Gry komputerowe, gry planszowe
-
Caffeine
Gry komputerowe, gry planszowe
Gracie? Ja nie jestem wielką fanką gier komputerowych, a jeżeli już gram to wybieram gry on-line bo nie muszę nic na kompie instalować. Często można znaleźć fajne gry logiczne, albo takie sprawdzające wiedzę z jakiejś dziedziny. No i zawsze można poukładać pasjansa albo zagrać w mahjonga. Co myślicie o takim spędzaniu wolnego czasu? A może zamiast gapić się w ekran wolicie tradycyjne gry planszowe,- jak np. cashflow itp.? Ostatnio chyba takie gry stały się "trędi"
bo coraz więcej znajomych zaprasza "na partyjkę".
-
justyna1981
Re: Gry komputerowe, gry planszowe
u siostry zawsze gramy w 'Eurobizness' ale na kompie lubię poklikać w karty dla oderwania sie od pray
jak byłam młodsza grałam w gry z serii GTA - brat mnie zaraził 
-
Caffeine
W karty to ja tak różnie- jak mam z kim to wolę tradycyjnie pograć, jak jestem sama- to na kompie. Planszówki mają swój urok ale pochłaniają trochę czasu, więc to taka rozrywka od wielkiego święta, przynajmniej u nas. Z gierek na kompa ostatnio męczę Pracowitego Krwinka- no właśnie męczę to dobre określenie, bo okazuje się, że nie mam dobrej koordynacji między prawą a lewą ręką
. Mój 11 letni siostrzeniec radzi sobie dużo lepiej. Co za czasy, czuję się staro 
-
koperkowa
nie przpeadam za grami komputerowymi bo wymagają duzo czasu.wolę planszowe. grasz z przyjaciółmi i jest superatmosfera.moje ulubione to eurobiznes,chińczyk,koloniści.
-
siatkareczka
wydaje mi sie że "era" gier planszowych juz za nami!!! choć bardzo nad tym ubolewam, super jest usiaść ze znajomymi i pyknąć partyjkę w tysiąca.
-
pomcia
Planszówki lepsze! Polecam Agricolę. A nawet stary wysłużony Eurobiznes.
-
Caffeine
Według mnie planszówki przeżywają teraz swój renesans, jest dużo gier dla dorosłych typu eurobiznes właśnie- takich gier, gdzie trzeba z głową zainwestować pieniądze żeby mieć zyski. Poza oczywistą przyjemnością z gry trochę można się podciągnąć z ekonomii
. A przed świętami widziałam nawet w sklepie kostki mahjonga, chciałam kupić ale drogi był...pozostaje mi mahjong na kompie. W Krwinka jeszcze trochę gram ale już mam i tak coraz mniejsze szanse na nagrody bo tylko top 20 każdego tygodnia może coś wygrać. I przeprosiłam się ostatnio z Heroes'ami tak żeby sobie przypomnieć stare czasy 
-
Matex_in_Latex
Ja z planszowych to eurobiznes, monopol jeden czort świetna gierka. Ale widzę, że tu panna Caffeine pomyka albo pomykała w herosów
(niezbyt często spotykam kobiety grające w tego typu gry) a jak wiadomo Heroes of Might and Magic to najlepsza turówka strategiczna
ja osobiście jestem fanem gier strategicznych ale tylko wybranych bardziej lubię te czasu rzeczywistego niż turowe typu warcraft i starcraft i prawie tylko i wyłącznie preferuję rywalizację z żywym przeciwnikiem ale herosów kocham za zajefajny klimat spędziłem przy tej grze masę czasu( jeszcze za czasów kiedy internet nie był powszechnie dostępny) mam sentyment do tej gierki szczególnie jeśli chodzi o cześć 3-cią grałem również w 4 i 5-tkę ale trójeczki nic nie przebije:). Obecnie nie mam zbytnio czasu na granie ale w herosów chętnie bym pyknął w gronie kilku osób przy jakiejś kawce, ciasteczkach i piwku:) teraz tylko i wyłącznie w starcraft 2 ale sporadycznie.Heh Pozdr dla all playerów\rek 
-
Caffeine
Fajny nick
, mam pewne skojarzenia ale to chyba tak miało być? Heroes'ami zaraził mnie facet, chociaż do fanatyczki mi daleko, on zawsze był bardziej zaangażowany niż ja
. Fajnie tak sobie ze znajomymi pograć ale teraz mało kto ma czas- praca, dzieci, jak już się trafi luźniejszy weekend, to większość woli gdzieś się wyrwać niż siedzieć przy kompie. Mi też już teraz szkoda poświęcać całego dnia na granie a nocy zarywać nie będę.
