Czy usuwać blizny po trądziku?

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
MartaK
Jestem tu nowa :)

Czy usuwać blizny po trądziku?

Post autor: MartaK »

Cześć,
mam 19 lat i od końca podstawówki miałam duży problem z trądzikiem. Ponad miesiąc temu skończyłam leczenie Izotekiem. Wreszcie pozbyłam się trądziku ale zostało mi wiele małych blizn na twarzy. Źle się z nimi czuje i chciałabym je usunąć. Zastanawiam się nad laserem w proclinic https://proclinic.pl/usuwanie-blizn-i-b ... dzikowych/. Dziewczyny, miałyście robiony taki zabieg? Warto? :)
nattkowa

Re: Czy usuwać blizny po trądziku?

Post autor: nattkowa »

Też mam dużo blizn po trądziku ;/ Jeszcze nie byłam na żadnym zabiegu ale na pewno kiedyś się zdecyduje. Czytałam ostatnio dużo na temat zabiegów, np. na blogu dermoprofil.pl. Czy oprócz laserów inne zabiegi też pomagają na ten problem?
Agniechowa

Post autor: Agniechowa »

ja właśnie zbieram na taki zabieg ;)
radomiraelant

Post autor: radomiraelant »

Mniej bardziej interesuje profilaktyka. Znacie jakieś naturalne sposoby zapobiegania pojawienia się blizn po trądziku?
KalinkaMaja

Post autor: KalinkaMaja »

ja właśnie też się nad tym zastanawiam ;)
Dzastin90

Post autor: Dzastin90 »

Wiem co czujesz, miałam podobny problem. Ja usuwałam blizny po trądziku za pomocą Lasera Fotona w SCM estetic w Krakowie. Wykonałam serię 3 zabiegów w dłuższych odstępach czasu. Efekt więcej niż zadowalający, praktycznie po bliznach nie ma śladu. Naprawdę było warto.
paatka23
Fajna Kobietka

Post autor: paatka23 »

Ja ostatnio usunęłam swoje blizny w Esderm we Wrocławiu. To był mój wieloletni kompleks, a teraz wyglądam świetnie! Jestem bardzo wdzięczna, że tak bardzo mi pomogli i w dodatku traktowali mnie bardzo empatycznie i fachowo.
OlgaWerner

Post autor: OlgaWerner »

Ja kiedyś próbowałam różnych kosmetyków i może nawet niektóre trochę pomogły, ale nie na tyle żebym była usatysfakcjonowana. Teraz korzystam z zabiegów z użyciem lasera w klinice Unident Union (Wrocław) i widzę, że jest poprawa. Prawdopodobnie czekają mnie jeszcze 3 zabiegi w odpowiednich odstępach czasu by efekt był taki, jak chcę, ale nie ważne. Cieszę się, że w końcu się zdecydowałam na tego typu leczenie blizn bo to chyba najlepszy sposób.
krystynakleanska

Post autor: krystynakleanska »

A coś naturalnego pomaga, czy muszą być "twarde" kosmetyki, czy wręcz leki?
klaudiakkk22
Fajna Kobietka

Post autor: klaudiakkk22 »

To dobre rozwiązanie, ja mogę Ci polecić centrum medyczne Esderm, które wykonuje ten zabieg i robi to bardzo profesjonalnie i efekty są świetne.
sylwasta

Post autor: sylwasta »

Żadna z nas nie doradzi ci konkretnego zabiegu. To powinien zrobić lekarz po tym jak obejrzy twoją skórę i przeprowadzi wywiad. Jak masz możliwość to umów się do kliniki SClinic do doktor Syryło. Ona już zadba o Twoją skórę :)
Róża12lim

Post autor: Róża12lim »

Istnieje wiele sposobów na pozbycie się blizn potrądzikowych. Leczenie blizn potrądzikowych jest naprawdę ważne, ponieważ pomaga zapobiec ich ponownemu powstawaniu. Zależy to od stopnia zaawansowania blizny potrądzikowej. Najczęstszym sposobem leczenia blizn potrądzikowych jest stosowanie leków miejscowych, takich jak Retin-A.
Krem do pięt to środek nawilżający, który zmiękcza skórę wokół stopy i utrzymuje ją w dobrej kondycji. Zapobiega powstawaniu modzeli i nagniotków. https://herbuscosmetics.com/product/krem-do-stop/
granika

