Dziewiarstwo reczne...nie tylko dla babć

Lubisz jeździć konno, szydełkować, a może grasz w piłkę ręczną? Te i inne tematy o naszych zainteresowaniach piszemy właśnie tutaj.
ODPOWIEDZ
gosik

Dziewiarstwo reczne...nie tylko dla babć

Post autor: gosik »

Od bardzo dawna ,mniej wiecej jakies 30lat temu na zajeciach ówcesnych ZPT w szkole podstawowej nauczylam sie robic na drutach.Najpierw byl szalik i czapka,potem pierwszy sweterek a dzis sa to juz kreacje z wymyslnymi wzorami,im bardziej skomplikowany tym lepiej.Czy,ktoras dzierga na drutach badz szydelku?Znam wiele duzo mlodszych od siebie babeczek ktore dziergaja i nie sa nawet jeszcze mamami a co dopiero babciami.Bo druty kojarza sie ze stara wloczka i stara babcia.Nie jestem stara nie jestem babcia a wloczki dzis to fantastyczne mozliwosci.Jak to jet z wami??A dzininka ostatnimi czasy jest trendy i to wlasnie recznie robiona...
WAP
Jestem tu nowa :)

Re: Dziewiarstwo reczne...nie tylko dla babć

Post autor: WAP »

Od 9 roku życia robię na drutach i szydełku moja mama i siostra równię nauczyłyśmy się z takiej fajne książeczki diana były w kiosku mam natchnęło, ja na swoim koncie mam kilka bluzek 2 koce i teraz robię nakrycie na fotel do komputera. :witch
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

tez duzo robie na drutach , zarowno dla siebie jak i rodziny skarpety czapki szaliki a nawet serwetki , ostatnio robilam bolerko
Awatar użytkownika
coucou
Miła Kobietka

Post autor: coucou »

ja robie tylko niestety szaliki ale moze z czasem mi sie uda cos jeszcze ale sie boj :oops: :| e
jackol

Post autor: jackol »

Witam
Kiedy przeczytałem wątek, wpadłem na pewien pomysł Panie :) Można spróbować zrobić na drutach np. taką skarpetką na telefon, różne wzory :)
Pozdrawiam!
Czy biuro rachunkowe warszawa sprawdzi mi podatek?
Tunia

Post autor: Tunia »

jackol pisze:Witam
Kiedy przeczytałem wątek, wpadłem na pewien pomysł Panie :) Można spróbować zrobić na drutach np. taką skarpetką na telefon, różne wzory :)
Pozdrawiam!
Zapraszam do mnie ja robiłam takie "skarpetki"na telefon :)
Tunia

Post autor: Tunia »

Na drutach robię zrobię szalik,czapkę buciki dla niemowlaczków i na tym moje umiejętności druciane się kończą. Za to na szydełku już coraz więcej mi się zdarza robić :)
ODPOWIEDZ