idealna na żone

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Anja
Jestem tu nowa :)

idealna na żone

Post autor: Anja »

witam Panie
Rok temu rozpadł się mój 3 letni związek od tamtej pory związałam się o rok młodszym chłopakiem szybki związek, szybkie zaręczyny i szybki rozpadem po pól roku się rozstaliśmy. teraz weszłam w świeży z związek 3 lata młodszy wszystko jest dobrze ale on napotkał cos o ślubie a we mnie wzbudziła się panika jesteśmy na etapie poznawania a nie gadania o ślubie uważam ze na to przyjdzie jeszcze czas poza tym nie chce popełniać błędów z tamtego związku, chłopak mimo że jest młodszy to jest rozsądny i opiekuńczy. czy to we mnie jest jakiś problem że widza we mnie przyszła żonę, kobietę z która chcą zaciągnąć do ołtarza czy to po porostu faceci tak szybko się angażują i szukają stabilizacji mam 25 lat, dziecko, prace i auto
Awatar użytkownika
Czarna
Gadatliwa Kobietka

Re: idealna na żone

Post autor: Czarna »

Pewnie te dziewczyny, których faceci mimo długoletnich związków nie myślą o ślubie, by Ci pozazdrościły :) Wydaje mi się, że takie sygnały od strony mężczyzn powinnaś brać za komplement, ponieważ widzą w Tobie wartościową osobę, swoje wyobrażenie o kobiecie, z którą chcieliby spędzić życie. Inna sprawa, że takie deklaracje padają raczej stanowczo za wcześnie...
I see a red door and I want it painted black
No colours anymore, I want them to turn black
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Post autor: BlackWolf »

Trafiasz na dziwnych facetów. ;) Niektóre kobiety latami czekają aby ich mężczyźni w końcu się oświadczyli.
Myślę, że mogę zgodzić się tutaj z Czarnulą. Widocznie jesteś kobietą, z którą widzą swoją przyszłość i pewnie stąd te ich poważne plany.
Jednak zbyt szybko wskakując przed ołtarz można się rozczarować lub po prostu stwierdzi się, że jednak to nie to. Z resztą sama wiesz jak to jest, bo masz nauczkę.
Takie decyzje powinno się podejmować po dłuższym czasie a nie w zasadzie wtedy, gdy jeszcze nie zdążyliście się dobrze poznać.
Nie dziwi mnie również to, że masz uraz po poprzednim związku i że się boisz.
Chyba każda kobieta podchodziłaby po czymś takim ostrożnie do kolejnej decyzji o ślubie.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

hehe ;) Dziewczyny mają rację, mało kiedy można spotkać faceta, który tak szybko chce się stabilizować.
Wg mnie możesz po prostu temat zbywać ;) albo odwlekać ;)
albo szczerze pogadać byście dali sobie czas
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Anja

Tylko wiecie wole unikać tematu na razie bo wiadomo jak kruche jest męskie ego ;-) coś powie się nie tak i nawet jak będę gotowa na następny krok to niestety nic nie będzie się działo. na razie jest tekst ze za parę miesięcy zamieszkać razem dla jednego parę oznacza 3 miesiące dla drugiego 6 miesięcy.
i kto tu mówi ze kobieta wychodzi za mąż kiedy ma do tego okazje. chce stabilizacji ale bez przesady ;-)
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Mam nadzieję, że doczekasz się jej i to z odpowiednim partnerem. Tego Ci życzę.
Bajki są okrutne...

Obrazek
kobieta13

Post autor: kobieta13 »

Według mnie powinnać porozmawiać z partnerem i powiedzieć mu szczerze czego się boisz, czego oczekujesz.
Anja

znowu coś napomkną o zaręczynach ze za pół roku ja przyjmuje to fajnie może to jednak ten ( miał parę związków ale nigdy nie czułam się tak jak z nim czyżby to było to?) ale spokojnie to pół roku tysiące rzeczy może się zdążyć czyli podchodzę do tego sceptycznie
eRozkosz_pl
Fajna Kobietka

Post autor: eRozkosz_pl »

Moim zdaniem te obawy są naturalne po tym co przeszłaś,potrzebujesz po prostu czasu aby to poukładać i przemyśleć,widocznie Twój obecny partner uznał że to odpowiedni moment na ślub czy mieszkanie razem,w związku z czym powinnaś z nim szczerze porozmawiać i powiedzieć jaka jest sytuacja.
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Zaręczyny zawsze można przyjąć jeśli czuje się, że to odpowiedni facet... A ze ślubem można odczekać.
Bajki są okrutne...

Obrazek
ODPOWIEDZ