Hannibal od kuchni

Co warto obejrzeć, przeczytać oraz posłuchać? Co możecie polecić? Czyli rozmowy o lekko kulturalnym zabarwieniu.
ODPOWIEDZ
asiaaxn
Miła Kobietka

Hannibal od kuchni

Post autor: asiaaxn »

Wystawne kolacje, którymi dr Lecter raczy swoich gości w serialu ”Hannibal”, są ucztą nie tylko dla podniebienia, ale przede wszystkim dla oka. Za wymyślne stylizacje odpowiada Janice Poon – artystka i scenografka. W pierwszym sezonie serialu dominowała kuchnia francuska. W drugim sezonie, który będziecie mogli oglądać już od środy 2 kwietnia o godz. 23.00 w AXN, kulinarny motyw przewodni stanowi Japonia.

Cechą wspólną tych dwóch różnych stylów kulinarnych jest elegancja i wysublimowanie. Dlatego tak bardzo pasują do Hannibala. Który rodzaj kuchni bardziej przypadł wam do gustu?
Awatar użytkownika
Lulka
Jestem tu nowa :)

Re: Hannibal od kuchni

Post autor: Lulka »

Nie wiem dlaczego, ale wszystkie potrawy w tym serialu wyglądają bardzo apetycznie :)
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Post autor: hurri »

Obejrzałam chyba tylko 1 odcinek tego serialu, ale zabieram się za nadrobienie.
Ogląda ktoś ?!
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Post autor: BlackWolf »

Oglądałam, choć mam niezłe luki z odcinkami. Na pewno jeszcze do niego powrócę, ponieważ Hannibal jest świetny.
Co do kuchni Lectera -gdyby nie przyrządzał potraw z ludzkiego mięsa, to mogłabym się u niego stołować. ;)
A tak poważnie, to nie wiem która kuchnia przypadła do gustu. Każde danie wyglądało apetycznie.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Obrazek
ODPOWIEDZ