E-papieros w ciąży
Re: E-papieros w ciąży
E- papierosy zawierają substancję, która nie jest zbadana do końca i nie wiadomo jak w 100% działa na ludzki organizm. Ja bym nie ryzykowała. Paliłam 10 lat i rzuciłam z dnia na dzień jak tylko zapadła decyzja, że po zjedzeniu odpowiedniej ilości kwasu foliowego zaczniemy starać się o
. Lepiej nie ryzykować 
Carpe Diem, ale Memento Mori...
W e-papierosach jest przecież nikotyna, a to truje bobaska. Lepiej więc nie palić w ciąży jak się chce mieć zdrowe dziecko.
-
dzo
Jestem kategoryczną przeciwniczką jakichkolwiek używek dla kobiet w ciąży. Więc stanowczo mówię NIE nawet e-papierosom.
- kobietkaXY
- Miła Kobietka
Byłam w szoku jak zobaczyłam to pytanie. Przecież w ciąży trzeba być ostrożnym nawet z delikatnymi lekami na przeziębienie, a co dopiero tego typu wynalazki. To tak jakbyś spytała, czy w ciąży pozwalałyśmy sobie na słaby alkohol. No proszę Cię...
Carpe diem...
-
ona-3-slask
- Fajna Kobietka
no ja tez jestem w szoku o to pytanie
dla mnie czas ciązy to czas oczekiwania na dzidziusia i chronienie Go przed tym,co szkodliwe
wszystko sie kształtuje we wczesnej fazie...
mnie trafia jak widze palaczki w ciazy czy pijace lkub z innymi uzywkami
a to ze papieros jakis E to to samo co zwykły
lepiej zadbaj o kwas foliowy i witaminy dla karmiacych
a nie zadawj takich pytan
sorki ale nie rozumiem tego,jak tak mozna
dla mnie czas ciązy to czas oczekiwania na dzidziusia i chronienie Go przed tym,co szkodliwe
wszystko sie kształtuje we wczesnej fazie...
mnie trafia jak widze palaczki w ciazy czy pijace lkub z innymi uzywkami
a to ze papieros jakis E to to samo co zwykły
lepiej zadbaj o kwas foliowy i witaminy dla karmiacych
a nie zadawj takich pytan
sorki ale nie rozumiem tego,jak tak mozna
załamka.... jak można się truć w tym stanie
nieporozumienie i brak odpowiedzialności
nieporozumienie i brak odpowiedzialności
-
xyxania234xyx
a jeśli wybiera się e-papierosy z liquidami 0% to też jest to szkodliwe? skoro nie zawierają nikotyny?
-
Zorka
Ciąża to chyba najlepsza motywacja do tego by pożegnać się z tym nałogiem, może więc warto rzucić raz na zawsze, zamiast uzywać zamienników?
Jeśli dasz radę nie palić do odstaw wszystko, ale jeśli wybierać to e-papierosy.
noclegi wrocław hotele wrocław nocleg wrocław
noclegi wrocław hotele wrocław nocleg wrocław
Ostatnio zmieniony pn maja 13, 2013 7:54 pm przez Luiza22, łącznie zmieniany 1 raz.
transport Wrocław
-
Maryska123
- Jestem tu nowa :)
Nie wolno dziecka truć w ciąży! e-papieros także wytwarza dym i wydziela inne substancje trujące więc naprawdę = nie warto truć naszego dziecka!
Profesjonalne portale WWW: http://www.mosquito-sklep.pl oraz http://www.fabrykaliteratury.pl - musisz je zobaczyć i odwiedzić obowiązkowo!
czy to naprawdę aż tak dużo, zrezygnować z papierosa w imię rozwijającego się życia?
Nie ogarniam...
Nie ogarniam...
-
bluszcz
ale zawierają inne substancje, które mogą szkodzić Maleństwu. chemia to chemia. zdecydowanie nie!xyxania234xyx pisze:a jeśli wybiera się e-papierosy z liquidami 0% to też jest to szkodliwe? skoro nie zawierają nikotyny?
W ciąży najlepiej nic nie palić!! Po co szkodzić swojemu dziecku?
