Czy nuda w związku jest normalna?

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
mycha25
Gadatliwa Kobietka

Czy nuda w związku jest normalna?

Post autor: mycha25 »

Dziewczyny,czy któraś z Was po kilkuletnim związku czuje się lekko lub bardziej znudzona? Jestem z moim chłopakiem ponad 5 lat. Wszystko jest między nami dobrze i nie mogę na niego narzekać bo to naprawdę fajny facet i wiem że mnie kocha. Ja też go kocham i zależy mi na tym związku ale czasem mam dość tego że już nic się nie dzieje i każdy dzień wygląda praktycznie tak samo. On już sobie trochę odpuścił i chyba myśli że nie musi się już starać a przecież kobieta potrzebuje ciągłych dowodów miłości. Ja chyba też się już trochę zniechęciłam do wymyślania atrakcji. Ma któraś może sposób na skuteczne ożywienie związku? Czy jest możliwe żeby było jeszcze tak jak na początku? Dzielcie się własnymi doświadczeniami
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
gusia12344
Miła Kobietka

Re: Czy nuda w związku jest normalna?

Post autor: gusia12344 »

no niestety u mnie jest podobnie.tez jestem w zwiazku 4 lata.bylo super na poczatku mam na mysli trzymanie sie za reke,przytulanie,milosne sms itp.szybko zamieszkalismy razem.jest kochanym facetem,stara sie i opiekuje ale to juz nie to..musze dodac ze ja mam dwojke swoich dzieci 14 i 16 lat,zaakceptowal to. z ktorymi sa ciagle jakies problemy,mieszkalismy tez przez jakis czas z moja matka ktora jest alkocholiczka i robila non stop awantury wiec nie sa to okolicznosci do rozwijania milosci i namietnosci.nadal jestesmy razem,mieszkamy juz gdzie indziej wiec jest spokoj,mamy tez jeszcze maluszka 2 letniego.ale do czego daze,kocham go i on mnie tez ale niestety wyglada to inaczej niz na poczatku.i duzo winy mysle sa te przezycia i problemy zycia codziennego.niestety wpadla ta rutyna boleje nad tym i caly czas sie zastanawiam co moge zrobic by cos zmienic..by odnowic choc troche plomyk namietnosci.jak widze nie jest to odosobniony przypadek.pozdrawiam
mycha25
Gadatliwa Kobietka

To prawda że codzienne problemy potrafią zniszczyć romantyzm i to co nam się tak w partnerze podobało. Jak u mnie są problemy to też może niepotrzebnie na nim wyładowuje frustracje bo w głębi duszy jestem na niego zła o to że już mu się nie chce starać. Tylko przecież dobrze wiem że ja też trochę odpuściłam. A przecież nasze związki i rodziny to najważniejsze co mamy tylko z czasem przestajemy to doceniać. Myślę że na początek warto by było choć raz w tygodniu czy raz na dwa zarezerwować sobie dzień tylko z partnerem,zapomnieć na chwilę o problemach i zwyczajnie ze sobą rozmawiać a potem dodawać coraz bardziej romantyczne gesty ;) . pozdrawiam
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
gusia12344
Miła Kobietka

Post autor: gusia12344 »

mysle ze masz racje...ladnie to ujelas.
aisoglam
Miła Kobietka

Post autor: aisoglam »

Nuda w związku to normalka.A szczególnie jak jesteśmy bardzo ukierunkowane na partnera.Trzeba czasem jakiejś odskoczni,oddzielnego wyjazdu,swojego grona znajomych.
:auto
Awatar użytkownika
mamajulci
Fajna Kobietka

Post autor: mamajulci »

Z mężen jestśmy od 9 lat, od 8 mieszkamy razem, pracujemy razem i prowadzimy dom razem. Od ośmiu lat nie spedzilismy razem tylko trzech nocy ktore spedzilam w szpitalu po urodzeniu corki,i., Widzimy sie niemal 24 godziny na dobe. I jestesmy ze soba szczesliwy. Owszem czasem nam sie nudzi ale nie soba a z powodu braku zajecia. Na szczescie mamy wiele razem do zrobienia. Mamy corcie ktora nie pozwala usiasc na chwile bo jej sie nudzi, mamy ogromny dom ktory ciagle wykanczamy i mamy wspolne pasje, fotografie i podroze.Zbliza sie wiosna, wiec do jesieni spedzimy czas na tworzeniu naszego pieknwgo ogrodu . A w miedzyczasie staramy sie o rodzenstwo dla Julki. Nie potrzebujemy od siebie odpoczywac, jesli kazde z nas ma ochote na czas dla siebie zajmujemy sie tym co lubimy, czytamy, ja haftuje, gotuje , wszystko przemalowuje :) Nigdzie sie bez siebie nie ruszamy. Maz miał kiedy kumpli z ktorymi wyskakiwal na piwko, jednak przyjaciele to ludzie na krotka mete kiedy ma sie swoja rodzine. Teraz staramy sie organizowac spotkania u nas w domu, mamy duza rodzine braci siostry szwagrow itp Dzielcie sie soba i swoim czasem a wszystko bedzie dobrze:) Jesli faktycznie sie kochacie i chcecie spedzic ze soba całe zycie a to jeszcze bardzo długo to sprawy sie ułożą, jesli macie jakies watpliwsci nalezy je jak naszybciej rozwiac
WeselneZaplecze

