Czy warto na jogę?
Czy warto na jogę?
Cześć, grzebałam sobie na fejsie i znalazłam taką bazę fit miejsc, gdzie polecano jogę.
No i tak pomyślałam czemu nie, skończyłam już sesję i mam dużo czasu, z tym że mam nadwagę no i nie wiem - próbować czy nie? Ktoś z nadwagą ćwiczy jogę?
No i tak pomyślałam czemu nie, skończyłam już sesję i mam dużo czasu, z tym że mam nadwagę no i nie wiem - próbować czy nie? Ktoś z nadwagą ćwiczy jogę?
Re: Czy warto na jogę?
Nie ćwiczyłam nigdy jogi, ale słyszałam masę pozytywów o niej. Myślę, że warto spróbować. Joga chyba zrobiła furorę na całym świecie. Wystarczy popatrzeć jak wygina się Madonna i jaką ma sylwetkę. 
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
- kasiahappy
- Jestem tu nowa :)
Tak, joga niesamowicie rozciąga i dzięki niej każdego dnia całe ciało i wszystkie mięśnie są bardziej rozluźnione.
Każdy powinien wiedzieć, że pewniaki bukmacherskie są niesamowicie skuteczne.
-
Gumkadowlosow
- Miła Kobietka
ja kiedyś kiedyś trochę ćwiczyłam i przyznam, że czułam się wtedy bardziej gibka niż teraz... ale to może sprawa wieku
swoją drogą fajne te fit miejsca figury - jak zaczęłam szukać, to się okazało, że o połowie miejscówek ze swojej okolicy nie mam pojęcia - ale wiadomo, najciemniej pod latarnia 
Zawsze warto, jeśli wykonujesz ćwiczenia siłowe joga będzie dobrą przeciwwagą, rozciągnie mięśnie i optycznie wydłuży ciało. Poza tym doskonale przeciwdziała stresowi, o który w dzisiejszych czasach nie trudno. Pamiętaj tylko o dobrym doborze instrtuktora, bo wiele od niego zależy. Z czasem zobaczysz, jaka joga bardziej Ci pasuje, dynamiczna, czy relaksacyjna 
www.unityline.se
Są różne formy jogi, niektóre bardzo dynamiczne, jak np. ashtanga yoga.
Próbowałam, daje wycisk. Ale też relaksuje.
Próbowałam, daje wycisk. Ale też relaksuje.
Kolorowa, niebanalna bielizna damska KEY.
Osobiście ćwiczyłam przez kilka miesięcy Joge zanim zaszłam w ciąże. Ćwiczenia pozwoliły mi na rozciągnięcie mięśni o których istnieniu nawet nie wiedziałam
Niby ćwiczenia spokojnę i relaksujące ale też sie można zmęczyć. Ja Joge polecam
Jestem mamą dwóch urwisków spełniająca swoje marzenia. Ty też możesz
http://nietylkomojapraca.blogspot.com/
-
Pomarańczka
- Miła Kobietka
Mi bardzo polecano jogę. Podobno jest nie tylko zdrowa, ale również mocno relaksuje. A moje życie jest ostatnio kłębkiem nerwów więc pewnie by się przydała. Jednak zrezygnowałam z niej na rzecz basenu. 
Pisząc że masz nadwagę, chodzi Ci o oponkę? Nie ma żadnych przeciwwskazań, joga pomoże Ci na ciało i ducha, więc kup karnet i śmigaj, albo przejdź się po bezpłatnych zajęciach i wybierz takiego instruktora, jaki najlepiej Ci przypasuje. Joga jest praktyką w której bardzo wiele zależy właśnie od nauczyciela, pamiętaj o tym. Jeśli zaś chodzi o większą otyłosć, na pewno znajdziesz szkołę jogi która oferuje "joge na zgubienie kilogramów" lub "jogę dla otyłych" takie zajęcia są prowadzone w wyjątkowo sympatyczny sposób, uczą Cie poznac swoje ciało i jego możliwości a także popracować na nim nie robiąc sobie krzywdy. Opcji jest wiele także naprawdę proponuje się rozejrzeć. Trzymam kciuki i gratuluje zdanej sesji 
http://www.perhapsme.com/buty/czolenka.html
-
Amaretto
Ależ oczywiście, że warto! Ćwiczenia świetnie odprężają, wzmacniają kondycję organizmu, rozwijają wytrzymałość.
Poza tym joga to nie tylko sport, to cała filozofia - rozwijasz również swój charakter, cierpliwość, duszę
Ja ćwiczę już od 5 lat i joga dała mi bardzo dużo.
Jeśli jednak chcesz ćwiczyć w domu, radzę zainwestować Ci w profesjonalną matę do ćwiczeń. Ja posiadam matę Airex i jak na razie to najlepsza mata z jakiej korzystałam. Wygodna, nie ślizga się po podłodze. Jest antybakteryjna i miła w dotyku.
Poza tym joga to nie tylko sport, to cała filozofia - rozwijasz również swój charakter, cierpliwość, duszę
Jeśli jednak chcesz ćwiczyć w domu, radzę zainwestować Ci w profesjonalną matę do ćwiczeń. Ja posiadam matę Airex i jak na razie to najlepsza mata z jakiej korzystałam. Wygodna, nie ślizga się po podłodze. Jest antybakteryjna i miła w dotyku.
Ostatnio zmieniony pt lip 26, 2013 8:52 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: spam
Powód: spam
Chciałabym ćwiczyć jogę w domu, znacie jakiś kurs online?
Witam wszystkich
Mam takie pytanko - zaczęłam chodzić na jogę i jak na razie byłam tylko na jednych zajęciach. Myślę, że to dobry sposób na zwiększenie troszkę mojej aktywności. Nigdy nie byłam zbyt aktywną osobą, ale latka lecą a w związku z moim siedzącym trybem życia zaczynają dokuczać troszkę plecy. Poczytałam trochę i ponoć joga może też pomóc. Co myślicie? Jakie były Wasze odczucia po pierwszych zajęciach? Bo ja szczerze mówić czułam się trochę niepewnie..
Jest dużo kursów, jest nawet kilka portali poświęconym wyłącznie temu zagadnieniu.
Zdecydowanie warto! Ja sama chcę do niej wrócić. Kiedyś ćwiczyłam regularnie, a później wiadomo. Praca, obowiązki i gdzieś to się rozeszło. Ale joga super na mnie działała. A do tego bolały mnie mięśnie, o których istnieniu nie miałam pojęcia
Pozytywne zmęczenie i relaks. Polecam.
Lepiej żałować podjętych decyzji, niż tego, czego nie zrobiliśmy. 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Też chciałam ćwiczyć jogę, ale boję się że to dla mnie zbyt nudne. Chociaż patrząc na wygimnastykowane ciała ćwiczących osób to chyba naprawdę działa 
Tak tylko wygimnastykowanego ciała nie osiąga się szybko. Do tego potrzeba przede wszystkim czasu i samozaparcia. Powiedźmy sobie szczerze wiele z nas, po pewnym czasie po prostu zaniedbuje ten temat.
-
maniamadej
- Miła Kobietka
joga to najlepsze, co mnie spotkało, uwielbiam to! Fantastyczne uczucie! i korzystam z maty od Carpatree, jestem bardzo zadwolona z jakości. Ponad dużo fajnych rzeczy mają. Jeśli chodzi o toutoriale korzystam z youtube, tam jest dużo dla początkujących. 
Myślę o tym, chyba zapisze się na zajęcia 
ja chodziłam przez pół roku a jogę prowadzona i mega polecam! teraz ćwiczę sama w domu od czasu do czasu