Jedyne takie przedszkole warszawa
Osobiście nigdy nie paliłam, a czując zapach papierosa nawet przed ciążą miałam odruchy wymiotne. Nigdy nie potrafiłam zrozumieć dlaczego niektórzy świadomie i celowo się trują. Tym bardziej nie do ogarnięcia jest dla mnie palenie w ciąży. Jak nałóg morze być silniejszy niż troska o rozwijające się życie. Wiem, że e-papieros to nie to samo co paczka czerwonych Marlboro, ale zawsze to chemia, którą częstujemy nasze dziecko. Dlaczego niektóre matki chcą zafundować szkrabowi taki start? Nie rozumiem.
Kobieta zmienna jest...
E-papierosa nie powinno się używać w ciąży. Wiem, bo sama e-palę od kilku miesięcy. A główna przeszkoda to właśnie nikotyna, która także w elektronicznych fajkach jest. No chyba że będziesz stosowała liquidy z zerową zawartością nikotyny, wtedy chyba nie będzie przeszkód?? Ale lepiej jakbyś się skonsultowała z lekarzem. Wiadomo, że e-papieros jest zdrowszy niż normalny fajek, ale jednak ciąża to bardzo szczególny okres, w którym warto się wystrzegać wszelkiego typu używek 
Ja kiedyś paliłam i rzeczywiście jak dowiedziałam się o ciąży to rzuciła z czego się bardzo cieszę bo nie palę do dzisiaj i wiem że już nigdy do tego świństwa nie wrócę. Ale wiem i pamiętam jak bylo mi ciężko rzucić, ktoś kto nie pali albo nie jest nałogowcem nie zrozumie tak do końca tego. Wiem, że mnie zjecie za to co napiszę, ale moim zdaniem e-papieros jest na pewno mniej szkodliwy niz tradycyjne śmierdziuchy. Z pewnością nie ma substancji smolistych i większości tego co jest w normalnych czyli musi być mniej szkodliwy. Chociaż oczywiście najlepiej byłoby rzucić całkiem. Co do palenia olejków 0% nikotyny to wydaje mi się że chyba są nieszkodliwe, no bo co niby miałoby szkodzić? Nie wiem do końca, najlepiej zapytaj specjalisty od tego, albo jakiegoś lekarza ktory się na tym zna.
Nie zauważyłam że temat nieaktualny;) Ale pozdrawiam i życzę niepalenia:)
Jak dla mnie to temat jest aktualny, bo nieraz miałam takie rozmowy ze znajomymi. Nie wiem jak jest z tymi epapierosami, ale np. ciekawe jest, że Włoszkom specjalnie nieprzeszkadza, jak wypiją pół kieliszka wina do obiadu. Moja siostra np. nie zdecydowała się na taką opcję, mimo że lekarz stwierdził, że co jakiś czas mogłaby sobie na takie coś pozwolić. Sama nie wiem jakbym postąpiła. Nie lubię ulegać zbiorowym histeriom, ale jakbym nie miała 100% pewności, to bym nie tknęła. Wiem za to, że moja mama paliła jak smok, przez całą ciążę i jakoś żyje, ale przy porodzie było niebezpiecznie i też przedwcześnie. :/
-
tusia25
no niestety, e-papierosy moga byc gorsze niz zwykle papierosy, wiec radze zrezygnowac podczas ciazy..
Tylko właśnie w czym one są gorsze? Przecież tam nie ma dymu. Muszę coś o tym w końcu poczytać. :/
nie ma dymu ale wciągasz czystą nikotynę
-
szpileczki.69
- Jestem tu nowa :)
ja potrafiłam rzucić palenie papierosów w ciąży, jako palaczka jednej paczki dziennie to i Ty możesz, pomyśl sobie czy ten papieros Cię uszczęśliwi? na pewno nie, a wyrzuty sumienia pozostaną, e-papierosy to kontrowersyjny temat, bo nie do końca zbadany, nie wiadomo jakie są skutki długotrwałego palenia tego, bo nie ma jeszcze długotrwałych palaczy, ale prawda jest taka, ze tak czy siak wciągasz nikotynę, pomyśl o swoim dziecku i bądź odpowiedzialna, 9 miesięcy to nie dużo, da się wytrzymać
Nawet e-papieros nie jest wskazany podczas ciąży. Bardzo istotne jest zwrócenie uwagi, że e-papieros mimo, że jest zdrowszy - nie powinien być palony. Nie mówiąc już o alkoholu i zwykłych fajkach. Odstawcie na 9 miesięcy, zadbajcie o zdrowie swoich małych istotek!