Czy mogę być w ciąży ?? Pytania i odpowiedzi

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
patrycja_8899

Re: Czy mogę być w ciąży ?? Pytania i odpowiedzi

Post autor: patrycja_8899 »

Nie,nie miałam żadnej stresującej sytuacji:)
Nawet bez problemu czekałam na okres i tak jak przed 1 tak i przed 2 testem nie martwiłam się tym,że mogę być w ciąży.
Nie mam pojęcia czemu tak jest...po wizycie się wszystko wyjaśni...
oOosylwiaoOo

Post autor: oOosylwiaoOo »

patrycja_8899 pisze:Nie,nie miałam żadnej stresującej sytuacji:)
Nawet bez problemu czekałam na okres i tak jak przed 1 tak i przed 2 testem nie martwiłam się tym,że mogę być w ciąży.
Nie mam pojęcia czemu tak jest...po wizycie się wszystko wyjaśni...
Na pewno tak:)
zdrowenarodziny

Post autor: zdrowenarodziny »

Wszystkim przyszłym mamom polecam nowy serwis edukacyjno – informacyjny dla kobiet, które świadomie podchodzą do macierzyństwa i szukają rzetelnych informacji jak przygotować się do zajścia w ciążę ... Portal zawiera bazę godnych polecenia ginekologów, którzy przystąpili do programu „Świadome Macierzyństwo – Zdrowe Narodziny”. Portal zwiera niezbędne informacje m.in. o tym jak dbać o siebie w trakcie 9 miesięcy, jaką stosować dietę, kiedy rozpocząć zażywanie kwasu foliowego. Ponadto przyszłe mamy mają do dyspozycji kalendarz dni płodnych, który pozwoli na obliczenie czasu najbardziej sprzyjającego poczęciu oraz kalendarz ciąży.
Serdecznie zapraszam na portal poświęcony świadomemu macierzyństwu!

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
patrycja_8899

Post autor: patrycja_8899 »

Witam.
Dziś udało mi się dostać do lekarza,ale tym samym dziś pojawił się okres.
Lekarz nie stwierdził ciąży,ale powiedział,że takie spóźnienie(3tygodnie)może się czasami zdarzyć a przyczyny mogą być różne.
Dzięki za pomoc:)
Pozdrawiam:)
oOosylwiaoOo

patrycja_8899 pisze:Witam.
Dziś udało mi się dostać do lekarza,ale tym samym dziś pojawił się okres.
Lekarz nie stwierdził ciąży,ale powiedział,że takie spóźnienie(3tygodnie)może się czasami zdarzyć a przyczyny mogą być różne.
Dzięki za pomoc:)
Pozdrawiam:)
No widzisz:) a tak się denerwowałaś:)
Nie ma za co dziękować:)
Nieszczęśliwa
Jestem tu nowa :)

Ciąża ?? Pomóżcie !!

Post autor: Nieszczęśliwa »

Dziwna wydzielina z pochwy, na senność, osłabienie, obżarcie przed snem, czy to może oznaczać ciąże ??? Mam nadzieje że nie, bo nie chciałabym już zostać matką :(
dzo

Re: Ciąża ?? Pomóżcie !!

Post autor: dzo »

Nieszczęśliwa pisze:Dziwna wydzielina z pochwy, na senność, osłabienie, obżarcie przed snem, czy to może oznaczać ciąże ??? Mam nadzieje że nie, bo nie chciałabym już zostać matką :(
nie to nie ciąża ;)
Luśka

Re: Ciąża ?? Pomóżcie !!

Post autor: Luśka »

Nieszczęśliwa pisze:Dziwna wydzielina z pochwy, na senność, osłabienie, obżarcie przed snem, czy to może oznaczać ciąże ??? Mam nadzieje że nie, bo nie chciałabym już zostać matką :(
sprawdź swój poziom hormonów, bo objawy są typowe dla niedoczynności tarczycy...albo osłabienie jesienne :)
Klodi

Ciąża?

Post autor: Klodi »

Witam mam 20lat biorę tabletki antykoncepcyjne Cilest od ponad 3 lat zawsze wszystko działo się prawidłowo.Natomiast w tym miesiącu okres spóźnił mi się 3dni a przy tabletkach nie powinien.Odczuwałam ból jajników,jelit wszystkiego po koeli dosłownie.Ciężko mi nawet pisać czy to jest kłucie czy coś innego.Wszystko byłoby nawet ok gdyby nie fakt że mój okres jest dziwny 1dzień mam potem 2 dzień nie miałam i tak cały czas.Powinnam mieć niby do jutra...nawet nie wiem czy to jest plamienie czy okres bo zawsze mam bardzo skąpe krwawienia.
Proszę o rade najlepiej kogoś kto brał tabletki a miał taką sytuacje.Jakie są pierwsze symptomy bycia w ciąży jaki to ból brzucha.
Zasadniczo zabezpieczam się biorąc anty ale fakt faktem gdybym była to mimo wszystko będę się cieszyć natomiast stracę dobra opinie dotyczącą tabletek.
PaniSowa

Post autor: PaniSowa »

Witam, chciałam stwierdzić po ilu dniach od niepojawienia się regularnego okresu powinnam zacząć się martwić czy czasem nie jestem w ciąży? Mam dziwne objawy, których wcześniej w moim organizmie nie było. W czasie owulacji współżyłam ze swoim chłopakiem, stosowaliśmy stosunek przerywany, nie mogę być jednak pewna czy podczas igraszek w nocy nic się do środka nie dostało. Strasznie się martwię. Pomocy :)
Luśka

Re: Ciąża?

