efaktury -jak wystawiać faktury?

Piszemy tutaj o pracy, bądź też jej braku. Finanse, kobiecy biznes.
ODPOWIEDZ
redgreen
Miła Kobietka

efaktury -jak wystawiać faktury?

Post autor: redgreen »

jak w temcie - jak wystawiuać faktury, dodam że mam ich całkiem sporo w miesiącu, około 80. czy macie do tego jakieś narzędzia, programy, czy ręczine, tradycyjnie dodajecie dane ?
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: jak wystawiać faktury?

Post autor: Hadassa »

Zdecydowanie zainwestuj w program.
A jeżeli Ci się powtarzają co miesiąc takie same, to zainwestuj w program który zrobi to za Ciebie
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
sylwuśka
Jestem tu nowa :)

Post autor: sylwuśka »

mam program bizin, wystawiam średnio 100 faktur miesięcznie, wiekszość to stali klienci, program mega ułatwia pracę
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Oczywiście że program , wstawiasz tylko aktualne wartości, drukujesz i gotowe :)
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Majka

Post autor: Majka »

Przy dużej ilości faktur zdecydowanie polecam do tego celu program. Sama mam małe dziecko i pracuję zdalnie w domu, korzystam z SPAM i naprawdę wystawianie fakturek idzie mi bardzo sprawnie :D
Ostatnio zmieniony wt paź 07, 2014 8:36 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
carla36

Post autor: carla36 »

cóż, polecam ogólnie jak chodzi o firmowe sprawy pomoc biura księgowego, a o prawne radcy prawnego. ja korzystam z bardzo dobrego, a mianowicie Pana Herbeta - kancelaria rady w Lublinie ( SPAM ) i sobie cenię. Wszystkim polecam dowiadywać się wszystkiego gdzie się da ;-)
Ostatnio zmieniony pn lis 03, 2014 4:20 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Ja polecam nie spamować
BabskieSprawy.pl
Administrator

Post autor: BabskieSprawy.pl »

Ja jako, że nie jestem na VAT wystawiam rachunki w ... darmowym Open Office, konkretnie w programie Writer przygotowałem sobie elegancki szablon który wypełniam, zapisuje w PDF i wysyłam do klienta. Rozwiazanie dobre, ale nie dla każdej działalności, ja wystawiam takich rachunków 2-5 w miesięcu, w dodatku dla tych samych odbiorców dlatego takie rozwiązanie u mnie się sprawdza :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Bo wazne by miec cos dostosowane do potrzeb :) ale na zyczenie klienta masz obowiazek wystawic fakture

Wysłane z malego pożeracza czasu :)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
badgirl23
Miła Kobietka

Post autor: badgirl23 »

Jest masę dobrych programów do obsługi biurowej. Kombinuj z wersjami trial róznych wydawców i zobacz, który program jest dla Ciebie najlepszy.
http://www.amadu.pl
paolka

Re: efaktury -jak wystawiać faktury?

Post autor: paolka »

Szybkim i dość łatwym w obsłudze oprogramowaniem moze się pochwalić: LINK .Poza wystawianiem faktur mozna tez pomyśleć o finansowaniu firmy. Dzięki czemu praca będzie szła szybciej, a my będziemy mogli się skupić na rzeczach przyjemniejszych;) No i co najwazniejsze-mozesz przetestować za darmo i dopiero później podjąć decyzję czy u nich zostajesz czy nie;)
Ostatnio zmieniony wt kwie 10, 2018 9:47 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
donatka
Fajna Kobietka

Post autor: donatka »

Aktualnie przeszlam z tradycyjnych faktur na chmurę faktur, wygodnie, nie marnuję tuszu w drukarce ;) konktrahenci też są zadowoleni, ja mam wgląd na bieżąco do tego co się dzieje, poaga to łatwiej ogarniać koszty.
Mamei

Post autor: Mamei »

Jeśli nie jesteś pewny w jaki sposób poprawnie wystawić fakturę skorzystaj z nowoczesnej pomocy jaką jest specjalistyczne oprogramowanie dostępne na stronie https://szybkafaktura.pl/. Jego funkcjonalność oraz prostota obsługi sprawia, że każdy poradzi sobie ze sporządzeniem dokumentów sprzedaży.
ODPOWIEDZ