Gdzie za granicę niedrogo?
-
rosiczka76
- Jestem tu nowa :)
Gdzie za granicę niedrogo?
Tylko nie Chorwacja bo byłam już 3 razy. Co polecicie?
http://www.ciam.pl/produkty - Czytajcie etykiety i sprawdzajcie składniki
Re: Gdzie za granicę niedrogo?
Jeśli chodzi o Chorwację to w tym roku jest podobno droższa. Malediwy - no cóż, taka wycieczka do najtańszych by nie należała. Może Bułgaria?
Bułgaria, Rumunia
Ja bym się znowu najchętniej wybrała na duńską wyspę Bornholm. Ze Świnoujścia można tam popłynąć promem. Jeżeli pogoda jest tam teraz tak piękna jak u nas to koniecznie z rowerem trzeba się tam wybrać.
Teraz na rower już chyba trochę za zimno 
Masz jakieś zdjęcia ??
Masz jakieś zdjęcia ??
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
No teraz temperatura jest w przedziale 14-19 C, więc jeszcze nie najgorzej. Problem w tym, że jak patrzę na pogodę to teraz deszczowo jest, więc rower niestety odpada. Z rowerem poczekać trzeba do wiosny lub lata, ale na zwiedzanie zawsze warto jest się wybrać w tamte rejony po to choćby by zobaczyć takie niesamowite klify

Ano zdecydowanie widoki piękne 
Mi się marzy kiedyś zobaczyć na żywo
a na rower, pewnie kondycje trzeba mieć
Mi się marzy kiedyś zobaczyć na żywo
a na rower, pewnie kondycje trzeba mieć
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Może Barcelona? Można teraz znaleźć mnóstwo tanich przelotów. No i jesienią nie ma aż tylu turystów. 
"To miasto ma czarodziejską moc, wie pan o tym, Danielu? Zanim się człowiek obejrzy, wejdzie mu pod skórę i skradnie duszę."
Carlos Ruiz Zafón – Cień wiatru
Uwielbiam klimat Barcelony. http://www.holabarcelona.pl/
Carlos Ruiz Zafón – Cień wiatru
Uwielbiam klimat Barcelony. http://www.holabarcelona.pl/
rosiczka76 jeśli nie Chorwacja, to może Włochy? Miejsc wartych zobaczenia tam jest mnóstwo i aż trzy różne morza do wyboru plus jezioro Garda. Ja jestem zakochana we Włoszech i jak tylko mam okazję - jadę. Jakbyś miała pytania o fajne miejsca czy noclegi to śmiało, trochę tam zwiedziłam 
Muffinka Chorwacja i mnie się marzy, choć myślałam, aby jeszcze raz na Kretę, byłam dziesięć lat temu, ale w sumie to w tylu miejscach jeszcze nie byłam, no waham się, i nie wiem z jakiego biura teraz jechać. I do hotelu też nie chcę, wolę jakiś domek.
Na Kretę to bym chętnie pojechała!Henna pisze:Muffinka Chorwacja i mnie się marzy, choć myślałam, aby jeszcze raz na Kretę, byłam dziesięć lat temu, ale w sumie to w tylu miejscach jeszcze nie byłam, no waham się, i nie wiem z jakiego biura teraz jechać. I do hotelu też nie chcę, wolę jakiś domek.
Ja polecam Węgry, jest niedrogo, świetne jedzenie i wino
transport międzynarodowy, przesyłki
polecam Turcję- jest przepięknie i niedrogo.
- lulumiranda
- Fajna Kobietka
Powiem Wam,że bardzo tanio obecnie mozna sobie zorganizować wycieczkę do jakiegoś egzotycznego kraju .Wszyscy myślą,ze takie podroże muszą dużo kosztować i jest to myślenie jak najbardziej błędne .
Sama w zeszłym tygodniu wypoczywałam w Tajlandii. Wydałam na wyjazd jakieś 4000 zł Na 3 tygodnie razem z lotami. Czyli mniej niż mój kolega na dwa tygodnie na Kanary....
Wystarczy szukać promocji lotniczych. Dodam,ze w tym roku bardzo dobre ma linia KLM ( czyli holenderskie linie lotnicze). Można z nimi polecieć z Warszawy do:
Osaki : 1899 zł
Delhi: 1949 zł
Pekiu: 1999 zł
Czy na Karaiby za 2289 zł.
