Dziecięca kąpiel
Dziecięca kąpiel
Dziewczyny mam spory problem żeby umyć głowę synkowi. Słyszałam o jakiś daszkach, czy to pomaga?Może macie jakiś sprawdzony sposób na kąpiel, stres i płacz dziecka?
Re: Dziecięca kąpiel
Kochana, zawsze jest stres ale przejdziecie i to. Powolutku i z cierpliwością przekonuj dziecko, że woda jest fajna.
ale masz jakiś specjalny sposób jak dziecko przekonać do wody?
Baw się z nim/nią w wodzie. Może jakaś kaczuszka pływająca.. Na pewno coś wymyślisz 
-
Kolaboracja
my mamy magiczną ośmiornice do kąpieli, zmienia kolor gdy woda jest za ciepła;] bardzo przydatna funkcja i do tego mamy standardowe kaczuszki gumowe, które są i będą niezastąpione
no i czasem wylądują w kąpieli jeszcze inne drobiazgi:D
Kupiłam tą zabawkę do kąpieli a kochana babunia kupiła mojemu dziecku daszek
i na początku zaczęłam tłumaczyć że takie fajne że to się zakłada mamusia włoży itp i wiecie że poskutkowało?kąpiemy się z daszkiem super się sprawdził bo już się nie boimi kąpieli, a zabawka jest miłym dodatkiem do naszych wodnych podróży i zabaw;]
i na początku zaczęłam tłumaczyć że takie fajne że to się zakłada mamusia włoży itp i wiecie że poskutkowało?kąpiemy się z daszkiem super się sprawdził bo już się nie boimi kąpieli, a zabawka jest miłym dodatkiem do naszych wodnych podróży i zabaw;]-
Glayds1939
- Jestem tu nowa :)
Ja mojej córce myłam głowę gąbka do kąpieli. Ale zanim zaczęłam to robić kilka razy dałam jej ją do zabawy, potem myłam nią rączki nóżki kilka dni a dopiero na koniec główkę aby się do niej przyzwyczaiła.
-
tusia25
ja główkę myję taką rekawicą do kąpieli, zabawki też mam różne, może spróbuj jakiegoś fajnego płynu do kąpieli?:)
Ja też miałam problemy z myciem synkowi głowy. W końcu mąż wymyślił żeby mu myć "na fokę" tzn. synek robi fokę a ja mu myję głowę wtedy, mocno wygina głowę do tyłu, nic mu nie leci w oczy, spłukuje mu gąbką bo prysznicem się jeszcze boi. Może Twój synek też polubi mycie "na fokę":) U nas rondo kąpielowe się nie sprawdziło, synek bawił się w nim w trakcie kąpieli, było ok dopóki nie poleciała woda po rondzie, wtedy się bał, płakał i zdejmował to rondo, lepszy był kubeczek z gumowym brzegiem który się dopasowywał do czoła, ale maly sam chce myć głowę "na fokę" bo wtedy nie leci woda w oczy.
-
szpileczki.69
- Jestem tu nowa :)
u nas tez były ogromne problemy na początku, ale przesżło samo, teraz lubi się bawić w kąpieli, więc mamy dużo zabawek, ostatnia zdobycz to foka z piłeczką, którą się ciągnie a foka do niej "podpływa" z chicco, mamy kaczuszki gumowe, ale też butelki wszelkie się sprawdzają.