Grzyb na ścianie , Pomocy !
Grzyb na ścianie , Pomocy !
Hej dziewczyny mam pytaniee jestem w 5 msc ciazy i zauwazyłam ze mam grzyba na scianie czy to jest szkodliwe dla mojego nienarodzonego dziudziusia ?? Jak najlepi0ej go usunąć pomóżcie 
Lenkaaaa ;**
Re: Grzyb na ścianie , Pomocy !
Taki grzyb jest szkodliwy nie tylko dla twojego nie narodzonego dziecka ale również dla ciebie i całego otoczenia.Lena20 pisze:Hej dziewczyny mam pytaniee jestem w 5 msc ciazy i zauwazyłam ze mam grzyba na scianie czy to jest szkodliwe dla mojego nienarodzonego dziudziusia ?? Jak najlepi0ej go usunąć pomóżcie
Walka z grzybem to walka z wiatrakami i żadne środki przeciwgrzybiczne nie dają ci żadnych pozytywnych skutków, puki nie zlikwidujesz w pierwszej kolej przyczyny jego powstawania a w drugiej kolejności samego grzyba.
Adrian

jezu ja nie wiem co mam robic bo on jest zaraz koło mojego łózka ... ;/;/
Lenkaaaa ;**
Ja w dzieciństwie mieszkałem w zagrzybionym mieszkaniu i tam całynczas chorowałem
Adrian

sposoby są różne... czasem trzeba skuć tynki itp
Może warto poszukać jakiś firm, albo ogólnie na necie co i jak...
Może warto poszukać jakiś firm, albo ogólnie na necie co i jak...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
chewleciara
- Fajna Kobietka
w castoramie jest bardzo dobry i tani chlorowy preparat w takiej butelce jak płyn do mycia okien. 2 dni i po problemie
Tylko ja w uk mieszkam , no nic powiem chłopakowi żeby coś wymyślił no bo co innego słyszałam że domestosem jak sie wezmie to wyżre na miesiac ale potem wraca ...
Lenkaaaa ;**
jak pisał Adix, z reguły jest tak, że to siedzi w środku, dlatego często skuteczne jest zbicie tynku i na gołym murze dezynfekcja itp...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Taki grzyb na ścianie jest niezwykle niebezpieczny! Nie tylko dla dziecka, ale też dla pozostałych domowników. Zaniedbując takie wykwity można doprowadzić do naprawdę poważnych powikłań zdrowotnych... Dlatego trzeba się zająć taką ścianą i to jak najszybciej. Oczywiście wszystkie prace podejmowane z pleśnią, grzybem itd. powinny być wykonywane w masce ochronnej. Usunąć pleśń można za pomocą preparatów, które dostępne są w sklepach z chemią budowlaną, ale to nie wszystko. Oprócz tego konieczne będzie też zabezpieczenie powierzchni przed nawrotem. Ja zastosowałam u siebie higieniczną farbę antygrzybiczną Active H i to rozwiązało problem. Grzyb nigdy później nie wrócił i mam spokój z nim już przez wiele lat. Farba dodatkowo jest zmywalna więc jeżeli się zabrudzi to bez problemów można ją przetrzeć nawet na mokro 
Ja myję ściany z pleśnią i grzybem tym: https://pl.wikipedia.org/wiki/Wybielacz
W tym roku od grudnia do teraz miałam spokój, zawsze wraca ale jeśli dobrze umyjesz to przez dłuższy czas znika.
No i trzeba się też starać wyeliminować przyczynę, czyli wilgoć...
W tym roku od grudnia do teraz miałam spokój, zawsze wraca ale jeśli dobrze umyjesz to przez dłuższy czas znika.
No i trzeba się też starać wyeliminować przyczynę, czyli wilgoć...
y tallo corazones a navaja en un torso desnudo de un naranjo

szkodliwe jest czeste i dlutrwale wdychanie powietrza gdy jest grzyb
to moze dach Wam przecieka i trzeba to zglosic administarcji - moja koleznka tak miala tylko ona ma dom wiec uszczelnila papa przecieki, dodatkowo pomoglo osuszanie domu - sa takie maszynki zbieajace wode - ale jesli jest przeciek to niedlugo znowu sie pokaze
sa tez specjalne prparaty na grzyba
to moze dach Wam przecieka i trzeba to zglosic administarcji - moja koleznka tak miala tylko ona ma dom wiec uszczelnila papa przecieki, dodatkowo pomoglo osuszanie domu - sa takie maszynki zbieajace wode - ale jesli jest przeciek to niedlugo znowu sie pokaze
sa tez specjalne prparaty na grzyba
tort urodzinowy dla dziecka
Pamiętajcie, że grzyb lub pleśń powstają na ścianach wskutek złej wentylacji i nadmiernej wilgotności w pomieszczeniach. Para wodna skrapla się i osadza na ścianach tworząc idealne warunki do rozwoju grzybów i pleśni. najpierw trzeba przyczynę usunąc, by leczyć objawy
Prawo nieruchomości Poznań Łódź budowlane kancelaria porady prawne adwokat prawnik radca prawny
Masz racje z tą wentylacją. Jeśli chodzi o usuwanie, to wszystko zależy od tego jak głęboko siedzi ten grzyb. Moja przyjaciółka zamieszkała w domu po dziadkach, który wymagał remontu. Łazienkę i kuchnię miała w okropnym stanie. Na tego grzyba nie pomagały już preparaty. Sąsiadka dała jej kontakt do specjalistów z Dry-home i dopiero przestała mieć z nim problemu. Zniknął też ten specyficzny zapach w łazience.
Jeśli na ścianie masz grzyba, to musisz szybko zadziałać, bo tak jak wyżej pisano - jest on szkodliwy dla zdrowia. Trzeba pamiętać, że grzyb pojawia się tam gdzie jest wilgoć, więc w pierwszej kolejności musisz znaleźć przyczynę gromadzenia sie wilgoci w ścianie - bo mycie ścian nawet najlepszym preparatem tylko maskuje problem, a go nie rozwiązuje. Oczywiście sama tego nie zrobisz, trzeba zlecić wykonanie ekspertyzy budowlano-mykologicznej ekspertom najlepiej z firmy Eko Projekt. Oni zajmą się wszystkim kompleksowo - znajdą przyczynę powstawania grzyba, przedstawią sposób jak ją zlikwidować, wykonają kosztorys prac, a także wskażą najlepszy preparat do usunięcia grzyba.
Jak już pozbędziesz się grzyba ze ściany, to koniecznie pomyśl o ozonowaniu pomieszczeń. Wiem, że jest wiele firm specjalizujących się w tym temacie. Ja kiedyś korzystałam z usług Airozone i mogę ich polecić z ręką na sercu.
Grzyb na ścianie najczęściej pojawia się ze względu na zbyt dużą wilgoć. Najlepiej będzie jeśli skontaktujesz się z firmą, która zajmuje się osuszaniem budynków. Oni powinni rozwiązać Twój problem.
osuszanie murów