Sama w zeszłym tygodniu wypoczywałam w Tajlandii. Wydałam na wyjazd jakieś 4000 zł Na 3 tygodnie razem z lotami. Czyli mniej niż mój kolega na dwa tygodnie na Kanary....
Wystarczy szukać promocji lotniczych. Dodam,ze w tym roku bardzo dobre ma linia KLM ( czyli holenderskie linie lotnicze). Można z nimi polecieć z Warszawy do:
Osaki : 1899 zł
Delhi: 1949 zł
Pekiu: 1999 zł
Czy na Karaiby za 2289 zł.
- paproctaniosc
- Miła Kobietka
jedzenie wino i... Balaton! piękne jezioro, świetna infrastruktura, wokoło piękny las i tylko 80 km do Budapesztu, który koniecznie trzeba zobaczyć nocą:) byłam w tamtym roku, w domku wakacyjnym i nie wiem, czy w tym ale na pewno tam wrócę:)gab1 pisze:Ja polecam Węgry, jest niedrogo, świetne jedzenie i wino
Potwierdzam! Byłam tylko raz, też zreszta wynajmowaliśmy domek, ale miejscówka fantastyczna!paproctaniosc pisze:jedzenie wino i... Balaton! piękne jezioro, świetna infrastruktura, wokoło piękny las i tylko 80 km do Budapesztu, który koniecznie trzeba zobaczyć nocą:) byłam w tamtym roku, w domku wakacyjnym i nie wiem, czy w tym ale na pewno tam wrócę:)gab1 pisze:Ja polecam Węgry, jest niedrogo, świetne jedzenie i wino
-
pomcia
Myśałam, że koleżanka da swoje zdjęcia z Bornholm skoro tak o tej wyspie pisze. ?Cóż jeśli klify to Norwegia.
-
wojtekstypien
- Jestem tu nowa :)
Chciałbym zabrać dziewczynę na wakacje, na kilka dni - ale tak żeby to była totalna niespodzianka. możecie coś polecić? Nie wiem za bardzo jak to zoorganizować
Odwiedź Kazimierz Dolny. Oferujemy noclegi, pokoje i kwatery http://www.lipowadolina.com.pl/oferta-kazimierz-dolny/
Ale czego dokładnie nie wiesz? Gdzie kupić wycieczkę czy w jaki sposób utrzymać ten fakt w tajemnicy, aby była niespodzianka?wojtekstypien pisze:Chciałbym zabrać dziewczynę na wakacje, na kilka dni - ale tak żeby to była totalna niespodzianka. możecie coś polecić? Nie wiem za bardzo jak to zoorganizować
I see a red door and I want it painted black
No colours anymore, I want them to turn black
No colours anymore, I want them to turn black
Najlepiej tam gdzie można tanio polecieć - WizzAir, RyanAir. Do tego tani nocleg. Ja w zeszłym roku wynajmowałam mieszkanie na tydzień w Barcelonie, w samym centrum przez SPAM
Ostatnio zmieniony ndz paź 07, 2018 11:41 am przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM

-
Fermia
Bułgaria, ewentualnie Chorwacja, ale już nie Grecja. Generalnie to taniej wychodzi własne podróżowanie niz z biurem podróży, choćtez zalezy od programu. Najlepiej odpowiednio wczesniej zarezerwować wylot i hotel przez platformy turystyczne typu traveloppa i przygotować odpowiednio dużo rodzimej waluty, aby nie tracić pieniędzy na miejscowy kantor, albo nie placić w euro, które przeliczają po niekorzystnym kursie. Warto tez zadbać o ubezpieczenie podróży, bo lekarz z reguły drogo kosztuje
-
a_gatka
A dlaczego nie Grecja? Widziałaś ofertę Itaki na Lefkadę? Jest promocja do 10 czerwca, gdzie pomijając zniżki do 30%, łapiesz się na 50% na dziecko. To nie jest mało. 
Do Grecji nie jest wcale drogo, tanio można złapać też coś do Hiszpanii albo na Cypr
Widziałam na SPAM Cypr chyba za tydzień 630 zł od osoby, pozostałe tez coś koło tego
polecam właśnie przejrzeć strony Internetowe, na których można znaleźc takie okazje 
Ostatnio zmieniony śr sie 12, 2015 9:31 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: a ja polecam przeczytać regulamin
Powód: a ja polecam przeczytać regulamin