Czy mogę być w ciąży ?? Pytania i odpowiedzi

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
immadietely
Jestem tu nowa :)

mogę być w ciązy?

Post autor: immadietely »

Witajcie, mam 18 lat. Miesiączkuje regularnie, ostatni raz kochałam się z chłopakiem 2 tygodnie temu, nie zabezpieczaliśmy się, ale nie doszło do szczytowania, okres powinnam dostać za 2 dni najpóźniej, bolą mnie piersi, pobolewają jajniki od około 12 dni po stosunku, Robiłam test 11 dni po stosunku, był ujemny. Myślicie, że bóle piersi są przez zbliżający się okres ? Są do wytrzymania, tylko poprostu nigdy nie bolały mnie przed okresem, pomożecie ? dziękuje :)
immadietely

Re: mogę być w ciązy?

może ktoś mi pomoże ? :D
madzialke

Post autor: madzialke »

11 dni to zbyt szybko, według mnie, na wykonanie testu i otrzymanie 100% wiarygodnego wyniku. Proponuję Ci wykonać test jeszcze raz, za dwa dni, czyli w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki.
Nothing is true, everything is permitted.
immadietely

podobno test po 10 dniach od stosunku, powinien być wiarygodny, nie czuje się jakoś źle, nie jestem zmęczona jem normalnie. Myślisz, że mogłabym zajśc w ciążę?
madzialke

A co do bólu piersi, wątpię by był oznaką ciąży, bo pierwsze objawy z reguły pojawią się dopiero w 4 tygodniu ciąży, a bóle piersi najczęściej dopiero w 6.
immadietely

Dziękuje, uspokoiłam się trochę :)
madzialke

Na tym etapie trudno jest cokolwiek stwierdzić, objawy pojawiają się dopiero pod koniec pierwszego miesiąca ciąży, a test najlepiej wykonać w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki lub pierwszego dnia po zakończeniu krwawienia.
madzialke

Ilu dniowy masz cykl i którego dnia cyklu kochałaś się z chłopakiem?
immadietely

okej, zrobię tak jak mówisz :) ale dziękuje za informację :)
immadietely

mam 30 dniowy cykl, kochałam się w dni płodne.
madzialke

W takim razie powinnaś się liczyć z tym, że są szanse na zajście w ciążę, nawet jeśli nie doszło do wytrysku, gdyż w preelakujacie mogły znajdować się plemniki, którym udało się dostać do jajeczka.
immadietely

wiem, chociaż zrobiłam to 2 raz bo w zeszłym miesiącu kochaliśmy się tak samo, tylko teraz te 2 tygodnie temu kochaliśmy się chwile bez prezerwatywy, potem założył i wytrysk nie był we mnie, a miał założoną prezerwatywę, bez kochaliśmy się chwilę.
madzialke

Wybacz, ale dla mnie to głupota. Nawet w instrukcji załączonej do prezerwatyw jest napisane, że nie wolno prezerwatywy zakładać w trakcie stosunku, bo zawsze jest styczność z preejakulatem. Podziwiam Was normalnie, bo ja też mam 18 lat i jestem straszną panikarą na punkcie ciąży. Nie potrafiłabym tak jak Wy sobie zaszaleć. Biorę tabsy, do tego z reguły zawsze gumka, a dzisiaj rano robiłam test ciążowy, bo ubzdurałam sobie, że któraś z tabletek mi się nie wchłonęła i a nuż do czegoś doszło. :lol: Na szczęście wyszedł negatywny i okresik sobie radośnie do mnie przyszedł. :D Ale mówię, zrób test za dwa dni jeszcze raz najwyżej i ewentualnie po okresie jakbyś miała jakieś szczególne wątpliwości. ;)
immadietely

dobra, dzięki :)
G****

Re: Jakie są objawy ciąży?

Post autor: G**** »

Test najlepeij zrobic w pierwszym dniu spodziewanej miesiaczki, wtedy jest najwiarygodniejszy. A co do objawow tak jak mowi Adidasowa kazda kobieta moze miec inne objawy, ale najczesciej sa to mdlosci, bole piersi, czestsze oddawanie moczu.
debraska3

Re: Jakie są objawy ciąży?

Post autor: debraska3 »

Ja podswiadomie czułam że jestem w ciąży, dla pewności w momencie kiedy miesiaczka spózniała mi się - 1 dzień ( bo miałam bardzo regularne) zrobiłam tes i wyszło. Dodatkowo to co zaobserwowalam to wrażliwość na zapach - nie mogłam zajrzeć do lodówki bo odrazu miałam odruch wymiotny.
ratownictwo medyczne studia
Awatar użytkownika
robimyinternety

Re: Czy jestem w ciązy?

Post autor: robimyinternety »

Zrób test ciążowy.
naniulka

Re: Czy jestem w ciązy?

