Czy to łuszczyca skóry głowy?

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ania567
Miła Kobietka

Czy to łuszczyca skóry głowy?

Post autor: Ania567 »

Witam, w kilku miejscach na twarzy mam czerwone plamki a na glowie duzo wiecej robia sie z nich strupy i tak na okraglo, czasami jak sie spoce to swedza i sie luszcza dodam do tego skora jest strasznie przesuszona, a staram sie pic reguralnie wode dlonie sa strasznie przesuszone ale te zmiany wystepuja tylko na glowie zaczelo sie to kilka lat temu i pomalu sie rozwija bylem u dermatologa powiedziala ze to AZS przepisala tabletki i szampon odpowiedni po tabletkach zeszlo luszczenie a czerwone plamki nie gdy odstawilem to zaczelo strasznie swedziec i wrocilo rodzinny przepisal mi steryd zeszlo calkowicie ale potem wracalo teraz to wyglada coraz gorzej najwiecej widac jak obetne sie krotko bylem tez na kosultacji u trychoga (powiedzial ze to nie AZS ani luszczyca tylko jakas keratoza glowy ) sam juz nie wiem gdzie nie pojde to inna opinia a chce sie tego juz pozbyc bo jest to bardzo uciazliwe POMOCY
Awatar użytkownika
Pena
Fajna Kobietka

Re: Czy to łuszczyca skóry głowy?

Post autor: Pena »

Mam to samo, dermatolog stwierdził łuszczyce. Początkowo na luske stosowałam cerkogel40, później steryd Daivobet i mocno nawilzajacy szampon Psorisel. Teraz głowę mam "czystą" i stosuje jedynie mocno nawilzajacy szampon. Plus raz na jakiś czas płyn Psorisel
Na zmiany na twarzy pomaga maść nagietkowa dostępna w każdej aptece bez recepty lub protopic (na receptę) + nawilzajacy krem Świetna jest też emulsja Psorisel: https://apteka-melissa.pl/produkt/verde ... 76723.html
Awatar użytkownika
Ania567
Miła Kobietka

Post autor: Ania567 »

A ten szampon jest na receptę?
Awatar użytkownika
actress
Miła Kobietka

Post autor: actress »

Nie, dostaniesz bez recepty. Ogólnie mialam wiele różnych szamponów i ten moim zdaniem wygrywa bezapelacyjnie.
ODPOWIEDZ