dolegliwości ginekologiczne
-
kiti
dolegliwości ginekologiczne
Witajcie, ja mam od ponad roku dolegliwości ,które zdiagnozowano jako zanikowe zapalenie pochwy, oprócz tego mam dyskomfort w okolicy cewki moczowej i odbytu, świąd, pieczenie, parcie a nawet ból.Zmieniałam już kilkukrotnie lekarzy i niestety nikt do tej pory nie pomógł mi skutecznie. Mam 62 lata i od 7 lat jestem po ostatniej miesiączce. Może ktoś miał podobny problem i jest mi w stanie coś podpowiedzieć.Z góry dziękuję za odpowiedż.
-
tosia
Re: dolegliwości ginekologiczne
A czy lekarz zlecił zrobienie wymazu z pochwy. Bo może lekarze leczą Cię po omacku i żaden lek nie był trafiony. Szukaj lekarza aż któryś w końcu pomoże, bo trudno się funkcjonuje z takim dyskomfortem.
-
agulka
ja też zaczęłabym leczenie od badań:napewno wymaz z pochwy i odbytu na bakterie i grzyby.Przydałby się mądry lekarz który wie jak kompleksowo leczyć infekcje intymne, czyli nie tylko leki ale też dieta i profilaktyka po leczeniu.Mnie na myśl przychodzą tyko probiotyki, które odbudowują florę pochwy.Tyle że ona raczej wspomagają leczenie i działają profilaktycznie przed kolejnymi infekcjami.Mojej mamie lekarz zalecił brać provag przy manopauzie.
-
superpiekara
ja czasem mam jakiś stan zapalny ale lekarz mi mówił że to nic poważnego i że mam stosować przeciwbakteryjne żele do higieny intymnej (najlepiej z wyciągiem z rumianka) i zakazał używania zwykłego mydła.
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować