Gwiazdy i ich pomaganie?

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
ODPOWIEDZ
tusia25

Gwiazdy i ich pomaganie?

Post autor: tusia25 »

Przegladając strony fundacji/organizacji zauważyć można na zdjęciach wiele gwiazd/znanych twarzy. Co myślicie o ich udziale w takich akcjach? to tylko kolejny pomysł na promocję, czy faktycznie chęć pomocy??? Fakt jest taki że dana fundacja czy organizacja jest bardziej znana/kojarzona im więcej znanych sie pojawia...
456
Kobietka Expert

Re: Gwiazdy i ich pomaganie?

Post autor: 456 »

Są dobrą reklamą jakby nie patrzeć. Czy to czyste chęci niesienia pomocy czy zwykły biznes to już oni sami wiedzą.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
kukamber
Jestem tu nowa :)

Post autor: kukamber »

Z jednej strony to jednak postacie rozpoznawalne i być może przyciągnie to potencjalne osoby, które zechcą pomóc. Z drugiej strony jakby sami chcieli pomóc takiej fundacji to by przeznaczyły jakieś pieniądze na cele tej fundacji.
Sklep internetowy BOF
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

ja mysle , ze to zwykły biznes
paula

Post autor: paula »

gwiazdy życiowo związane z chorobami np. Ewa Błaszczyk to samo przez się rozumie że jest na prawdę osobą pomagającą. Jednak większość aktorów, piosenkarzy itd którzy rzekomo aż tak bardzo się przejmują losem dzieci to po prostu dla nich dobra reklama jest!
Awatar użytkownika
bikini
Fajna Kobietka

Post autor: bikini »

Myślę, że to dobrze jak gwiazdy angażują się w takie akcje, nawet jak robią to po części dla swojej własnej promocji. To właśnie one mają przecież większy wkład finansowy we wszelkie akcje charytatywne. Szarzy ludzie to tylko gorsze, przydatne, ale wciąż grosze.
bettti86
Extra Kobietka

Post autor: bettti86 »

jest to z pewnością jakieś działanie wizerunkowe, bo przez udział w tych akcjach zyskują sobie poparcie społeczeństwa i to wpływa potem na to, ze dostają wszędzie role, ale jeśli przez to, że gwiazda udziela się w jakiejś akcji ona staje się bardziej popularna to już uważam za duży plus, bo jeśli ma to na prawdę komuś pomóc to nie widzę przeciwwskazań
podlasianka

Post autor: podlasianka »

Działalność charytatywna osób znanych jest na pewno jakimś sposobem ich promowania się, niemniej można uznać, że to najlepszy sposób, bowiem przynosi dużo pożytku osobom czy zwierzętom, które potrzebują pomocy. Ja wspieram Fundację Szlachetny Gest, której nadrzędnym celem wsparcie chorych dzieci w walce o zdrowie. Być może ktoś także chciałby pomóc ich podopiecznym? Zachęcam, sposobów pomocy jest wiele - każdy znajdzie coś, co da mu satysfakcję. Oczywiście o sposobach pomocy można poczytać na stronie internetowej fundacji, którą łatwo znaleźć w Google. Można także do fundacji np. zadzwonić bądź napisać maila. :)
marzanna

Post autor: marzanna »

Dzięki temu, że są znani, przyciągają większa uwagę. Pewnie różnie to bywa, ale dobrze, że pomagają, potrzebującym nie robi to znaczenia z jakiego powodu to robią.
jamana

Post autor: jamana »

niektorzy pomagaja dla szpanu !
Chwilówki bez sprawdzania bik
jelonka

Post autor: jelonka »

moim zdaniem wielu tylko zamydla oczy :)
http://gimplay.net.pl
menia

Post autor: menia »

O tych co faktycznie pomagają z serca nie słychać w mediach
ODPOWIEDZ