Post autor: WeselneZaplecze »

Im związek dłuży to oczywiście, że wkrada się w niego monotonia i rutyna. Ale to jeszcze nie powód żeby się rozstać. Warto wtedy zorganizować sobie jakoś wspólnie czas, może wspólne gotowanie :cooking , lub wycieczka w romantyczne miejsce. Takie oderwanie się od rzeczywistości dobrze robi w związku. Najważniejsze jednak, aby ze sobą rozmawiać i mówić otwarcie jeśli coś jest nie tak i odczuwamy pewien rodzaj pustki czy nudy.
kuleczka22
Jestem tu nowa :)

Post autor: kuleczka22 »

najlepiej to zapyttac partnera bo moze on tez to czuje a razem zmieniac bedzie latwiej :)
WeselneZaplecze

Post autor: WeselneZaplecze »

kuleczka22 pisze:najlepiej to zapyttac partnera bo moze on tez to czuje a razem zmieniac bedzie latwiej :)
To fakt, bo szczera rozmowa to podstawa!
mika537

Post autor: mika537 »

zgadzam się! warto rozmawiać o tym otwarcie. Dobrym pomysłem, według mnie, jest również przejęcie inicjatywy. nie czekajmy, aż facet coś wymyśli, zróbmy pierwszy krok! zarezerwuj bilety do kina i stolik zaproś go na randkę niespodziankę:) niech będzie jak dawniej. pójdzcie na wieczorny spacer, zwlaszcza że idzie wiosna, zrób romantyczny nastroj w domu, zapal swiece itd:) załóż seksowną bieliznę. zobaczysz że nie będzie już wtedy rutyny, a jestem przekonana, że jak przypomni mu to poczatki zwiazku, zobaczy jak sie staralas to napewno przejmie inicjatywe:) sprobuj! powodzenia!:)
mycha25
Gadatliwa Kobietka

A jak facetowi się nie chce chodzić na spacery itd bo jest leń :) ?
mika537

hehe to stworz namietny nastroj w domu:)
mycha25
Gadatliwa Kobietka

Wiem,chyba muszę się trochę postarać a nie czekać aż się samo zrobi. Trzeba coś wykombinować :cooking :drinkwine :sex1
mika537

zrób kolację, zapal świece, wskakuj w koronki i do dzieła:)!
julkakulka92
Jestem tu nowa :)

Post autor: julkakulka92 »

Proponuję Ci zrobić taki trik. Nie dopuść przez jakiś czas do zbliżenia między Wami. Tylko pod jakimś pozorem, a nie tak, że "nie bo nie". To w naturalny sposób na niego wpłynie stymulująco. Dodatkowo odwiedź może jakiś salon erotyczny, może być online ( tak jest swobodniej) i wybierz coś dla Was. Mogą to być olejki do masażu, świeczki, bielizna albo coś więcej, to już zależy od Ciebie. Wybierz taki czas, żeby mogło dojść do upojnego spotkania, tak żebyście mieli dużo czasu i jakiś taki moment bez stresu itd. I wtedy wprowadź go w taki nastrój, nie śpiesz się i ciesz się chwilą. Myślę, że taki jednorazowy mocniejszy bodziec może go rozbudzić i na nowo zachęcić do seksu. Nie zawsze musisz tak robić, chodzi raczej o taki impuls. Nie wiem, może to pomoże.
Ze swojej strony mogę polecić olejki do masażu, które na mnie baardzo działają :)
http://joytoys.pl/produkty_wszystkie/r_ ... a_cz--220/

co do reszty akcesoriów, to już Twoja inwencja, ale jest z czego wybierać :)
ODPOWIEDZ