Post autor: naniulka »

dokładnie, a najlepiej kup dwa różne testy ciążowe, np. płytkowy i strumieniowy, to będziesz miała większą pewność, a na dobitkę to idź jeszcze do lekarza ;)
You and me together, we can do anything, baby ;)

wysokiej jakości bramy przesuwne - polecam!!
ewakraw

Re: Czy mogę być w ciąży ?? Pytania i odpowiedzi

Post autor: ewakraw »

witam was 1 kwietnia dostałam okres 5 kwietnia mi się skończył 6 kwietnia miałam stosunek przerywany z moim chłopakiem jakoś w tamtym tygodniu bolały mnie jajniki. Od poniedziałku bolą mnie piersi, a od dzisiaj swędzi mnie lewy sutek. Od poniedziałku również dostaje wypieki na twarzy ( chociaż nigdy mi się to nie zdarzało) . Dodam ze nigdy przed owulacją mnie nie bolały piersi, tylko przed miesiączką. Czy to może być ciąża?
Awatar użytkownika
Annodob

Post autor: Annodob »

5 kwietnia miałaś jeszcze końcówkę? Myślę, że to jeszcze nie był moment w którym mogło dojść do zapłodnienia, aczkolwiek nie daję 100% ;)
Najlepsza i najbardziej zróżnicowana internetowa ksiegarnia.
Awatar użytkownika
jenifer

Post autor: jenifer »

Szanse na zapłodnienie są praktycznie zawsze czasem tylko może się "udać", lepiej się zabezpieczać, choćby to miała być tylko gumka.
windykacja koszalin
Awatar użytkownika
marczella

Post autor: marczella »

Hej, kolejny raz się zgłaszam z nadzieją, że pomożecie (jak zawsze) :D
Otóż aktualnie jestem w trakcie dni niepłodnych, przynajmniej metodą kalendarzyka, właśnie tak to wygląda. Pytanie brzmi, czy podczas dni niepłodnych można zajść w ciążę? Rozumiem, że sama nazwa wskazuje na NIE. Dziś z chłopakiem trochę poszaleliśmy, nie było stosunku, skończył w wannie. Jako że panicznie boję się ciąży i panikuję na każdym kroku, boję się, że coś się nie zmyło, gdzieś zostało troszkę spermy i że zajdę w ciążę bo np dotknę przypadkiem jakiejś resztki w wannie. Czytałam, że sam kontakt plemnika z wodą i tak zabija, ale może ktoś dodałby mi otuchy i wyrazi swoją opinię? ;)

I jeszcze drugie, w trakcie okresu chłopak przy mnie, mając erekcję najpierw wycierał członka, a później ręce no i po kilku minutach dotknął mojego brzucha, zjechał ręką trochę niżej, ale w ogóle nie doszedł do majtek i znowu panika. Możliwe, że jak się kąpałam pod prysznicem, to woda "zmyła" jakiegoś zabłąkanego plemnika do pochwy?

Proszę-pomóżcie, wiem, to pewnie dla większości są dość błahe pytania, ale dla mnie mają duże znaczenie i sieją wiele wątpliwości :)
Siła to zdolność przełamania czekolady na cztery kawałki i zjedzenia tylko jednego :)
klaudis

Pomocy! :((

Post autor: klaudis »

Na początku, witam wszystkich. Mam taki problem. Mam nieregularny okres więc ciężko wyliczyć mi jest dni płodne i niepłodne. 4 kwietnia miałam miesiączkę a 13 kwietnia kochałam się z chłopakiem, byliśmy zabezpieczeni prezerwatywą, wszystko wydawało się ok, jednak od 2 dni czuję dziwny ucisk w podbrzuszu, wczoraj w południe natomiast nie dałam rady zjeść obiadu, mdliło mnie. Myślę że na test jest jeszcze za wcześnie i chciałabym zobaczyć czy dostanę jednak miesiączki. Znacie jakiś domowy sposób na przyspieszenie jej nadejścia? Z góry mówię że robiłam dziś trochę brzuszki, przysiady, podczas prysznica polewałam podbrzusze strumieniem gorącej wody. (Co prawda, zawsze przed okresem mam napięte mięśnie łydek, wyskakują mi pryszcze, również i dziś to zauważyłam, jednak wiadomo że się trochę boję, dużo rozmawiałam z moim lubym o tym i on twierdzi, że prawdopodobieństwo istnieje niewielkie) Ratunku :(
konstancia

Re: Pomocy! :((

Post autor: konstancia »

Moim zdaniem nie jestes w ciąży. Sama mówisz ze masz nieregularne miesiączki a dzis mamy dopiero 3 maja. Jezeli chcesz miec pewnosc zrób test ciążowy, choć z tego co piszesz to mało prawdopodobne a wręcz niemożliwe.

Więc głowa do góry i nie martw sie :)
Gimmiee

Brak okresu

Post autor: Gimmiee »

Witajcie jestem to nowa i potrzebuję rady, ostatnią miesiączke miałam 13.03.2013 . Do tej pory nie mam okresu - minęło 45 dni.
Przeważnie cykle mam regularne, zdarzają się jakieś zmiany od 1 - 5 dni wcześniej lub później. :o
W tym momencie okres spóźnia mi się 21 dni.
W dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam test - wyszła wyraźna 1 kreska.
Po 13 dniach zrobiłam kolejny znów była - 1 wyraźna kreska.

Już sama nie wiem co myśleć, bo piersi wcale nie mam większych , jedyne co mi towarzyszy to zwiększony apetyt i czasami kłucie w dolnej części brzucha. :?:

Poradźcie co robić. :?: :?: :?:
Czy czas na ginekologa czy może jeszcze odczekać?
Albo może macie jeszcze jakieś inne rady. :|
ODPOWIEDZ