mam do was pewne pytanie może ono wydać wam się dziwne albo śmieszne. podczas antykoncepcji hormonalnej wasi mężczyźni używają prezerwatyw czy po prostu kochacie się w pełni? chodzi mi tu o to czy pozwalacie im ,,dochodzić" w was? Jak to jest podczas brania tabletek? mój facet jest pewny że kiedy będę brać tabletki będzie mógł to robić a ja nie jestem pewna czy to bezpieczne czy na pewno nie zajdę w ciąże? proszę o przychylne potraktowanie mojego pytania.
,,dochodzenie" faceta w kobiecie
,,dochodzenie" faceta w kobiecie
Witam wszystkich!
mam do was pewne pytanie może ono wydać wam się dziwne albo śmieszne. podczas antykoncepcji hormonalnej wasi mężczyźni używają prezerwatyw czy po prostu kochacie się w pełni? chodzi mi tu o to czy pozwalacie im ,,dochodzić" w was? Jak to jest podczas brania tabletek? mój facet jest pewny że kiedy będę brać tabletki będzie mógł to robić a ja nie jestem pewna czy to bezpieczne czy na pewno nie zajdę w ciąże? proszę o przychylne potraktowanie mojego pytania.
Re: ,,dochodzenie" faceta w kobiecie
Zawsze jest jakieś ryzyko i to obojętnie jaką antykoncepcję się stosuje.Przy tabletkach to jednak jest 99,9% skuteczności.Jeżeli nie jesteś pewna i masz się stresować podczas sexu to każ mu zakładać "gumkę".Zawsze to dodatkowe zabezpieczenie 
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
-
Cukiereczek19
Przez 5 miesięcy brałam pigułki i współżyliśmy bez prezerwatywy i mój partner "kończył" we mnie - nie zaszłam w ciąże. Myślę, że nie masz czego się obawiać choć zawsze jest to ALE. Ostateczna decyzja należy do Was 
-
Nala
Nie masz powodów do niepokoju
Ja również długo brałam tabletki. Kochaliśmy się ile chcieliśmy i nigdy nie używaliśmy dodatkowego zabezpieczenia. Wygoda i przede wszystkim no stres, także powodzenia i miłej zabawy! 
Same tabletki nie są w pełni bezpieczne, wystarczy, że raz zapomnisz, albo będziesz chora i cykl Ci się przestawi. Na pewno dla większego spokoju lepiej, żeby facet używał prezerwatywy.
Hm, ja nigdy nie zażywałam tabletek, ale często się zastanawiam po co używać i tabletek i prezerwatyw? Przecież tabletki dają większe bezpieczeństwo niż prezerwatywa, a gumek używa się samych i jakoś rzadko zachodzą tak kobiety w ciążę (o ile wiedzą jak ich używać
). Jakbym się już zdecydowała na tabletki to po to byśmy z partnerem odczuwali większą przyjemność.
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
-
Joanna28142
- Jestem tu nowa :)
Brałam tabletki przez 4 lata, kochalismy sie zawsze do konca i w ciaze nie zaszlam wiec mysle ze mozecie dac sobie spokoj z dodatkowym zabezpieczeniem. Własnie po to bierze sie tabletki zeby w chwili uniesienia nie myslec juz o prezerwatywie itp.Takze...spokojna glowa:)
DokładnieJoanna28142 pisze:Własnie po to bierze sie tabletki zeby w chwili uniesienia nie myslec juz o prezerwatywie itp.
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
-
nina19
Tak, ale to zależy od organizmu i odpowiednie do niego dobrane tabletki. Zdarzają się przecież wyjątki.
Zgadzam się, żeby używać tylko jednego zabezpieczenia, ale tylko wtedy kiedy zajść w ciążę nie chcę , ale mogę, bo jeśli ktoś na prawdę nie może, bo np. jest nie pełnoletni lub się uczy czy coś, to lepiej dmuchać na zimno niz potem gryźć się w język.
Słyszałam o kobietach, które zaszły w ciążę po tabletkach, być może źle je stosowały, ale to nie ma znaczenia, bo każdy może popełnić taki błąd, który zaważy na ich życiu. ; )
Zgadzam się, żeby używać tylko jednego zabezpieczenia, ale tylko wtedy kiedy zajść w ciążę nie chcę , ale mogę, bo jeśli ktoś na prawdę nie może, bo np. jest nie pełnoletni lub się uczy czy coś, to lepiej dmuchać na zimno niz potem gryźć się w język.
Słyszałam o kobietach, które zaszły w ciążę po tabletkach, być może źle je stosowały, ale to nie ma znaczenia, bo każdy może popełnić taki błąd, który zaważy na ich życiu. ; )
-
iza_rozpustnica
- Miła Kobietka
Antykoncepcja hormonalna to najskuteczniejsza forma anty. Więc gumki niepotrzbne, jeśli tylko będziesz brała tabletki regularnie i nie będzie imprezowała tak, żeby później tabletkę... zwrócić w kibelku.
Ja nie używam prezerwatyw i mój facet dochodzi we mnie. Fakt, że później się całą kleję i ociekam, ale szybka kąpiel nie robi mi problemu. Bez prezerwatywy jest... fajniej.
Jedyne czego możesz się obawiać, to choroby przenoszone droga płciową. Musisz mieć tysiąc procent pewności co do partnera..
Ja nie używam prezerwatyw i mój facet dochodzi we mnie. Fakt, że później się całą kleję i ociekam, ale szybka kąpiel nie robi mi problemu. Bez prezerwatywy jest... fajniej.
Jedyne czego możesz się obawiać, to choroby przenoszone droga płciową. Musisz mieć tysiąc procent pewności co do partnera..