Dziecko a tatuaże,przedszkole
-
zuzanieduza
- Jestem tu nowa :)
Dziecko a tatuaże,przedszkole
Cześć dziewczyny!
Pracowałam jako niania, obecnie pracuję w żłobku. Mam tatuaż na nadgarstku oraz powyżej przedramienia. Bardzo kocham dziecko-f5.html" class="auto-link" rel="dofollow">dzieci i opiekę nad nimi, rodzice też to widzą i są zadowoleni. Tatuaże im nie przeszkadzają. W przyszłości planuję otworzyć własny żłobek, ale planuję też dalsze tatuaże. Moje podejście do dzieci i oddanie nie zależy od tatuaży,wiadomo. Jednak ludzie nadal są uprzedzeni co do osób z tatuażami. Stąd moje pytanie. Oddałybyście dziecko do żłobka gdybyście przy pierwszym spotkaniu zobaczyły wytatuowaną właścicielkę/opiekunkę? :)I czy jeśli by się sprawdziła, to tatuaże mimo to,byłyby przeszkodą?
Pozdrawiam!
Pracowałam jako niania, obecnie pracuję w żłobku. Mam tatuaż na nadgarstku oraz powyżej przedramienia. Bardzo kocham dziecko-f5.html" class="auto-link" rel="dofollow">dzieci i opiekę nad nimi, rodzice też to widzą i są zadowoleni. Tatuaże im nie przeszkadzają. W przyszłości planuję otworzyć własny żłobek, ale planuję też dalsze tatuaże. Moje podejście do dzieci i oddanie nie zależy od tatuaży,wiadomo. Jednak ludzie nadal są uprzedzeni co do osób z tatuażami. Stąd moje pytanie. Oddałybyście dziecko do żłobka gdybyście przy pierwszym spotkaniu zobaczyły wytatuowaną właścicielkę/opiekunkę? :)I czy jeśli by się sprawdziła, to tatuaże mimo to,byłyby przeszkodą?
Pozdrawiam!
Re: Dziecko a tatuaże,przedszkole
Mi tatuaze problemu nie robia. Ale ja sama mialam i planuje zrobic nowy.
Niektorzy niestety moga Cie skreslic przez tatuaz ale wtedy warto zadbac i dobre opinie i dobra poczte pantoflowa
Niektorzy niestety moga Cie skreslic przez tatuaz ale wtedy warto zadbac i dobre opinie i dobra poczte pantoflowa
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Sama mam.
Tatuaże nie czynią człowieka złym. Więcej zła i tak roi się każdej niedzieli w Kościele.
Poza tym myślę, że czasy się zmieniają i ludzie przestają postrzegać wytatuowanych jako kryminalistów.
Tatuaże nie czynią człowieka złym. Więcej zła i tak roi się każdej niedzieli w Kościele.
Poza tym myślę, że czasy się zmieniają i ludzie przestają postrzegać wytatuowanych jako kryminalistów.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
- kokoszanel
- Super Gaduła
Tatuaż nie jest wyznacznikiem tego jaki jest człowiek i jakie ma podejście do dzieci. Absolutnie nie miałabym i nie mam w zupełności przeciwwskazań do tego 
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł,
ale najważniejsze żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć"
~ Coco Chanel
ale najważniejsze żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć"
~ Coco Chanel
-
zuzanieduza
Dzięki dziewczyny
!
Wiesz, ja jestem już z tej młodszej daty i uwielbiam tatuaże. Jeśli chodzi o mnie to mogłabyś najwyżej usłyszeć pytanie kto je robił, jeśli spodobała by mi się jakość wykonania.
-
a_gatka
A co ma piernik do wiatraka? Mnie jako rodzica obchodzi jakość opieki, kreatywność opiekuna i to, co sobą prezentuje jako człowiek. Sama jestem fanką tattoo, kompletnie by mi to nie przeszkadzało. 
- kusicielka
- Extra Kobietka
Zależy od osoby - mnie nie przeszkadza, jeśli to nie są jakieś krwawe sceny 
- k4rolink4_
Wiesz, jeśli nie są to płonące czaszki, wszystko powinno być OK.
Ale tak na serio - myślę, że podejście powoli, ale skutecznie się zmienia na korzyść wytatuowanych. Mam znajomą, która jest nauczycielką i raz na pół roku robi sobie nowe tatuaże. Tyle, że one są dosyć delikatny, niczego awangardowego.
Może się podzielisz tutaj zdjęciami?
Chyba, że to zbyt prywatna sprawa, wtedy jak najbardziej zrozumiem. 
Może się podzielisz tutaj zdjęciami?
Moonlight in the eyes of a lover...
Jeśli jesteś normalną, ułożoną osobą to na tatuaże nikt nie zwróci uwagi 
Tatuaże w ogóle by mi nie przeszkadzały. Jednak myślę, , że ludzie są bardzo różni i nie zdziwiło by mnie specjalnie, gdyby komuś przeszkadzały. Ludzie są dziwni.
-
Kolorowa1993
Ja bym oddała, ale ja to patrzę na ludzi ponoć inaczej od wszystkich i chyba bezpieczniej bym się czuła, gdybym powierzyła szkraba pod opiekę wytatuowanej dziewczyny, niż pod opiekę takiej staruszki w okularkach co z wyglądu przypominałaby mi taką komunistyczną jędzę, ale to wszystko są też moje uprzedzenia i skojarzenia. Ludzie często oceniają po pozorach, bywa że zmieniają zdanie. Jeśli opinie byłyby dobre, dzieci zadowolone, to nawet jak utracisz jakiegoś rodzica co to chciałby cię widzieć w białej koszuli i czarnej spódnicy, to chyba byłaby niewielka strata, prawda? Z takimi ludźmi zazwyczaj jest problem, więc po co o takich walczyć i rezygnować dla takich z samej siebie?
No niestety, jeszcze trochę wody musi w Wiśle upłynąć, żeby ludzie przekonali się, że tatuaże to sztuka, a nie kryminał
https://hairlook.pl/
W Iralndii w Urzędzie Skarbowym widziałem 3/4 personalu w tatuażach i to niekiedy dużych.Cała szyja
Nie było żadnego problemu.Ja też bym nie robił.
-
Martynka11
Mi osobiście tatuaże problemu nie robią ponieważ sama mam kilka i wiem jak wygląda sytuacja 
Mi również nie przeszkadzają, aczkolwiek jest dużo ludzi, które właśnie oceniają po wyglądzie i później wychodzi jak wychodzi..
https://jakatorebka.pl/
Obecnie to chyba mało kto ma coś przeciwko tatuażom. Pojedynczy ludzie. Moim zdaniem nie masz powodów do zmartwienia
.
Ja pracowałam w przedszkolu i jedna z dziewczyn miała tatuaże rodzice nie robili problemu ale za to babcie to juz inna bajka. Babcie zawsze miały do niej jakieś ale i często sie jej obrywało. Jak otworzysz żłobek/przedszkole to juz raczej będzie zapisywać nowe pokolenie więc pewnie nie będą na to zwracać uwagi