Czyszczenie mebli skórzanych - co polecacie?

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.
ODPOWIEDZ
karakan
Jestem tu nowa :)

Czyszczenie mebli skórzanych - co polecacie?

Post autor: karakan »

Witam serdecznie
Czy możecie drogie Panie polecić jakieś skuteczne środki do czyszczenia mebli skórzanych? Albo jeśli nie ma czegoś takiego to usługi jakiejś dobrej firmy, byleby było tanio :)
Pozdrawiam.
karski1
Miła Kobietka

Re: Czyszczenie mebli skórzanych - co polecacie?

Post autor: karski1 »

Cześć :)
Ja jakiś czas temu z żoną skorzystaliśmy z takiej właśnie usługi w firmie tapicare. Efekty widać, skóra na meblach o wiele jaśniejsza i ładniejsza. Jest dobrze i myślę że pieniądze nie są wyrzucone w błoto :)
Awatar użytkownika
krokusss
Miła Kobietka

Post autor: krokusss »

Ja słyszałam, że do pielęgnacji trzeba stosować krem stearynowy. A przy większych zabrudzeniach przecierać skóre wilgotną szmatka, najlepiej flanelową zmoczoną w letniej wodzie ze zwykłym mydłem. absolutnie nie używaj żadnych płynów z rozpuszczalnikami, acetonem, proszkiem do prania. W ostateczności, przy ciężkim zabrudzeniu, warto zamówić firmę zajmującą się czyszczeniem takich tapicerek. ale uważam, że domowe metody jak najbardziej wystarczą :)
karmazynn
Miła Kobietka

Post autor: karmazynn »

Akurat też zdarzyło mi się korzystać z usługi czyszczenia tapicerek skórzanych w moim mieszkaniu (http://tapicare.pl/oferta/czyszczenie-m ... cerowanych ) i ja jestem bardzo zadowolona z efektu tej usługi. Widać rezultaty i myślę, że warto wydać pieniądze jeśli chcemy mieć to fachowo zrobione.
Pozdrowionka :)
tusia25

Post autor: tusia25 »

Ale przyznacie kochane, że skórzana kanapa jest sto razy bardziej łatwa w utrzymaniu czystości niż tekstylna? Taką to każdą plamkę trzeba od razu prać, a tu przecieram i z głowy, jak kanapa to tylko skórzana, absolutnie:)
mery
Miła Kobietka

Post autor: mery »

A to prawda;) Ale z tego co ja słyszałam, najlepiej meble skórzane czyścić produktami producenta. A to z tego względu, że po pierwsze produkty te są testowane na konkretnych typach skóry producenta i wie on jak zachowuje się mebel po zastosowaniu ich, a po drugie stosując inne produkty można mieć problem z gwarancją;)
:D
reginne

Post autor: reginne »

jeśli chodzi o polecenie dobrych produktów, to będzie to na pewno K2 Auron. przekonałam się, że nie ma lepszego środka niż właśnie ten, a stosowałam naprawdę wiele... także z autopsji, do mebli skórzanych, polecam K2 Auron :)
asiek123

Post autor: asiek123 »

Hej , ja polecam produkty Colourlock. Bardzo dobrze czyszczą zabrudzenia i plamy a poza tym pielęgnują skórę :) Tutaj masz fajny zestaw od nich : SPAM
Ostatnio zmieniony pt cze 29, 2018 6:14 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Malwa100
Miła Kobietka

Post autor: Malwa100 »

Dziewczyny to ja wam podpowiem i to do polecenia jak kobieta kobiecie zdecydowanie Leather z Proelite . Mleczko do tapicerki samochodowej głownie - polecił mi kuzyn co myjnie samochodową prowadzi i do pielęgnacji samochodów klientów tego stosuje i ma to wypróbowane no i i okazało się w samochodzie mega skuteczne , potem spróbowałam też w domu bo wyczytałam że do obić domowych skórzanych też no i na stałe zagościł przy czyszczeniu rogówki i foteli. Fajne mleczko, ładnie czyści, nadaje się do kazdego koloru wieć spokojnie można wykorzystywac i w samochodzie i w domu :D i daje bardzo przyjemny intensywny zapach
ODPOWIEDZ