Post autor: granika »

Jeśli mocno Ci przeszkadzają to uważam że warto. Zawsze to mniej będziesz musiała używać podkładu czy pudru. Albo nawet i chodzić bez makijażu :) Także może póki co umów się na wizytę do https://novoderm.pl/medycyna-estetyczna ... 2-finexel/ by się wszystkiego dowiedzieć. A zdecydujesz się już później sama :)
bellamia

Post autor: bellamia »

Moja córka też miała problem z bliznami po trądziku, kremy i maści nic nie pomagały, dopiero biomimetyczny lifting twarzy. Teraz po bliznach nie ma śladu. Polecam sprawdzić tą metodę.
http://sim-med.info/uslugi/rewitalizacj ... ng-twarzy/
Kaska9sbhb

Post autor: Kaska9sbhb »

Trudno powiedzieć, czy powinnaś usunąć swoje blizny potrądzikowe, ponieważ jest to coś, co musiałabyś omówić ze swoim lekarzem. Polecam jednak wizytę u chirurga plastycznego. To zależy też od wielkości i stopnia zaawansowania blizn. Niektórzy uważają, że są one brzydkie i powinny zostać usunięte. Inni uważają, że jeśli są małe, to wyblakną i blizny w końcu znikną.
Cellulit wodny jest częstą przyczyną problemów skórnych. Gdy płyn gromadzi się między skórą a leżącą pod nią tkanką łączną, powoduje obrzęk i grudki skóry... https://twojcel.to/blog/p-cellulit-wodn ... -go-pozbyc
dorociazrt
Miła Kobietka

Post autor: dorociazrt »

Jeżeli poprawi to Twój komfort życia to oczywiscie, że to zrób.
Bianika

Post autor: Bianika »

Nie widzę powodu, dla którego miałabyś nie usuwać blizn. Zastanawiałabym się jednak nad pójściem od razu na zabieg bo mimo wszystko jest on kosztowny. Spróbowałabym najpierw z jakimiś maściami albo żelami na blizny. Osobiście Contractubexa polecam
Barbarka

Post autor: Barbarka »

Bianika pisze:Nie widzę powodu, dla którego miałabyś nie usuwać blizn. Zastanawiałabym się jednak nad pójściem od razu na zabieg bo mimo wszystko jest on kosztowny. Spróbowałabym najpierw z jakimiś maściami albo żelami na blizny. Osobiście Contractubexa polecam
Znam ten żel. Używałam go przez jakiś czas gdy po operacji została mi na klatce piersiowej spora blizna. Chciałam się jej jakoś pozbyć więc mój lekarz zaproponował, bym go sprawdziła.
Jarosia

Post autor: Jarosia »

I jesteście w stanie potwierdzić jego działanie? Za dzieciaka oglądałam w mango reklamę plastrów na usuwanie blizn, już wtedy w to nie wierzyłam, a co dopiero w tego contractubexa
Halirala
Miła Kobietka

Post autor: Halirala »

Ja usuwałam blizny po trądziku w Esderm. Twarz wygląda o niebo lepiej, a efekty widać było już po pierwszej wizycie. Pracuje tam przemiły zespół profesjonalistów!
Siedemmska
Miła Kobietka

Post autor: Siedemmska »

Blizny po trądziku mogą stanowić nieprzyjemną pamiątkę po walce z problemami skórnymi. Istnieją jednak metody, które pozwalają skutecznie zmniejszyć ich widoczność. W Klinice Krajewski w Warszawie stosuje się zaawansowane technologie, takie jak laseroterapia czy mezoterapia mikroigłowa, które wspierają regenerację skóry i poprawiają jej strukturę. Warto wybrać się na konsultacje.
ODPOWIEDZ