Dziecko a tatuaże,przedszkole

Życiowy dział, nasze sprawy i problemy dnia codziennego.
ODPOWIEDZ
zuzanieduza
Jestem tu nowa :)

Dziecko a tatuaże,przedszkole

Post autor: zuzanieduza »

Cześć dziewczyny!
Pracowałam jako niania, obecnie pracuję w żłobku. Mam tatuaż na nadgarstku oraz powyżej przedramienia. Bardzo kocham dziecko-f5.html" class="auto-link" rel="dofollow">dzieci i opiekę nad nimi, rodzice też to widzą i są zadowoleni. Tatuaże im nie przeszkadzają. W przyszłości planuję otworzyć własny żłobek, ale planuję też dalsze tatuaże. Moje podejście do dzieci i oddanie nie zależy od tatuaży,wiadomo. Jednak ludzie nadal są uprzedzeni co do osób z tatuażami. Stąd moje pytanie. Oddałybyście dziecko do żłobka gdybyście przy pierwszym spotkaniu zobaczyły wytatuowaną właścicielkę/opiekunkę? :)I czy jeśli by się sprawdziła, to tatuaże mimo to,byłyby przeszkodą?
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: Dziecko a tatuaże,przedszkole

Post autor: Hadassa »

Mi tatuaze problemu nie robia. Ale ja sama mialam i planuje zrobic nowy.
Niektorzy niestety moga Cie skreslic przez tatuaz ale wtedy warto zadbac i dobre opinie i dobra poczte pantoflowa
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Post autor: BlackWolf »

Sama mam.
Tatuaże nie czynią człowieka złym. Więcej zła i tak roi się każdej niedzieli w Kościele. ;)
Poza tym myślę, że czasy się zmieniają i ludzie przestają postrzegać wytatuowanych jako kryminalistów.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Obrazek
Awatar użytkownika
kokoszanel
Super Gaduła

Post autor: kokoszanel »

Tatuaż nie jest wyznacznikiem tego jaki jest człowiek i jakie ma podejście do dzieci. Absolutnie nie miałabym i nie mam w zupełności przeciwwskazań do tego :)
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł,
ale najważniejsze żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć"

~ Coco Chanel
zuzanieduza

Post autor: zuzanieduza »

Dzięki dziewczyny :) :)!
Awatar użytkownika
Demeter
Fajna Kobietka

Post autor: Demeter »

Wiesz, ja jestem już z tej młodszej daty i uwielbiam tatuaże. Jeśli chodzi o mnie to mogłabyś najwyżej usłyszeć pytanie kto je robił, jeśli spodobała by mi się jakość wykonania.
a_gatka

Post autor: a_gatka »

A co ma piernik do wiatraka? Mnie jako rodzica obchodzi jakość opieki, kreatywność opiekuna i to, co sobą prezentuje jako człowiek. Sama jestem fanką tattoo, kompletnie by mi to nie przeszkadzało. :)
Awatar użytkownika
kusicielka
Extra Kobietka

Post autor: kusicielka »

Zależy od osoby - mnie nie przeszkadza, jeśli to nie są jakieś krwawe sceny ;)
Awatar użytkownika
k4rolink4_

Post autor: k4rolink4_ »

Wiesz, jeśli nie są to płonące czaszki, wszystko powinno być OK. ;) Ale tak na serio - myślę, że podejście powoli, ale skutecznie się zmienia na korzyść wytatuowanych. Mam znajomą, która jest nauczycielką i raz na pół roku robi sobie nowe tatuaże. Tyle, że one są dosyć delikatny, niczego awangardowego.

Może się podzielisz tutaj zdjęciami? :) Chyba, że to zbyt prywatna sprawa, wtedy jak najbardziej zrozumiem. :)
Moonlight in the eyes of a lover...
LadyEm

Post autor: LadyEm »

Jeśli jesteś normalną, ułożoną osobą to na tatuaże nikt nie zwróci uwagi :)
Awatar użytkownika
Kelby
Miła Kobietka

Post autor: Kelby »

Tatuaże w ogóle by mi nie przeszkadzały. Jednak myślę, , że ludzie są bardzo różni i nie zdziwiło by mnie specjalnie, gdyby komuś przeszkadzały. Ludzie są dziwni.
Kolorowa1993

Post autor: Kolorowa1993 »

Ja bym oddała, ale ja to patrzę na ludzi ponoć inaczej od wszystkich i chyba bezpieczniej bym się czuła, gdybym powierzyła szkraba pod opiekę wytatuowanej dziewczyny, niż pod opiekę takiej staruszki w okularkach co z wyglądu przypominałaby mi taką komunistyczną jędzę, ale to wszystko są też moje uprzedzenia i skojarzenia. Ludzie często oceniają po pozorach, bywa że zmieniają zdanie. Jeśli opinie byłyby dobre, dzieci zadowolone, to nawet jak utracisz jakiegoś rodzica co to chciałby cię widzieć w białej koszuli i czarnej spódnicy, to chyba byłaby niewielka strata, prawda? Z takimi ludźmi zazwyczaj jest problem, więc po co o takich walczyć i rezygnować dla takich z samej siebie?
gretel

Post autor: gretel »

No niestety, jeszcze trochę wody musi w Wiśle upłynąć, żeby ludzie przekonali się, że tatuaże to sztuka, a nie kryminał
https://hairlook.pl/
Powazny30

Post autor: Powazny30 »

W Iralndii w Urzędzie Skarbowym widziałem 3/4 personalu w tatuażach i to niekiedy dużych.Cała szyja :) Nie było żadnego problemu.Ja też bym nie robił.
Martynka11

Post autor: Martynka11 »

Mi osobiście tatuaże problemu nie robią ponieważ sama mam kilka i wiem jak wygląda sytuacja :)
Daria4411
Miła Kobietka

Post autor: Daria4411 »

Mi również nie przeszkadzają, aczkolwiek jest dużo ludzi, które właśnie oceniają po wyglądzie i później wychodzi jak wychodzi..
https://jakatorebka.pl/
marka56

Post autor: marka56 »

Obecnie to chyba mało kto ma coś przeciwko tatuażom. Pojedynczy ludzie. Moim zdaniem nie masz powodów do zmartwienia :).
Awatar użytkownika
Brankala
Miła Kobietka

Post autor: Brankala »

Ja pracowałam w przedszkolu i jedna z dziewczyn miała tatuaże rodzice nie robili problemu ale za to babcie to juz inna bajka. Babcie zawsze miały do niej jakieś ale i często sie jej obrywało. Jak otworzysz żłobek/przedszkole to juz raczej będzie zapisywać nowe pokolenie więc pewnie nie będą na to zwracać uwagi :)
ODPOWIEDZ