Gdzie kupujecie doniczki??

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.
ODPOWIEDZ
Arowana14

Post autor: Arowana14 »

Awatar użytkownika
witch
Fajna Kobietka

Re: Gdzie kupujecie doniczki??

Post autor: witch »

:witch

Ja najczęściej w marketach. Są tańsze i mają ich spory wybór jeśli chodzi o kolory i rozmiary.
Czas tracony z rozkoszą nie jest czasem zmarnowanym.

Obrazek
serenity
Jestem tu nowa :)

Post autor: serenity »

ja lubie ladne i ozdobne, wiec doniczki kupuje w takim sklepie artystycznym - zadnej sieciowce.

Natomiast moge polecic sklep internetowy z donicami do ogrodu - maja bardzo wysokiej jakosci materialy: donice
http://www.mebleogrodowe.s-bud.pl

Najlepszy sklep z meblami ogrodowymi. Ładne i klasyczne aranżacje ogrodu!
stokrotka362

Post autor: stokrotka362 »

Ja od kilku ładnych lat kupuje doniczki przez internet. Wyposażyłam już i dom i ogród ;) Doniczki ładnie się prezentują, są eleganckie, te stojące w ogrodzie nie nie niszczą się od warunków atmosferycznych, wszyscy znajomi są zachwyceni, z resztą sami zobaczcie: www.rattanart.pl. Serdecznie polecam :)
bettti86
Extra Kobietka

Post autor: bettti86 »

ja zwykle kupuję w IKEI, OBI i Castoramie, a czasem też w zwykłych supermarketach, nie mam jakiś szczególnych wymagań co do doniczek i przy wyborze sugeruję się głównie kolorem
ollaa

Post autor: ollaa »

Bardzo duży wybór doniczek, ale także akcesoriów ogrodowych znaleźć można na http://www.koszyki.net.pl

Właśnie czekam na balkonówki.
Klasyczne, bardzo eleganckie i co ważne w dobrej cenie, tylko urządzać ogród na wiosnę :)
Buźka 369

Post autor: Buźka 369 »

a zobaczcie na taką propozycję: doniczko-ślimak ;)

Obrazek
Ostatnio zmieniony śr kwie 17, 2013 10:17 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
kuferart

Post autor: kuferart »

Wszystko zależy od tego, jakie doniczki są potrzebne, bo powinny one pasować do stylu mieszkania. Jeżeli mają to być proste doniczki o geometrycznych kształtach, to najlepszym rozwiązaniem będzie dział ogrodniczy w jakimś markecie budowlanym. Plusem jest duży wybór kolorystyki. Jeżeli jednak miałyby to być doniczki dekoracyjne, zdobione - takie małe arcydzieła :) to trzeba się bardziej postarać i poszukać - najlepiej w galeriach z artystycznym rękodziełem. Można tam znaleźć prawdziwe cudeńka :)
www.kuferart.pl Galeria Artystyczna - w dodatku mamy fantazję...
pistacjowa

Post autor: pistacjowa »

Ja zamówiłam swoje donice do ogrodu też na tej stronce SPAM i polecam tak jak koleżanka przede mną. Stały całą zimę na zewnątrz i nic im się nie stało. Godne polecenia :)
Ostatnio zmieniony ndz kwie 21, 2013 8:26 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
lawendaa

Post autor: lawendaa »

Ostatnio spodobały mi się takie oryginalne, drewniane doniczki tylko nie za bardzo wiem, gdzie je ulokować? parapet kuchenny czy bardziej balkon? Czy ktoś z Was ma coś takiego? jak sie sprawdzają w praktyce?
Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Ale ładna ta doniczka... Ja bym jednak postawiła ją na balkonie..
Jakoś do pomieszczenia za duża wg mnie...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
tasiaka
Fajna Kobietka

Post autor: tasiaka »

Też postawiłabym ją na balkonie i chętnie wypiła w jej towarzystwie kawę :)
gohusia

Post autor: gohusia »

Kayira pisze:Ale ładna ta doniczka... Ja bym jednak postawiła ją na balkonie..
Jakoś do pomieszczenia za duża wg mnie...

Zgadzam się!! jest super.. już widzę w niej piękne wiosenne kwiaty i tą kawę w jej towarzystwie :)
gdzie takie można nabyć?
lawendaa

Post autor: lawendaa »

Fajnie że Wam też się podoba. Wypatrzyłam ją w Agata home. Są tam też doniczki z moim ulubionym motywem lawendy ;-)) też ciekawe. Warto zajrzeć
gohusia

Post autor: gohusia »

Zaczęłam szukać tej strony i szperać.. i chyba niepotrzebnie. Jakie oni mają tam fajne obniżki, promocje i nie tylko. Nie będę sobą jak czegoś nie kupię :D
Te z lawendą też super...

ps. zakochałam się w zielonych dodatkach kuchennych :D
pomcia

Post autor: pomcia »

Ja sobie kupiłam standardowe gliniane bardzo proste doniczki. Przy zestawie 10 takich samych bardzo fajnie to wygląda.
lilka36

Post autor: lilka36 »

Także mam gliniane już od dłuższego czasu. Można sobie fajnie zaaranżować wnętrze.
Awatar użytkownika
alenna

Post autor: alenna »

Najczęściej kupuję donice w sklepach z artykułami do domu i ogrodu (takich dużych, popularnych). Czasem coś ciekawego znajdę też w osiedlowym sklepie ogrodniczym. Niektóre hipermarkety mają też całkiem porządnie wyposażone działy z donicami. :)
aarraa

Post autor: aarraa »

Ja najczęściej kupuję doniczki w marketach budowlanych z działem ogrodniczym jak leroymerlin, łatwo wtedy znaleźć taką jak Ci się podoba i w odpowiednim rozmiarze :)
Kwiaty z Raju.
Awatar użytkownika
Tania19
Miła Kobietka

Post autor: Tania19 »

Hmm ale jak dla mnie te doniczki z marketu to są takie średnie powiem szczerze, chyba wolę kupić w kwiaciarni albo w jakimś sklepie internetowym typowo z doniczkami.
ankotkinia

Post autor: ankotkinia »

Warto też "upolować" okazję w Bierdonce. Czasem pojawiają się ładne i bardzo tanie doniczki. Sama kupiłam kilka i jestem bardzo zadowolona.
tusia25

Post autor: tusia25 »

ja na dziale ogrodniczym w auchan, są w dobrych cenach czasem nawet jakaś promocja się trafi, wczoraj fioletową doniczkę taką niezbyt dużą, ale i nie małą, plastikową kupiłam za 1,19
martanna

Post autor: martanna »

różnie. w sklepach internetowych ( takze kwietniki), w castoramie, w supermarketach, w kwiacianiach.
http://www.mykan.pl/
MowisziMasz_com_pl
Miła Kobietka

Post autor: MowisziMasz_com_pl »

Wydaje mi się,że doniczka może być fajną dekoracją do domu i warto w nią zainwestować. Ja zawsze kupuję doniczki ceramiczne, albo w prymus -agd, albo w nomi. Czasem w Tesco trafią się jakieś fajne po promocji.
luluska

Post autor: luluska »

W moim przypadku to różnie. Czasem w kwiaciarni coś kupię, czasem w jakimś marecie bo tam jest większy wybór, a i taniej często..
ODPOWIEDZ