Wystawne kolacje, którymi dr Lecter raczy swoich gości w serialu ”Hannibal”, są ucztą nie tylko dla podniebienia, ale przede wszystkim dla oka. Za wymyślne stylizacje odpowiada Janice Poon – artystka i scenografka. W pierwszym sezonie serialu dominowała kuchnia francuska. W drugim sezonie, który będziecie mogli oglądać już od środy 2 kwietnia o godz. 23.00 w AXN, kulinarny motyw przewodni stanowi Japonia.
Cechą wspólną tych dwóch różnych stylów kulinarnych jest elegancja i wysublimowanie. Dlatego tak bardzo pasują do Hannibala. Który rodzaj kuchni bardziej przypadł wam do gustu?
Hannibal od kuchni
Re: Hannibal od kuchni
Nie wiem dlaczego, ale wszystkie potrawy w tym serialu wyglądają bardzo apetycznie 
Obejrzałam chyba tylko 1 odcinek tego serialu, ale zabieram się za nadrobienie.
Ogląda ktoś ?!
Ogląda ktoś ?!
Oglądałam, choć mam niezłe luki z odcinkami. Na pewno jeszcze do niego powrócę, ponieważ Hannibal jest świetny.
Co do kuchni Lectera -gdyby nie przyrządzał potraw z ludzkiego mięsa, to mogłabym się u niego stołować.
A tak poważnie, to nie wiem która kuchnia przypadła do gustu. Każde danie wyglądało apetycznie.
Co do kuchni Lectera -gdyby nie przyrządzał potraw z ludzkiego mięsa, to mogłabym się u niego stołować.
A tak poważnie, to nie wiem która kuchnia przypadła do gustu. Każde danie wyglądało apetycznie.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...