,,dochodzenie" faceta w kobiecie

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
alex17941
Jestem tu nowa :)

,,dochodzenie" faceta w kobiecie

Post autor: alex17941 »

Witam wszystkich!
mam do was pewne pytanie może ono wydać wam się dziwne albo śmieszne. podczas antykoncepcji hormonalnej wasi mężczyźni używają prezerwatyw czy po prostu kochacie się w pełni? chodzi mi tu o to czy pozwalacie im ,,dochodzić" w was? Jak to jest podczas brania tabletek? mój facet jest pewny że kiedy będę brać tabletki będzie mógł to robić a ja nie jestem pewna czy to bezpieczne czy na pewno nie zajdę w ciąże? proszę o przychylne potraktowanie mojego pytania. :kwiatek
mycha25
Gadatliwa Kobietka

Re: ,,dochodzenie" faceta w kobiecie

Post autor: mycha25 »

Zawsze jest jakieś ryzyko i to obojętnie jaką antykoncepcję się stosuje.Przy tabletkach to jednak jest 99,9% skuteczności.Jeżeli nie jesteś pewna i masz się stresować podczas sexu to każ mu zakładać "gumkę".Zawsze to dodatkowe zabezpieczenie ;)
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
Cukiereczek19

Post autor: Cukiereczek19 »

Przez 5 miesięcy brałam pigułki i współżyliśmy bez prezerwatywy i mój partner "kończył" we mnie - nie zaszłam w ciąże. Myślę, że nie masz czego się obawiać choć zawsze jest to ALE. Ostateczna decyzja należy do Was ;-)
Nala

Post autor: Nala »

Nie masz powodów do niepokoju :) Ja również długo brałam tabletki. Kochaliśmy się ile chcieliśmy i nigdy nie używaliśmy dodatkowego zabezpieczenia. Wygoda i przede wszystkim no stres, także powodzenia i miłej zabawy! :)
Kleo

Post autor: Kleo »

Same tabletki nie są w pełni bezpieczne, wystarczy, że raz zapomnisz, albo będziesz chora i cykl Ci się przestawi. Na pewno dla większego spokoju lepiej, żeby facet używał prezerwatywy.
nina19

Post autor: nina19 »

Ja bym radziła dodatkowo prezerwatywy.
Awatar użytkownika
Tinuviel
Extra Kobietka

Post autor: Tinuviel »

Hm, ja nigdy nie zażywałam tabletek, ale często się zastanawiam po co używać i tabletek i prezerwatyw? Przecież tabletki dają większe bezpieczeństwo niż prezerwatywa, a gumek używa się samych i jakoś rzadko zachodzą tak kobiety w ciążę (o ile wiedzą jak ich używać ;-) ). Jakbym się już zdecydowała na tabletki to po to byśmy z partnerem odczuwali większą przyjemność.
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
Joanna28142

Post autor: Joanna28142 »

Brałam tabletki przez 4 lata, kochalismy sie zawsze do konca i w ciaze nie zaszlam wiec mysle ze mozecie dac sobie spokoj z dodatkowym zabezpieczeniem. Własnie po to bierze sie tabletki zeby w chwili uniesienia nie myslec juz o prezerwatywie itp.Takze...spokojna glowa:)
Awatar użytkownika
Tinuviel
Extra Kobietka

Post autor: Tinuviel »

Joanna28142 pisze:Własnie po to bierze sie tabletki zeby w chwili uniesienia nie myslec juz o prezerwatywie itp.
Dokładnie :-)
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
nina19

Post autor: nina19 »

Tak, ale to zależy od organizmu i odpowiednie do niego dobrane tabletki. Zdarzają się przecież wyjątki.
Zgadzam się, żeby używać tylko jednego zabezpieczenia, ale tylko wtedy kiedy zajść w ciążę nie chcę , ale mogę, bo jeśli ktoś na prawdę nie może, bo np. jest nie pełnoletni lub się uczy czy coś, to lepiej dmuchać na zimno niz potem gryźć się w język.
Słyszałam o kobietach, które zaszły w ciążę po tabletkach, być może źle je stosowały, ale to nie ma znaczenia, bo każdy może popełnić taki błąd, który zaważy na ich życiu. ; )
iza_rozpustnica
Miła Kobietka

Post autor: iza_rozpustnica »

Antykoncepcja hormonalna to najskuteczniejsza forma anty. Więc gumki niepotrzbne, jeśli tylko będziesz brała tabletki regularnie i nie będzie imprezowała tak, żeby później tabletkę... zwrócić w kibelku.

Ja nie używam prezerwatyw i mój facet dochodzi we mnie. Fakt, że później się całą kleję i ociekam, ale szybka kąpiel nie robi mi problemu. Bez prezerwatywy jest... fajniej.

Jedyne czego możesz się obawiać, to choroby przenoszone droga płciową. Musisz mieć tysiąc procent pewności co do partnera..:)
Miłość i Teksty Piosenek to moje życie <3
ODPOWIEDZ