Gdzie kupować żywność ekologiczną ?

Nie ma kobiety która nie lubiła by zakupów. Znalazłaś promocję którą chciała by się podzielić?
ODPOWIEDZ
madzia03
Jestem tu nowa :)

Gdzie kupować żywność ekologiczną ?

Post autor: madzia03 »

Gdzie kupujecie ekologiczną żywność ? W sklepach, na targach, jarmarkach ? Ja kupowałam dotychczas w sklepach, ale koleżanka zaproponowała mi żebym wybrała się z nią na Targi Produktów Regionalnych, aby kupić coś od wystawców. Szczerze mówiąc podoba mi się ten pomysł, bo nigdy wcześniej nawet o tym nie pomyślałam… : )
a jak u Was sprawa wygląda ? wybieracie zakupy w sklepach czy właśnie na różnego rodzaju jarmarkach i targach?
bluszcz

Re: Gdzie kupować żywność ekologiczną ?

Post autor: bluszcz »

Ja ufam tylko sklepom eko - wybieram tam produkty z certyfikatami lub robione przez nich na miejscu np. klopsiki z soczewicy i cieciorki. Jeśli zdarza mi się gdzie indziej kupować, bardzo intensywnie wczytuję się w skład.
bettti86
Extra Kobietka

Post autor: bettti86 »

chyba najbezpieczniej faktycznie kupować w sklepach eko, jakby nie było daja one gwarancję, że produkty są faktycznie ekologicznego pochodzenia
Awatar użytkownika
tuptek84
Miła Kobietka

Post autor: tuptek84 »

najbardziej popularny i chwalony to organic pharma - jeśli nie pomyliłam nazwy:/
Sękowa

Post autor: Sękowa »

Ekoland
Doradca Frisco

Post autor: Doradca Frisco »

W sklepie Frisco można znaleźć sporo produktów eko.
kinga81
Fajna Kobietka

Post autor: kinga81 »

Na targach ale od "babć", które stoją z mlekiem, śmietaną, jajkami, grzybami itp. I czasem od zaprzyjaźnionych osób na wsi (ziemniaki, ogórki, przetwory, miód). Jak poszukać są nawet tacy, którzy np. raz w tygodniu będą przywozić w drodze do pracy.
grazynka12

Post autor: grazynka12 »

Tast jest fajny (pozwolę sobie podać stronę, bo jak się wpisze Tast w wyszukiwarkę, to pokazuje wszystko, co nie trzeba w tym przypadku), ciężko nie będzie bo po prostu nazwa i kończy się na pl. szata graficzna nie powala, ale przełożyło się na produkty. ZNAKOMITE ;D
Awatar użytkownika
Muffy
Miła Kobietka

Post autor: Muffy »

Oczywiście na wsi najlepiej. U chłopa. :D
To kobieta wybiera mężczyznę, który ją wybierze.
WszystkozAmeryki_com
Extra Kobietka

Post autor: WszystkozAmeryki_com »

Jeżeli mowa o kupnie żywności ekologicznej,to moim zdaniem można śmiało rozglądać się za nią w sklepach internetowych, tam będziemy mieć zdecydowanie największy wybór oraz niższe ceny.
www.WszystkozAmeryki.com
steffcio90

Post autor: steffcio90 »

Jest jeszcze jeden sposób, większość działkowiczów chętnie sprzeda swoje produkty i na pewno taniej niż w sklepie a mamy pewność że zdrowe.
moksy

Post autor: moksy »

Najlepiej u producenta, na wsi, na targach. Sklepy ekologiczne - pff. Każdy szuka jak najładniejszego jabłka bez skazy - myślicie, że takie są ekologiczne? Te sklepy wciskają tylko kit.
WszystkozAmeryki_com
Extra Kobietka

Post autor: WszystkozAmeryki_com »

Na targach niekoniecznie ponieważ tam często możemy paść ofiarą oszustwa. Polecam bardziej w sklepach internetowych,a to z racji tego,że mamy największy wybór i też niższe ceny,to ważna sprawa.
www.WszystkozAmeryki.com
Emilia111

Post autor: Emilia111 »

Ja kupowałam żywność ekologiczną przez internet i ogólnie to wygodne rozwiązanie. Mam tylko problem z mięsem i rybami..Poleca ktoś coś?
frania_26

Post autor: frania_26 »

W almie i epi zdarzają się fajnie produkty. Ja najczęściej wybieram targi.
agrotkanina sciolkujaca - http://www.ogrodmacieja.pl/towar/lista/372/agrotkaniny
ODPOWIEDZ