Dobry adwokat do rozwodu?
Dobry adwokat do rozwodu?
Po 8 latach bycia razem, podjęłam decyzję o rozwodzie. Wiem, że muszę wziąć adwokata, bo nie będzie łatwo. Do znęcania fizycznego nie doszło, natomiast do psychicznego tak - mam na dowód zdjęcia, nagrania. Czy można to wykorzystać? Jak zabezpieczyć dziecko z alimentami (facet ma masę pieniędzy, gdzie widać to po domu, aucie, ubiorze), bo wiem, że będzie się wymigiwał? Od czego zacząć? Bardzo proszę o pomoc, bo nie daje rady.
-
Arletta Bolesta
- Miła Kobietka
Re: Dobry adwokat do rozwodu?
W trakcie rozwodu warto wziąć pod uwagę również ew. kościelny proces o nieważność małżeństwa, aby była spójność, ja taką mam praktykę.
dr Arletta Bolesta
adwokat kościelny (zatwierdzony)
(kościelne procesy o nieważność małżeństwa)
mail: [email protected]
dr Arletta Bolesta
adwokat kościelny (zatwierdzony)
(kościelne procesy o nieważność małżeństwa)
mail: [email protected]
Re: Dobry adwokat do rozwodu?
Bardzo trudna sytuacja i dobrze, że szukasz pomocy prawnika. Wszelkie dowody będą kluczowe w sprawie, tylko trzeba je zabezpieczyć i ustalić, najlepszy sposób na rozwiązanie konfliktu. W tym może pomóc Ci Anna Maria Rop z kancelarii centrumrozwodow . pl/, która ma doświadczenie i wie jak podejść do tematu. Trzymaj się i powodzenia!