epidemiczne zapalenie spojówki

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
brainiac36

epidemiczne zapalenie spojówki

Post autor: brainiac36 »

miał ktoś? ja mam teraz, zaraziłam się od mamy, która zaraziła się od taty, który zaraził się od OKULISTY. porażka, nikomu nie polecam.
agika37
Jestem tu nowa :)

Re: epidemiczne zapalenie spojówki

Post autor: agika37 »

Moja ciocia miała podobne problemy, całe szczęście już jest po wszystkim, ale nachodziła się po okulistach, w końcu moja mama poradziła jej Optomed Centrum Mikrochirurgii Oka w Katowicach, trafiła tam na dobrego specjalistę chorób oczu , który dość szybko pomógł uporać się z tym problemem
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Post autor: Adidasowa »

Ja mam cały czas zapalenie spojówek, ale nie epidemiczne. Nie wszystkie są zaraźliwe, moje akurat nie. Całe oczy miałam kiedyś zaropiałe z rana, czerwone oczy, masakra. Leczyłam się, masę kropli zużyłam, ale efekt był nijaki. Z wiekiem jakoś samo przeszło. Tzn. mam z rana w obydwu kącikach ropę, ale to nie jest już uciążliwe.
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
kaMama

Post autor: kaMama »

Nie wiedziała że to może być tak zaraźliwe. Ogólnie mam problem z oczami, ich ciągłym zmęczeniem. Takie ciągłe zmęczenie może skutkować poważnymi urazami w budowie oka i zarazem chorobami typu zaćma, zapalenie spojówek itd. Strzegę się tego bo sprawiam moim oczom dużo wysiłku. Biorę Vitrum Vision, tabletki które własnie chronią budowę oka przez taki chorobami. Jeśli zapalenie spowjóek może być epidemiczne to myślę że warto ochronić swoje oczy, tym bardziej jesli ktoś znajomy jest chory.
Marina

Post autor: Marina »

Ja przechodziłam i zaraziłam ze trzy osoby. Kwietia kilku dni wyleczenia. Ja najpierw złapałam gorączkę a na drugi dzień obudziłam się z zapaleniem spojówki.
Awatar użytkownika
ewelina86

Post autor: ewelina86 »

Problemy z oczami są dzisiaj coraz częstsze, mnóstwo moich znajomych narzeka na częste zapalenia spojówek i inne dolegliwości. Ja posłuchałam rady znajomej i zaczęłam brać suplement Vitrum Vision i jestem pod wrażeniem. Oczy nie bolą mnie po całym dniu przed komputerem.
ODPOWIEDZ