Gdzie założyć bloga?
Gdzie założyć bloga?
Zastanawiam się nad zaczęciem pisania własnego bloga i moje pytanie dotyczy platformy blogowej-która według Was jest najlepsza do pisania bloga i która oferuje najwięcej funkcji?
http://www.bib.olsztyn.pl/strony-internetowe-olsztyn/
Re: Gdzie założyć bloga?
Najlepiej to sobie postawić na wordpressie, na własnej domenie, tylko że musisz opłacać jakiś hosting. Natomiast masz wtedy swobode. A jak nie chcesz wydawać kase to zwykły wordpress, czyli będzie to wyglądać tak: blablablablablabl.wordpress.pl a nie blablablablablabl.pl.

Testowałam wiele różnych platform blogowych, ale najbardziej przypadły mi do gustu wordpress i tumblr. Ten pierwszy ze względu na dużą funkcjonalność, a ten drugi ze względu na minimalizm i prostotę.
http://signum.healthcare/ - prywatna opieka medyczna
Na początku na platformie blogowej , potem chyba lepiej jest działać na własnej domenie.
Moja domena już na mnie czeka na SPAM bez konieczności zakupu pakietu hostingowego za małą cenę.
Przenosiny wkrótce
PROSZE NIE SPAMOWAC
Moja domena już na mnie czeka na SPAM bez konieczności zakupu pakietu hostingowego za małą cenę.
Przenosiny wkrótce
PROSZE NIE SPAMOWAC
Najlepszy chyba wordpress
Ja bym zaczęła od razu na własnej domenie, potem są problemy z przenoszeniem.
Też uważam, że wordpress najlepszy. Jednak musisz liczyć się z kosztami. Domena to około 10 zł na początek później 50 zł co rok, hosting znajdziesz nawet za 7 zł/mies. lub 50 zł/rok. Są też darmowe ,możesz z nich korzystać na początku ale one mają limity i często reklamy. Jak nie chcesz płacić to możesz na platformach blogowych.
Jeśli chcesz dowiedzieć się, co zrobić, by Twój mężczyzna bardziej się o Ciebie starał, na moim blogu znajdziesz bezpłatnego ebooka na ten temat:
http://patrycjamisiewicz.pl
Znajdziesz również porady na temat tego, jak naprawić swój związek, rozwinąć go, a także stać się lepszą kobietą.
http://patrycjamisiewicz.pl
Znajdziesz również porady na temat tego, jak naprawić swój związek, rozwinąć go, a także stać się lepszą kobietą.
Jeśli chcesz za darmo mieć bloga, co zalecam na początek to skorzystaj z wordpress com albo blogger a jak po pól roku nadal będziesz chciała prowadzić bloga to wtedy zakup hosting oraz domenę.
- cukier puder
- Miła Kobietka
Ja mam bloga na pingerze i czuje sie młodo

"Can't you see there's a world out there?
Don't be scared"
Placebo 'Pity Party'
Don't be scared"
Placebo 'Pity Party'
Mi się zdaje, że na wordpressie jest naprawdę wszystko bardzo przejrzyste i przyjemne w obsłudze.
Kwiaciarnia Rogatka
Hosting + domena to naprawdę śmieszne grosze. Kilkadziesiąt złotych w pierwszym roku.
I to mowa już o jakościowej usłudze. Na pewno nie warto takich rzeczy stawiać na darmowych usługach, bo nic pozytywnego z tego na pewno wynikać nie będzie.
I to mowa już o jakościowej usłudze. Na pewno nie warto takich rzeczy stawiać na darmowych usługach, bo nic pozytywnego z tego na pewno wynikać nie będzie.
zdecydowanie wordpress, ma o wiele więcej funkcji niż blogspot
Ile płaci się miesięcznie za korzystanie z platformy?oleandra pisze:Testowałam wiele różnych platform blogowych, ale najbardziej przypadły mi do gustu wordpress i tumblr. Ten pierwszy ze względu na dużą funkcjonalność, a ten drugi ze względu na minimalizm i prostotę.
Znów temat dosyć ciekawy, jednak w sumie nie rozwinięty. Wiadomo jak jest, bez indywidualnego spojrzenia na tą kwestię nie da nic się powiedzieć.
Najpiękniejsze są marzenia niezrealizowane, bo to one nadają życiu sens.
-
hostingowo
- Jestem tu nowa :)
To zależy od tego w jakim celu chcesz prowadzić bloga. Jeżeli nie zależy Ci na zarabianiu na nim, spokojnie wystarczy blog na ogólnej platformie. Jeżeli jednak masz w planach zarabianie na reklamach zamieszczonych na Twoim blogu, korzystniej będzie wybrać WordPressa. Dzięki temu będziesz mieć wpływ jakie reklamy pojawią się na Twoim blogu. Decydując się na WP trzeba jednak pamiętać, że liczy się jeszcze hosting na którym będzie działał blog. Obecnie jest spory wybór firm hostingowych. Ja oczywiście polecam SPAM 
Ostatnio zmieniony wt lip 17, 2018 5:02 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
Ja bloga zakładałem sam, wykupiłem hosting oraz domenę w nazwa.pl i wykonanie zleciłem znajomemu który zna się na programowaniu. Do teraz działa jak trzeba, nie mam żadnych problemów. Wybór hostingu jest jedną z ważniejszych rzeczy.
-
Sanderka98
- Jestem tu nowa :)
Polecam blogspota bądź wordpressa, łatwość w tworzeniu w podstawie to nie jest problem w ogarnięciu.