Dobre negocjacje w biznesie. Jak je przeprowadzić?

Piszemy tutaj o pracy, bądź też jej braku. Finanse, kobiecy biznes.
ODPOWIEDZ
skowronek11
Jestem tu nowa :)

Dobre negocjacje w biznesie. Jak je przeprowadzić?

Post autor: skowronek11 »

Od jakiegoś czasu mam na oku pewien lokal w którym mogłabym otworzyć spory sklep bo 80m2. Dzwoniłam w sprawie sprzedaży, pan miał się ze mną skontaktować ale tego nie zrobił. Nie wiem czy nie popełniłam błędu mówiąc jemu cenę ostateczna ,proponowana przeze mnie. Lokal znajduje sie w małym mieście. Pracy trochę brak, ale chemię proszki czy inne rzeczy ludzie i tak muszą kupić. Dużo pensjonatów jest i hoteli. Owy pan miał sie ze mną spotkać. Minął miesiąc od rozmowy ( facet jest aż z Poznania a sklep na dolnym Śląsku). Chcę zadzwonić tam ponownie. Jak przeprowadzić z nim rozmowę ? Tak by mnie nie spławił by się mu opłacało przyjechać i pokazać lokal z tak daleka. Inaczej wyglądają negocjacje na żywo a inaczej przez telefon. Jakiś użyć argumentów by spuścił z ceny ?
wolne pokoje w krynicy morskiej
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: Dobre negocjacje w biznesie. Jak je przeprowadzić?

Post autor: Hadassa »

A ja proponuję zakładać tematy w odpowiednich działach
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
michalik
Jestem tu nowa :)

Re: Dobre negocjacje w biznesie. Jak je przeprowadzić?

Post autor: michalik »

Pierwsze pytanie brzmi czy w ogóle oferta jest jeszcze aktualna. Bo jak nie, to z negocjacji nici. Na Twoim miejscu zaczęłabym od dopytania dlaczego się nie skontaktował chociaż miał to zrobić...argumentów możesz różnych używać, najlepiej się powoływać na to jakie są realne ceny rynkowe wynajmu.
Terminal płatniczy od Hilltech
ODPOWIEDZ