Dziewiarstwo reczne...nie tylko dla babć
-
gosik
Dziewiarstwo reczne...nie tylko dla babć
Od bardzo dawna ,mniej wiecej jakies 30lat temu na zajeciach ówcesnych ZPT w szkole podstawowej nauczylam sie robic na drutach.Najpierw byl szalik i czapka,potem pierwszy sweterek a dzis sa to juz kreacje z wymyslnymi wzorami,im bardziej skomplikowany tym lepiej.Czy,ktoras dzierga na drutach badz szydelku?Znam wiele duzo mlodszych od siebie babeczek ktore dziergaja i nie sa nawet jeszcze mamami a co dopiero babciami.Bo druty kojarza sie ze stara wloczka i stara babcia.Nie jestem stara nie jestem babcia a wloczki dzis to fantastyczne mozliwosci.Jak to jet z wami??A dzininka ostatnimi czasy jest trendy i to wlasnie recznie robiona...
Re: Dziewiarstwo reczne...nie tylko dla babć
Od 9 roku życia robię na drutach i szydełku moja mama i siostra równię nauczyłyśmy się z takiej fajne książeczki diana były w kiosku mam natchnęło, ja na swoim koncie mam kilka bluzek 2 koce i teraz robię nakrycie na fotel do komputera. 
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
tez duzo robie na drutach , zarowno dla siebie jak i rodziny skarpety czapki szaliki a nawet serwetki , ostatnio robilam bolerko
ja robie tylko niestety szaliki ale moze z czasem mi sie uda cos jeszcze ale sie boj
e
Witam
Kiedy przeczytałem wątek, wpadłem na pewien pomysł Panie
Można spróbować zrobić na drutach np. taką skarpetką na telefon, różne wzory 
Pozdrawiam!
Kiedy przeczytałem wątek, wpadłem na pewien pomysł Panie
Pozdrawiam!
Czy biuro rachunkowe warszawa sprawdzi mi podatek?
Zapraszam do mnie ja robiłam takie "skarpetki"na telefonjackol pisze:Witam
Kiedy przeczytałem wątek, wpadłem na pewien pomysł PanieMożna spróbować zrobić na drutach np. taką skarpetką na telefon, różne wzory
Pozdrawiam!
Na drutach robię zrobię szalik,czapkę buciki dla niemowlaczków i na tym moje umiejętności druciane się kończą. Za to na szydełku już coraz więcej mi się zdarza robić