Dermokosmetyki
-
a_gatka
Dermokosmetyki
Używacie kosmetyków z apteki? Jakie macie doświadczenia z nimi? Sprawdziły się? Macie ulubione? Zapraszam do wymiany opinii o dermokosmetykach 
Re: Dermokosmetyki
Kilka produktów miałam, ale nie zadowalały mnie. Miałam sporo toników i o kant dupy można było je rozbić;/
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Ja polecam Cetaphil, świetne dermokosmetyki, swoje kosztują, ale zdecydowanie są tego warte. Ja na co dzień stosuję MD dermoprotektor i krem DA ultra, oba świetnie nawilżają. Polecane są nawet do skóry atopowej.
Moim zdaniem dobrymi kosmetykami są te od Iwostinu. Super sprawdza się też szampon dermatologiczny Estabilion S. Generalnie uwazam, ze dermokosmetykom można zaufać, tylko trzeba odszukac odpowiednie dla siebie.
Osobiście jestem zachwycona działaniem dermokosmetyków NovaClear, są naprawdę skuteczne i mają atrakcyjne ceny. Posiadaczki cery suchej, atopowej czy też tłustej, trądzikowej, z przebarwieniami.....każdy znajdzie coś dla siebie spośród oferowanych przez tę markę produktów do pielęgnacji skóry twarzy i ciała. Zastosowanie Qusom czyli mikronośników substancji aktywnych w kosmetykach NovaClear zapewnia kompleksową pielęgnację zarówno zewnętrznej warstwy skóry jak i jej głębszych obszarów, co jest niezwykle istotne, bo zapewnia długofalowe działanie!
Ja używam od novaclear. maja swietne produkty ktore nie podrazniaja skory i sa w dobrych cenach!
Uzywam bielendy wiec dostep do tych kosmetykow mam duzy, albo w rossmanie albo gdzies na necie zamawiam jak jest jakas fajna promocja itd
lubie naturalna serie botanical clays ktore dzieki rozowej i zielonej glince zapewniaja detoks oczyszczenie i nawilzenie
Ja jestem zadowolona z dermokosmetyków Novaclear. Do mojej tłustej i problemowej cery używam serii Acne, która doskonale oczyszcza, działa antybakteryjnie i łagodząco a przy tym fajnie matuje 
Bardzo dobre są też dermokosmetyki Solverx, kupiłam kiedyś krem do rąk, a że okazał się świetny (uratował moje dłonie po ciągłej dezynfekcji), to kupiłam tez inne kosmetyki tej marki. Krem do twarzy i balsam narawdę są świetne. Szybko się wchłaniają, dobrze nawilżają.
Moimi faworytami jest z kolei seria Hydro od Novaclear. Kosmetyki dobrze oczyszczają, przyjemnie nawilżają i wygładzają cerę.
Ja używam tylko dermokosmetyków. Jest ich sporo na rynku i w zależności od zasobności portfela na pewno coś dla siebie znajdziesz. Radzę na początek wybrać się do apteki, później już zdecydowanie internet bo jest taniej.
Może to dziwne ale kiedyś zastanawiałam się co to są te dermokosmetyki. A to takie proste- nazwa powstała z połączenia dwóch pojęć: kosmetyków i farmaceutyków, to produkty zawierające aktywne biologicznie substancje, które mają mieć działanie podobne do tych jakie mają leki. Czyli moje ostatnie nabytki z Solverx jak najbardziej zaliczają się do ej grupy
Ja mogę polecić te z Novaclear z serii Hydro. Do mojej cery są idealne. Przyjemnie nawilżają, działają łagodząco i regenerująco.
U mnie sprawdziła się Ziaja Med i Pharmaceris w zależności od pory roku i kondycji skóry. Znajdziesz w każdej aptece i w wielu miejscach w sieci.
Ja uwielbiam serię Collagen z Novaclear. Kosmetyki działają wygładzająco, napinają skórę, przywracają jej sprężystość i młody wygląd. Duży plus za krem na dzień, który szybko się wchłania, nie zostawia tłustych śladów a przy tym dobrze nawilża.
zdarza się, mam wrażliwą skórę i niestety wiele kosmetyków mnie podrażnia, ale trafiłam na fajne kosmetyki solverx. Kupiłam sobie żel do mycia, krem , tonik, z wszystkich trzech jestem zadowolona. Dobrze działają, ładnie pachną i skóra jesst po nich gladka i nawilżona
Mam egzemę i do pielęgnacji ciała stosuje dermokosmetyki exomega control. Bardzo skuteczny jest balsam do ciała z tej linii. Wystarczy, że posmaruję nim skórę rano i jest ona odpowiednio nawilżona i chroniona przez cały dzień. Kupuję go najczęściej w aptece internetowej
mega dużo jest teraz dermokosmetyków w drogeriach, jak miałam problem z trądzikiem to używałam takich
Bardzo dobre kosmetyki ma marka eveline. Są dobrze przebadane i skuteczne. Ja najbardziej zakochałam się w serum złuszczającym z serii beauty & glow. Ku mojemu zdziwieniu nie wywołuje u mnie podrażnień.