Witam serdecznie
Czy możecie drogie Panie polecić jakieś skuteczne środki do czyszczenia mebli skórzanych? Albo jeśli nie ma czegoś takiego to usługi jakiejś dobrej firmy, byleby było tanio
Pozdrawiam.
Cześć
Ja jakiś czas temu z żoną skorzystaliśmy z takiej właśnie usługi w firmie tapicare. Efekty widać, skóra na meblach o wiele jaśniejsza i ładniejsza. Jest dobrze i myślę że pieniądze nie są wyrzucone w błoto
Ja słyszałam, że do pielęgnacji trzeba stosować krem stearynowy. A przy większych zabrudzeniach przecierać skóre wilgotną szmatka, najlepiej flanelową zmoczoną w letniej wodzie ze zwykłym mydłem. absolutnie nie używaj żadnych płynów z rozpuszczalnikami, acetonem, proszkiem do prania. W ostateczności, przy ciężkim zabrudzeniu, warto zamówić firmę zajmującą się czyszczeniem takich tapicerek. ale uważam, że domowe metody jak najbardziej wystarczą
Akurat też zdarzyło mi się korzystać z usługi czyszczenia tapicerek skórzanych w moim mieszkaniu (http://tapicare.pl/oferta/czyszczenie-m ... cerowanych ) i ja jestem bardzo zadowolona z efektu tej usługi. Widać rezultaty i myślę, że warto wydać pieniądze jeśli chcemy mieć to fachowo zrobione.
Pozdrowionka
Ale przyznacie kochane, że skórzana kanapa jest sto razy bardziej łatwa w utrzymaniu czystości niż tekstylna? Taką to każdą plamkę trzeba od razu prać, a tu przecieram i z głowy, jak kanapa to tylko skórzana, absolutnie:)
A to prawda;) Ale z tego co ja słyszałam, najlepiej meble skórzane czyścić produktami producenta. A to z tego względu, że po pierwsze produkty te są testowane na konkretnych typach skóry producenta i wie on jak zachowuje się mebel po zastosowaniu ich, a po drugie stosując inne produkty można mieć problem z gwarancją;)
jeśli chodzi o polecenie dobrych produktów, to będzie to na pewno K2 Auron. przekonałam się, że nie ma lepszego środka niż właśnie ten, a stosowałam naprawdę wiele... także z autopsji, do mebli skórzanych, polecam K2 Auron
Dziewczyny to ja wam podpowiem i to do polecenia jak kobieta kobiecie zdecydowanie Leather z Proelite . Mleczko do tapicerki samochodowej głownie - polecił mi kuzyn co myjnie samochodową prowadzi i do pielęgnacji samochodów klientów tego stosuje i ma to wypróbowane no i i okazało się w samochodzie mega skuteczne , potem spróbowałam też w domu bo wyczytałam że do obić domowych skórzanych też no i na stałe zagościł przy czyszczeniu rogówki i foteli. Fajne mleczko, ładnie czyści, nadaje się do kazdego koloru wieć spokojnie można wykorzystywac i w samochodzie i w domu i daje bardzo przyjemny intensywny zapach