Z innej beczki- czy ktoś jeszcze gra w tego krwinka? Mój siostrzeniec nawet nieźle sobie radzi, ma dobry wynik i duże szanse na nagrody ale nie zna odpowiedzi na pytania. Podobno gdzieś w sieci są podpowiedzi, tylko gdzie tego szukać? Macie jakieś pomysły?
Z innej beczki- czy ktoś jeszcze gra w tego krwinka? Mój siostrzeniec nawet nieźle sobie radzi, ma dobry wynik i duże szanse na nagrody ale nie zna odpowiedzi na pytania. Podobno gdzieś w sieci są podpowiedzi, tylko gdzie tego szukać? Macie jakieś pomysły?
-
justyna1981
Ja polecam serię Need For Speed, uwielbiam tez GTA4 i ostatnie Gran Turismo tylko z grami trzeba uważać bo bardzo wciągają i marnują strasznie dużo czasu.
-
dzo
oo tak Need For Speed jest świetny
ja uwielbiam gry wyścigowe
-
Matex_in_Latex
He he
ahh te skojarzenia... miałem tu na myśli rękawiczki 
-
dzo
rękawiczkiMatex_in_Latex pisze:He heahh te skojarzenia... miałem tu na myśli rękawiczki
mi też się kojarzy dwuznacznie
-
nadia
WoW i Need for Speed Underground - te gry chyba nigdy mi się nie znudzą mimo upływu lat 
-
Mr_Rabat
Gry komputerowe są oczywiście ciekawe, ale planszowe mają również swój urok, tym bardziej, że rynek się rozwija i wybór jest coraz większy.
Uwielbiam grać w Scrable i nieskomplikowane gry komputerowe.Scrable to gra dla każdego.
Rozwija słownictwo i dla miłośników krzyżówek doskonałe ćwiczenie umysłu.
Casual to proste gry komputerowe,niewiele ważące i relaksujące.Ceny też są znacznie niższe niż te wielkich produkcji.
Rozwija słownictwo i dla miłośników krzyżówek doskonałe ćwiczenie umysłu.
Casual to proste gry komputerowe,niewiele ważące i relaksujące.Ceny też są znacznie niższe niż te wielkich produkcji.
Witam,
w gry komputerowe raczej nie gram bo to za bardzo uzależnia.
Jeśli chodzi o planszówki to uwielbiam!
Polecam gry z crazyshop
.......
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
w gry komputerowe raczej nie gram bo to za bardzo uzależnia.
Jeśli chodzi o planszówki to uwielbiam!
.......
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
-
Kolaboracja
jak gry komputerowe to tylko te online:) a co do planszówek, to gdy tylko jest jakaś okazja to chętnie korzystam:]
Eve online - szkoda ze 99,5% populacji to jednak faceci.
Mi się czasem w wolnej chwili zdarzy pograć na komputerze, a moja ulubiona gra to Mario oraz gra Supertux. Fajne platformówki, które potrafią umilić czas. To właściwie tylko w te gry gram, kiedyś było więcej czasu to pogrywało się w wiele innych gier 
- MonikaKosmyk
- Miła Kobietka
Ja tam kiedyś lubiłam grać, teraz nie ma czasu za bardzo, grałam simsy, swego czasu gry MMO, jak metin MU itp. z planszowych to lubię eurobiznes, halma, chińczyk, w tysiąca kartami. Ostatnio także próbowałam znaleźć coś w sieci, takie dla kobiet, ale to we wszystkich grach, chyba kasę wyciągają, a może jestem za stara już na gry, ale czy z tego się wyrasta? 
Szydełkowe prace babci Asi http://tnij.org/5etm
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
lubie gry planzowe i jestem ich zwolennikiem . w domu jak czas pozwala to gramy w rumika
-
aleksandra60
- Jestem tu nowa :)
lubie sobie czasem pograć w gry strategiczne
może to mało kobiece, ale lubie dowodzić wirtualnymi wojskami, państwami itp
świetna zabawa 
gram czasami w strzelanki z chłopakami zza ściany
przeważnie wygrywają, ale za to ja zawsze tak się schowam, że mają problem i potrafię zaskoczyć tak, że nawet nie wiedzą z której strony ich załatwiłam :d