Dieta a trądzik
Dieta a trądzik
Zastanawiam się nad problemami skórnymi. Jem bardzo dobrze, używam sprawdzonych kosmetyków, nie mam problemów z hormonami, a jednocześnie co jakiś czas pojawia mi się na twarzy trądzik. Co to może być? Nieodpowiednia dieta? Powinnam coś wprowadzić do diety lub wyeliminować? Któraś tak miała? 
Re: Dieta a trądzik
Jeżeli jesz dużo warzyw i owoców w swojej diecie. Ponadto jesz jak najmniej przetworzonych produktów to trądzik nie powinien być tym spowodowany.
Planujesz wybudować dom, lecz nie wiesz od czego zacząć? Sprawdź tradycyjne projekty domów https://www.uarchitekta.pl/
Najważniejsze to nie jeść śmieciowego jedzenia Jakiś czas temu odstawiłam wszelkie słodycze ( z czym miałam ogromny problem bo slodycze kocham cała sobą), napoje gazowane i fastfoody (typu KFC, McDonald) poza Starbucksem. No i nie piję mleka. Zdarza mi się wypić mleko ale bez laktozy. Wiadomo, banał i podstawy, ale efekt był od razu widoczny. Z ziół piłam kiedyś czystek i dawał radę, potem przestałam, bo nie odpowiada mi smakowo. Ale ja ktoś lubi takie zioła to oczywiście droga wolna
Nie polecam zdecydowanie restrykcyjnych diet, głodówek bo potrafią obciążać organizm oraz jeszcze bardziej nasilają trądzik.
Dobrze będzie wprowadzic rownież jakieś tabletki na trądzik, u mnie dają radę Normatabs. Poprawiają stan cery, zapobiegają zaostrzaniu trądziku. No i dostarczają składników odżywczych, które nie tak łatwo uzupełnić na co dzień dietą.
Dobrze będzie wprowadzic rownież jakieś tabletki na trądzik, u mnie dają radę Normatabs. Poprawiają stan cery, zapobiegają zaostrzaniu trądziku. No i dostarczają składników odżywczych, które nie tak łatwo uzupełnić na co dzień dietą.
Ja też zauważyłam tkaie działanie
Na tradzik moze pomóc antykoncepcja
Zdecydowanie się zgadzam, sama w taki sposób wyleczyła swój. Miałam okropny problem ,lekarz stwierdził ze to na tle hormonalnym. I faktycznie jak zaczęłam stosować belarę, pigułki antykoncepcyjne, to pozbyłam sie trądziku, to taka całkiem fajna dodatkowa opcja pigułek 
Dziwne trochę, ale czasem organizm tak reaguje i trudno to przewidzieć. Może mieć to podłoże hormonalne.
U mnie np. w zeszłym roku, kiedy ostro planowałam to, co jem i dobierałam sobie naturalne suplementy do jedzenia, też miałam lekki wysyp na początku. Zafiksowałam się wtedy na antyoksydanty - do soothie sypałam sproszkowany sok z młodego jęczmienia, chlorellę, piłam buraczany zakwas, jadłam jagody goji. Pamiętam, że przez jakiś czas z moją cerą rzeczywiście było super, ale trudno jednoznacznie stwierdzić co to było - może po prostu bogata i zróżnicowana dieta, a może te wszystkie superfoodsy
U mnie np. w zeszłym roku, kiedy ostro planowałam to, co jem i dobierałam sobie naturalne suplementy do jedzenia, też miałam lekki wysyp na początku. Zafiksowałam się wtedy na antyoksydanty - do soothie sypałam sproszkowany sok z młodego jęczmienia, chlorellę, piłam buraczany zakwas, jadłam jagody goji. Pamiętam, że przez jakiś czas z moją cerą rzeczywiście było super, ale trudno jednoznacznie stwierdzić co to było - może po prostu bogata i zróżnicowana dieta, a może te wszystkie superfoodsy
-
kasiatrol12
- Jestem tu nowa :)
Dieta jest bardzo ważna w kontekście trądziku, odkąd zmieniłam tryb życia, dietę, zaczęłam dbac o skórę wygląda zdecydowanie lepiej! Mogę też polecić posty na fitlinepolska.pl, tam też jest sporo na ten temat i ja z tamtąd czerpałam motywację do zmiany stylu życia. 
http://www.apartamentydomlux.pl/
-
bojowniczka
- Fajna Kobietka
przede wszystkim w trakcie diety trzeba się suplementować ja o 21 dni jestem na diecie ćwiczę jem dużo warzyw odstawiłam mięso i zażywam snail natural 200 ML. z zarapharm jest to koncentrat ze śluzu ślimaka wspomaga leczenie trądziku i chorób skórnych , uważam że odchudzać się trzeba z głową .
U mnie sprawdza się dieta niskowęglowodanowa.