Fryzjerstwo jako hobby?
Fryzjerstwo jako hobby?
Cześć!
Z zawodu jestem ekonomistką, lecz od zawsze ciekawiło mnie fryzjerstwo. Obcinać nigdy nie próbowałam, lecz robienie fryzur od zawsze było moim hobby. Czy waszym zdaniem kursy fryzjerskie mogłyby mi pomóc rozwinąć swoje umiejętności i zamienić moje hobby w pracę?
Z zawodu jestem ekonomistką, lecz od zawsze ciekawiło mnie fryzjerstwo. Obcinać nigdy nie próbowałam, lecz robienie fryzur od zawsze było moim hobby. Czy waszym zdaniem kursy fryzjerskie mogłyby mi pomóc rozwinąć swoje umiejętności i zamienić moje hobby w pracę?
Re: Fryzjerstwo jako hobby?
Wątpię w to. Jeśli robisz coś z pasją to nie potrzebujesz do tego żadnych kursów, ani niczego takiego. Chyba, że chcesz zacząć robić to zawodowo to wtedy może Ci się taki kurs przydać.
adr magazynowanie
- CynamonkaZrodzynkiem
- Extra Kobietka
Wiem, że na chwile obecną jest duże zapotrzebowanie na ten zawód więc co Ci szkodzi spróbować jeśli to jest coś co Cię pasjonuje 
Amantium irae amoris integratio.
Tak tylko teraz same kursy to nie wszystko. Podobno trzeba zdać specjalną aplikację fryzjerskąCynamonkaZrodzynkiem pisze:Wiem, że na chwile obecną jest duże zapotrzebowanie na ten zawód więc co Ci szkodzi spróbować jeśli to jest coś co Cię pasjonuje
Lubicie przedłużać włosy w Krakowie? Czekam na opinie! 
A ja mam przyjaciółkę, która z wykształcenia i głównej pracy jest kierownikiem sklepu, jednak po obronie poszła do dwuletniego technikum fryzjerskiego - chciała po prostu poszerzyć swoją wiedzę z "hobbystycznego" interesowania się fryzjerstwem. I wiedzę posiadła tak dużą, że teraz myśli nad zmianą pracy
Dlatego myślę, że warto inwestować w swoją wiedzę na takich właśnie kursach i w szkołach. Przy wyborze jednak należy kierować się głównie ilością zajęć praktycznych 
-
Georginaxxx89
- Jestem tu nowa :)
Ja od małego testowałam fryzury na siostrze. Teraz pomimo tego że nie jestem po fryzjerstwie to dużo znajomych przychodzi do mnie do domu na uczesania.
czyli to lubisz 
myśmy się keidyś z siostrą tym bawiły
ona czesała, ja malowałam
myśmy się keidyś z siostrą tym bawiły
ona czesała, ja malowałam
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Kurs jest dobrym pomysłem, jesli faktycznie to Cię pociąga.
- Anastazja099
- Fajna Kobietka
Rób kurs - mówię Ci, skoro to lubisz to po co pracować w zawodzie, który jest ok, ale tyłka nie urywa, przecież możesz robić coś co kochasz!
Kochana na kursie cię więcej nauczą niż po szkole,po takim pełnym kursie możesz swój salonik otworzyć
Ja żałuję, poszłam za fryzjerkę zmarnowałam 3 lata,dopiero sama do wszystkiego doszłam,mogłam iść do technikum i zrobić sobie kurs,choć nie ukrywam że jeszcze planuję taki ukończyć, tylko niepełny aby się doszlifować,obecnie zapisałam się na kurs kosmetyczny, w dzisiejszych czasach po kursie spokojnie dostaniesz pracę.Trzeba robić to co się lubi 
Tylko kilka razy w życiu podobały mi się włosy i z 2/3 tych przypadków, to były właśnie takie
"domorosłe" fryzjerki, czy jak to ładniej powiedzieć.
Po prostu umiałyśmy się dogadać i "fryzjerka" domyślała się o co chodzi. A tego mi najbardziej brakuje u fryzjerek - tego zrozumienia, bo samo cięcie i kolorowanie, to już się wydaje prostszą kwestią.
"domorosłe" fryzjerki, czy jak to ładniej powiedzieć.
- Lena_Adams
- Miła Kobietka
Mam znajoma teoretycznie nie zwiazana z fryzjerstwem a robi takie piekne warkocze ze zazdroszcze jej talentu. Samemu niestety ciezko to zrobic ale gdy razem pracowalysmy to czasami zrobila mi cudny warkocz
Lena, moja mama sama sobie robiła..
Koleżanka tez sama sobie robi.
Chyba jednak wszystko jest kwestią wprawy i prób i błędów
Koleżanka tez sama sobie robi.
Chyba jednak wszystko jest kwestią wprawy i prób i błędów
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Najważniejsze to mieć do tego smykałkę i podjąć wyzwanie. Moja siostra zawsze lubiła czesać mnie i swoje koleżanki. Zawsze coś na nas ćwiczyła, a my byłyśmy zadowolone z efektów. Po urodzeniu dziecka nie miała z kim go zostawić w domu by móc wrócić do swej poprzedniej pracy, a na opiekunkę nie było jej stać. Zrezygnowała z niej, podjęła ryzyko i otworzyła przy domu taki malutki zakład fryzjerski. Na początku z dość prymitywnym wyposażeniem. Z roku na rok gdy zakład zaczął przynosić dochody zaczęła inwestować, meblować i rozbudowywać swój salonik. Znalazła hurtownię Mimari gdzie zakupiła profesjonalny fotel fryzjerski, myjnie, duże lustro i przybornik. Zrobiło się bardzo funkcjonalnie i elegancko. W planach ma zrobienie kursu kosmetyczki. Od samego początku jej kibicuję i wspieram w chwilach zwątpienia. Najważniejsze jednak to mieć pomysł i go realizować (czasami realizacja zaczyna się od przypadku) 
- cinderella
- Jestem tu nowa :)
na pewno by pomogly, ale czy zrobiłyby z Ciebie dobrą fryzjerkę, to już inna sprawa