drapanie w gardle
Re: drapanie w gardle
A no to juz wszystko jasne, to w takim razie spróbuję ten miód Manuka dawać dzieciakom plus tran i może do wiosny damy rade.
Na pewno dobrze nawilżona śluzówka będzie pomocą, jesli dolegliwości nasilone są rano i w nocy, warto pomyśleć nad nawilżeniem powietrza w pokoju. NA dobry początek chociaż zmoczony recznik przy łóżeczku.
Polecam doskonałe przedszkole dla dzieci z autyzmem w Bydgoszczy.
Dobrze jest płukać gardło z woda utlenioną lub z solą
Drapanie zazwyczaj jest spowodowanesuchym kaszlem. W takim przypadku mojemu dziecku podaje Dicotuss Baby.Zawiera miód i świetnie nawilża śluzówkę gardła. Oprócz tego on działa też na mokry kaszel więc w każdym przypadku jest skuteczny.
kusicielka a co to znaczy mgo 100? jest jakaś róznica pomiedzy zwykłym miodem a tym? My jemy sporo miodu bo wszyscy lubimy, ale nigdy nie traktowałąm go jakoś mega prozdrowotnie, ot smaczny a przy okazji moze zadziala.kusicielka pisze: A miód lubi?Jak tak to miód manuka - mgo 100 powinny wystarczyć do takich lekkich infekcji. Niby nie jest tani, ja pierwszy słoiczek dostałam, ale jak po dwóch dniach gardło i katar u młodej przeszly i zjadane z usmiechem, to stwierdzam, że warto.
Coś mi się kojarzy, że czytałam, że miód podrażnia gardło, ale może to kolejny mit. A od czego w gardle drapie? Bo może od suchego kaszlu, który męczy wieczorem i w nocy? Na taki kaszel to najlepszy jest PlantagoPharm Plus o smaku malinowym z melisą i prawoślazem. Na infekcje górnych dróg oddechowych dobry jest też podobno wyciąg z pędów sosnowych, ale szczerze mówiąc ja nigdy go dzieciom nie dawałam i sama też nie próbowałam. Syropu z cebuli u mnie nikt nie przełknie. Mleka z czosnkiem też nie 
Miód właśnie pomaga nawilżać śluzówkę gardła dzięki czemu nie ma uczucia drapania w gardle.
- kusicielka
- Extra Kobietka
Miód manuka jest pyszny, ale dla mnie to bardziej inwestycja w zdrowiemuffinka pisze:kusicielka a co to znaczy mgo 100? jest jakaś róznica pomiedzy zwykłym miodem a tym? My jemy sporo miodu bo wszyscy lubimy, ale nigdy nie traktowałąm go jakoś mega prozdrowotnie, ot smaczny a przy okazji moze zadziala.kusicielka pisze: A miód lubi?Jak tak to miód manuka - mgo 100 powinny wystarczyć do takich lekkich infekcji. Niby nie jest tani, ja pierwszy słoiczek dostałam, ale jak po dwóch dniach gardło i katar u młodej przeszly i zjadane z usmiechem, to stwierdzam, że warto.
Bambina, tak miód rewelacyjnie nawilża!
No właśnie o to mi chodzi, bo nie znałam się na tych rozróżnieniach, dzięki, jeszcze doczytałam trochę na ten temat i teraz kumam różnicękusicielka pisze: Miód manuka jest pyszny, ale dla mnie to bardziej inwestycja w zdrowieMgo oznacza minimalną zawartość substancji (metylo coś tam) aktywnej w produkcie, czyli jakby jego siłę.
![]()
Bambina, tak miód rewelacyjnie nawilża!
ja polecam lizaki, nie pamiętam firmy, ale jak zapytacie w aptece, farmaceutka powinna wiedzieć. plus są różne pastylki do ssania o przyjemnym smaku, ja np. znam fiordę, która też ma fajną żelkową konsystencję, dzięki czemu nie można jej pogryźć i trzeba zessać. 
Frytki na gardłlo to ciekawy pomysł
czy to oprócz poprawy humoru to coś daje, serio pytam
. jśli chodzi o smak to pyramidonek to stanowczo najbardziej mi smakuje ze wszystkich do ssania,, trochę jak mleczne landrynki, mniam, no i pomaga.
Polecam syropy, które zawierają ekstrakt z korzenia pelargonii i pierwiosnka, z ziela tymianku, rumianku i prawoślazu, z propolisu, a także cynk i witaminę C. Dzięki temu wspomagają funkcjonowanie migdałków i pomagają przynieść ulgę w przypadku podrażnienia gardła. Poza tym wpływają na siły obronne organizmu, w okresach zwiększonej podatności na podrażnienia dróg oddechowych.
Trzeba pamiętać, że w bólu gardła i schorzeniach pochodnych, najważniejsze jest jego nawilżenie. Słyszałam, że nawet same substancje leczące nie są tak ważne, jak odpowiednie nawilżenie i że dorosły człowiek zamiast tych wszystkich pastylek na gardło, równie dobrze mógłby ssać guzik... Coś w tym musi być, bo większość leków na gardło ma formę pastylki. Co do dzieci, to może lizaki na gardło?
milla77 pisze:Frytki na gardłlo to ciekawy pomysłczy to oprócz poprawy humoru to coś daje, serio pytam
. jśli chodzi o smak to pyramidonek to stanowczo najbardziej mi smakuje ze wszystkich do ssania,, trochę jak mleczne landrynki, mniam, no i pomaga.
milla77, skoro płukanie garda wodą z solą pomaga, to czemu nie porcja frytek z solą?
kusicielka a próbowaliście tych tabletek do ssania z propolisem albo z miodem manuka? Czy tylko miodem się kurujecie?
milla77 pisze:w sumie też racja, ten sposób mi się jak najbardziej podoba. A co do ssania guzika, trzeba po prostu czytać skład tabletek na gardło, my lubimy te z naturalnymi skladnikami miodem, ziołami.
No właśnie ten miód i zioła takie jak np prawoślaz i bluszcz super nawilżają sluzowkę i nie ma już tego drapania.
Ostatnio zmieniony pn maja 30, 2016 6:49 pm przez BlackWolf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Treść edytuję z powodu spamu
Powód: Treść edytuję z powodu spamu
- kusicielka
- Extra Kobietka
Próbowałam, ale dla młodej za ostre w smaku, ale skuteczne są bardzo, mój m dwa dni na tabletkach manuka z propolisem i o bólu gardła.muffinka pisze:milla77 pisze:Frytki na gardłlo to ciekawy pomysłczy to oprócz poprawy humoru to coś daje, serio pytam
milla77, skoro płukanie garda wodą z solą pomaga, to czemu nie porcja frytek z solą?babcia wychłodziła z takiego założenia, a z babcią się nie dyskutuje
kusicielka a próbowaliście tych tabletek do ssania z propolisem albo z miodem manuka? Czy tylko miodem się kurujecie?