Hybrydy, paznokcie żelowe - porady dla początkujących

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Hybrydy, paznokcie żelowe - porady dla początkujących

Post autor: BlackWolf »

Jakie marki według was są najlepsze i jakie zestawy poleciłybyście dla osób początkujących? I czy zwykły żel czy akrylożel?
Lampy, bazy itd. :P
Sama jestem zielona w tym temacie i chciałabym zainwestować w jakiś zestaw tylko nie wiem od czego tu zacząć żeby nie kupić badziewia.
Jestem ciekawa waszych opinii.

Obrazek
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Obrazek
Allie
Fajna Kobietka

Re: Hybrydy, paznokcie żelowe - porady dla początkujących

Post autor: Allie »

Moim zdaniem jednak żel - z uwagi na to, ze łatwiej Ci będzie go piłować. Uzywałam żelu oraz akrylożelu i faktycznie akrylożel jest bardziej stabilny, z drugiej strony jeśli jesteś początkująca to na pewno nałożysz go sporo i potem bardzo długo zajmie Ci piłowanie samych paznokci. Jesli nauczysz się pracować żelem, potem mozesz ewentualnie wypróbować sobie akrylożel.
ze swojej strony polecam wypróbowanie sobie produktów ibd, są dostepne w sieci i bardzo chętnie stosowane w gabinetach kosmetycznych:
https://darmarsklep.pl/zele/ibd-hard-ge ... clear-226g
Z uwagi na poziomowanie, ale jednocześnie dobrą konsystencję, ktora nie spływa na skórki i dzieki temu łatwo mozna wymodelować kształt paznokcia, taki jaki chcesz.
kamigorka12
Jestem tu nowa :)

Post autor: kamigorka12 »

Ja polecam zestaw dla początkujących z provocatera. Są już gotowe, ale można też samemu skompletować :)
Morelka80
Miła Kobietka

Post autor: Morelka80 »

A ja wolę sobie już nie niszczyć paznokci :) teraz stosuje odżywkę bio vegan nail care z Bielendy i jest super - wreszcie mam mocne i nie łamiące się naturalne paznokcie
mazurekania2020

Post autor: mazurekania2020 »

Na początek polecam zaopatrzyć się w szczególności w zestawy do paznokci lub lub po prostu zestawy do hybryd. Ja zaczynałam z zestawami od Semilac, które zamawiałam bodajże w hurtowni kosmetycznej LaDiosa. Bardzo dobrze mi się sprawdziły + poradziłam sobie z wykonaniem manicure bez żadnej pomocy:)
arniee
Miła Kobietka

Post autor: arniee »

W sieci bez problemu znajdziesz wskazówki, jak przygotować manicure. Tutaj jest np. opisany jeden sposób https://easynails.pl/babyboomer-swietny ... cie-dloni/
Witalka
Fajna Kobietka

Post autor: Witalka »

Zel NeoNail :) tylko tych uzywam do akrylu
bojowniczka
Fajna Kobietka

Post autor: bojowniczka »

kiedys myslalam o ich zakupie, widzialam opinie ale jakos zapomnialam, potem szukalam w drogerii chyba w rossmanie i nie bylo. gdzie je kupujesz i po ile ?
Witalka
Fajna Kobietka

Post autor: Witalka »

na notino zamawiam najczesciej bo to przy okazji innych zakupow by miec wysylke darmowa
bojowniczka
Fajna Kobietka

Post autor: bojowniczka »

No właśnie widzę że darmowa wysyłka jest zaledwie od 100zł, więc fajnie bo na innych drogeriach są wyższe kwoty.
hanulka88

Post autor: hanulka88 »

polecam pójść do jakiejś doświadczonej manicurzystki, która np. prowadzi szkolenia i zagadać o najlepsze tipy do konkretnego Twojego kształtu paznokci, skórek itd. polecam można sprawdzić kto takie rzeczy robi w konkretnej miejscowości np wpisujecie manicure Kraków:
https://wpadaj.pl/szukaj/manicure/krakow
alex1234
Miła Kobietka

Post autor: alex1234 »

Ostatnio przypadkowo natknęłam się na superancki produkt. Chciałam kupić klasyczny żel, a kupiłam lakier żelowy od eveline, który nawet nie wymaga utwardzania. Kosztował grosze, a trzyma się na pazurach nawet 2 tygodnie. Jego nałożenie zajmuje chwilę, jest ekstra!

Obrazek
Tama
Miła Kobietka

Post autor: Tama »

Najważniejsze to mieć dobry lakier hybrydowy, który jest trwały i dobrze kryje. Wtedy paznokcie dobrze wyglądają przez długi czas. Ja mam sprawdzony sklep, gdzie kupuję takie lakiery, a także inne akcesoria do pielęgnacji paznokci oraz odżywki do nich. Jest to sklep Xfem - https://xfem.pl/ bardzo dobre ceny, a wybór lakierów ogromny.
Elza52
Miła Kobietka

Post autor: Elza52 »

Aby po tego typu zabiegach zachować paznokcie w dobrym stanie, należy o nie odpowiednio dbać. W moim przypadku największą robotę zrobiła odżywka diamentowa od eveline. Świetnie i szybko wzmocniła moje paznokcie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Pena
Fajna Kobietka

Post autor: Pena »

A co jeśli nic mi się nie trzyma?
Allie
Fajna Kobietka

Post autor: Allie »

Wypróbuj akrylożel. Ja miałam tak samo, w dodatku paznokcie naturalne wyginają się we wszystkie strony i są cienkie jak papier. Poprawne przygotowanie płytki i zrobienie paznokci akrylożelem i sukces gwarantowany. Plus zrób badania tarczycy, hormonów i podstawowe.

Jeśli szukałabyś dobrego poradnika, polecam stronę:
https://e-urodowo.pl/przedluzanie-pazno ... rzewodnik/

Jest tutaj opisane krok po kroku jak powinno wyglądać właściwe przedłużanie pazurków.
Abram
Extra Kobietka

Post autor: Abram »

W Denails (https://denails.pl/) Ci doradzą, w jaki sposób skompletować zestaw dla początkującej stylistki paznokci. Im więcej rzeczy tam zamówisz, tym więcej gratisów dostaniesz, ale robią też regularne promocje, więc łatwo sobie cyklicznie odświeżać kosmetyki.
ODPOWIEDZ