Fajna książka dla dzieci
Fajna książka dla dzieci
Serdecznie polecam książkę "Pepe i spółka znowu na tropie":) Świetna lektura - zarówno dla młodych czytelników jak i dla rodziców. Wszystkim gwarantuję dobrą zabawę. Genialne dialogi, fantastyczne poczucie humoru, lekkość narracji, wszystko to sprawia, że książkę naprawdę aż chce się czytać. Jest to kolejna z książek francuskiego pisarza. Powinniście już znać jego poprzednie dzieła "Jaśki", "Jaśki. Repeta". Dodam jeszcze, że przygody Pepe inspirowane są na książkach o Mikołajku, co z pewnością także działa na plus w ocenie:) Jeszcze raz polecam:)
Re: Fajna książka dla dzieci
Tak, przygody Pipi miło się czyta dzieciom,zresztą moja mama też mi czytała:-) Ale staram się być na czasie z książkami dla dzieci. Kupiłam ostatnio Przygody Mikołajka,strasznie śmieszna ksiażka,długo dzieciom czytałam do snu:-)Polecam gorąco!
My to ogólnie jesteśmy molami książkowymi. Mam wrażenie, że niedługo będziemy mogli założyć w domu bibliotekę 
Bo w życiu ważne są tylko chwile...
Ja uwielbiam czytać książki,moim dzieciom też czytam przez to pobudza im się wyobraźnia,poznają nowe słowa itp.Lepiej czytać książki niż patrzeć w ekran telewizora czy komputera!
U nas bardzo dużo książeczek ma powodzenie ale ostatnio z córką "opowiadamy" sobie Miasteczko Mamoko dosłownie bo to książeczka z obrazkami które tworzą mnóstwo historyjek, do niektórych jeszcze dochodzimy a książkę mamy z 6 miesięcy ! Bardzo rozwija wyobraźnię !
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zapraszam!
U nas jesteśmy na etapie kołysanek, głównie mąż śpiewa:) ale jak czytam swoje książki, to czytam je na głos, dla maluszków najważniejszy jest głos, ale już rozglądam się za ciekawą lekturą, a Wy co myślicie, czytacie dziecku do roku czasu i co czytać?
My tez uwielbiamy książki,wolę czytać, niz oglądać tv z dziećmi.Przez książkę pobudza się wyobraźnia i lepiej czytamy.I love book 
Mój jest starszy to ma już trochę inny gust jesli o ksiazki chodzi. Niedawno czytał "Przygody Wilkena" i " Magiczny słoń".
A jaką książkę polecilibyście dla 5,5 letniej dziewczynki?
marzą mi się ekskluzywne meble
Właśnie, też tak uważam.lunka20 pisze:My tez uwielbiamy książki,wolę czytać, niz oglądać tv z dziećmi.Przez książkę pobudza się wyobraźnia i lepiej czytamy.I love book
Na opowieści z Narnii chyba jeszcze trochę za wcześnie, może Dorotka z krainy OZ, może Piotruś Pan albo seria Mama Mu - już się nie mogę doczekać jak mojej małej będę czytać tego typu lektury.kaira1987 pisze:A jaką książkę polecilibyście dla 5,5 letniej dziewczynki?
Sporo ciekawych ksiazek dla dzieci mozna znalezc w Matrasie reklama są teraz jakies obniżki i promocje mozna kupic ksiazki taniej niż normalnie tylko trzeba dobrze poszukac 
Ostatnio zmieniony ndz kwie 19, 2015 11:41 pm przez BlackWolf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Reklama-spam
Powód: Reklama-spam
A co polecicie dla dziewczynki w wieku 8 lat?
Może spodoba się książka z humorem,,Cukierku ty łobuzie,, syn od tej właśnie pozycji pokochał czytanie . Późniejsze jego pozycję to wszystkie ,, Mikołajek,, ,,Detektyw Pozytywka,,, tak wiem ... to były jego późniejsze lektury ,, Niesamowite przygody 10 skarpetek,, ,,Dynastia Niziołków,,
Ewentualnie komiksy: https://egmont.pl/nowosci Egmont ma sporo nowości, a z doświadczenia wiem, ze dziecku które dopiero raczkuje w dziedzinie czytania, często o wiele łatwiej jest sięgnąć po komiks, zamiast po tradycyjną książkę.
Moje dzieciaki bardzo lubią.
Ewentualnie komiksy: https://egmont.pl/nowosci Egmont ma sporo nowości, a z doświadczenia wiem, ze dziecku które dopiero raczkuje w dziedzinie czytania, często o wiele łatwiej jest sięgnąć po komiks, zamiast po tradycyjną książkę.
Moje dzieciaki bardzo lubią.