie?
Nie będzie to tanie. Moja koleżanka płaciła około 4 tys.
- lulumiranda
- Fajna Kobietka
Rzeczywiście dużo zależy u kogo robisz i które to dokładnie będą zęby. Z tymi 4 tys zł to trochę przesada - koleżanka musiała mieć chyba kilka implantów wymienionych? U mnie koleżanka za wstawienie górnej dwójki zapłaciła coś koło 800-900 zł (nie pamiętam dokładnie). Robiła to u doktora Piotra Majewskiego przy Miłkowskiego 3 w Krakowie (jest to budynek Colosseum - na 100% kojarzysz). Dane kontaktowe znajdziesz w sieci. Z efektu była bardzo zadowolona. Nie widać żadnej różnicy pomiędzy prawdziwym a sztucznym uzębieniem.
Niestety implanty nie należą do tanich. Za uśmiech trzeba zapłacić słoną sumkę... Choć zależy od metody wstawiania i rodzaju implantu.a_gatka pisze:Nie będzie to tanie. Moja koleżanka płaciła około 4 tys.
Powiem Ci, że nie przesada. Są takie implanty, które kosztują ok. 7tys zł.lulumiranda pisze:Rzeczywiście dużo zależy u kogo robisz i które to dokładnie będą zęby. Z tymi 4 tys zł to trochę przesada - koleżanka musiała mieć chyba kilka implantów wymienionych?
Każdy specjalista preferuje jeden do kilku tzw. systemów implantów, których cena jest od 800zł (zwykłe)- 1 800 zł (lepsze) do nawet 7 000 zł. Implantolog doliczy JESZCZE do tego łącznik protetyczny i śrubę gojącą. To nawet nie połowa wszystkich kosztów, bo także ceny docelowych koron protetycznych. Także jest to spory wydatek jak na jednego zęba.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
-
luxdentica
- Jestem tu nowa :)
sam implant, śruba w kości koszt ok 3 tys, pozniej korona na tym ok 2 tys dolicz jeszcze znieczulenia koszt ok 5 tys, ale najlepiej najpierw sie skonsultowac i dobrac odpowiedni system implantologiczny pod warunki w jamie ustnej. moje warunki byly dobre i koszt wyszedl tanszy,
Implanty to już naprawdę poważna sprawa, szczególnie że w czasie operacji jest się -z tego co wiem- usypianym.
rtgzebow.pl - rtg zębów
-
Siedemmska
- Miła Kobietka
Ja miałam wstawiany implant zębowy u Cichonia i w sumie poszło szybko sprawnie i bez komplikacji. Centrum jest na wysokim poziomie, można tam liczyć na dobrą opiekę i profesjonalne podejście personelu.
-
magicznanatura
- Jestem tu nowa :)
Siedemmska pisze:Ja miałam wstawiany implant zębowy u Cichonia i w sumie poszło szybko sprawnie i bez komplikacji. Centrum jest na wysokim poziomie, można tam liczyć na dobrą opiekę i profesjonalne podejście personelu.
Potwierdzam, jak wstawiać implant to tylko tam. Najlepsze centrum w calym Krakowie!
Też miałam u Cichonia wczepiany implant. Generalnie bez zastrzeżeń. Jest tam naprawdę poziom, super podejście mają do pacjenta a to dla mnie też jest ważne.
Ja robilam implanty w Scandinavian Clinic. Jestem mega zadowolona. Tak jak piszecie implanty nie są tanie , dlatego musi je zrobić profesjonalista, żeby były trwałe. Dodatkowym atutem tej kliniki jest opcja, ze można na raty, wszystko załatwia się u nich w recepcji, bez problemu, szybko, także jestem bardzo zadowolona. Bo splacam sobie w miare moich możliwości i mam piekne zęby
Polecam!
ja mogę jedynie polecić gabinet w Starachowicach- Stomatologia Borowski- gdzie miałam wszczepiane dwa implanty. Zabieg przebiegł w porzadku, w znieczuleniu, wiec nic nie czułam, a efekt mi bardzo odpowiada. Oba implanty wyglądają bardzo naturalnie, dobrze się trzymają i juz sie do nich przyzwyczailam (moze jedynie przez kilka dni po zabiegu czułam lekki dyskomfort). 
Robiłam implanty u świetnego lekarza nazywa się dr Adam Balczyński, pełen porfesjonalizm, lepszego nie znajdziesz! Przyjmuje m.in w scanidnavian clinic na placu szczepańskim, przynajmniej ja tam robiłam i naprawde SUPER. W tej klinice jest możliwość ratalna za implanty i ja z niej skorzystałam.
A ja polecam klinikę Luxdentica w Krakowie, pięknie mi implanty wykonali, warto było wyglada mega naturalnie i na lata. Polecam , klinika nowoczesna, świetne podejście do pacjenta
A dla osób z drugiego końca polski możecie coś polecić? ja znalazłam bardzo fajne miejsce w Trójmieście https://derm-al.pl/pl/
ale chciałabym poznać Wasze opinie na ten temat. Moim zdaniem wzbudza zaufanie ale to tylko na podstawie opinii wyszukanych w internecie, anonimowych w zasadzie, ale może ktoś z was będzie w stanie i czy warto skorzystać z ich usług
ale chciałabym poznać Wasze opinie na ten temat. Moim zdaniem wzbudza zaufanie ale to tylko na podstawie opinii wyszukanych w internecie, anonimowych w zasadzie, ale może ktoś z was będzie w stanie i czy warto skorzystać z ich usług
Nie polecam robić implantów u dr Grzegorza Hille z Lardent. Mi implant się nie przyjął i przez dwa lata musiałam leczyć kość i w innej klinice. Bardzo się nacierpiałam. Popełniłam błąd bo wcześniej nie szukałam opinii. Sprawdzajcie kobietki komu oddajecie swoje cenne zdrowie.
Oj współczuję
Z mojej strony mogę z kolei bardzo polecić Scandinavian Clinic, to jest na Placu Szczepańskim. Robiłam tam implant około pół roku temu i jestem bardzo zadowolona zarówno z opieki jak i z efektu. Z kontroli wynika, że wszystko jest w najlepszym porządku, więc polecam dalej. Dodam, że przemiła obsługa na recepcji i świetne podejście do pacjenta, co w dzisiejszych czasach jest naprawdę nie do przecenienia
Ja uczciwie polecam dr Balczyńskiego, przyjmuje m.in. w scandinavian clinic. Naprawiał moje uzębienie za pomocą metody All ON X , dzięki której uzyskałam zęby w jeden dzień . Jestem mega zadowolona, moge spokojnie jesc , smiac sie a moje zeby wyglądają naturalnie. Polecam na początek umówić się na konsultacje, gdzie wszystko dokładnie jest tłumaczone i sami się przekonacie