Klodi pisze:Witam mam 20lat biorę tabletki antykoncepcyjne Cilest od ponad 3 lat zawsze wszystko działo się prawidłowo.Natomiast w tym miesiącu okres spóźnił mi się 3dni a przy tabletkach nie powinien.Odczuwałam ból jajników,jelit wszystkiego po koeli dosłownie.Ciężko mi nawet pisać czy to jest kłucie czy coś innego.Wszystko byłoby nawet ok gdyby nie fakt że mój okres jest dziwny 1dzień mam potem 2 dzień nie miałam i tak cały czas.Powinnam mieć niby do jutra...nawet nie wiem czy to jest plamienie czy okres bo zawsze mam bardzo skąpe krwawienia.
Proszę o rade najlepiej kogoś kto brał tabletki a miał taką sytuacje.Jakie są pierwsze symptomy bycia w ciąży jaki to ból brzucha.
Zasadniczo zabezpieczam się biorąc anty ale fakt faktem gdybym była to mimo wszystko będę się cieszyć natomiast stracę dobra opinie dotyczącą tabletek.
po 3 latach brania tabletek anty powinnaś sobie zrobić przerwę w braniu, bo to mimo wszystko szkodzi organizmowi.
Poza tym pytasz o symptomy ciąży, jak Ci powiem, że bolą lub swędzą piersi to zaraz Cię będą swędziały:P więc najlepszym sposobem sprawdzenia jest po prostu test ciążowy, no i zgłoś się do ginekologa jak wyjdzie pozytywny :)
Luśka

PaniSowa pisze:Witam, chciałam stwierdzić po ilu dniach od niepojawienia się regularnego okresu powinnam zacząć się martwić czy czasem nie jestem w ciąży? Mam dziwne objawy, których wcześniej w moim organizmie nie było. W czasie owulacji współżyłam ze swoim chłopakiem, stosowaliśmy stosunek przerywany, nie mogę być jednak pewna czy podczas igraszek w nocy nic się do środka nie dostało. Strasznie się martwię. Pomocy :)
ehhhh...a od czego jest test ciążowy? słyszałaś o tym że stosunek przerywany nie jest żadną metodą? skoro spóźnia Ci się okres to włączają się różne objawy, choćby dlatego, że się martwisz, one nie muszą oznaczać ciąży :)
zrób test i podziel się z nami czy będziesz miała bobaska :baby
Martynnaa

Okres a przeziębienie.

Post autor: Martynnaa »

Spóżnia mi sie okres 2 dni, jestem przeziębiona i mam podwyższoną temperature, pod koniec wzeszłego miesiaca współżyłam z chłopakiem. Czy mogę być w ciąży ?? Prosze o odpowiedź ! Pomóżcie...
malam25

czy to może być ciążą

Post autor: malam25 »

Witam. Chciałabym się dowiedzieć co wy o tym myślicie. Dokładnie od 61 dni nie mam okresu, mam obrzmiałe piersi, jestem ostatnio bardziej senna dodam jeszcze, że mam opuchnięte tam na dole( wiecie o co chodzi). Robiłam 2 testy ciążowe i oba wyszły negatywne. Czy to możę byc jednak ciążą. Razem z mężem bardzo byśmy sie cieczyli gdyby tak było.
Awatar użytkownika
JakTakJakNie

Re: czy to może być ciążą

Post autor: JakTakJakNie »

Idź do ginekologa ;)
oOosylwiaoOo

Re: czy to może być ciążą

malam25 pisze:Witam. Chciałabym się dowiedzieć co wy o tym myślicie. Dokładnie od 61 dni nie mam okresu, mam obrzmiałe piersi, jestem ostatnio bardziej senna dodam jeszcze, że mam opuchnięte tam na dole( wiecie o co chodzi). Robiłam 2 testy ciążowe i oba wyszły negatywne. Czy to możę byc jednak ciążą. Razem z mężem bardzo byśmy sie cieczyli gdyby tak było.
Najlepiej zgłoś się do lekarza, to wszystko się wyjaśni. Tak to ciężko odpowiedzieć na Twoje pytanie.
dzo

przykleiłam ten wątek z racji tego, że bardzo często ktoś pyta o ciąże i co chwilę są tworzone niepotrzebnie nowe wątki
Justyna 32

Post autor: Justyna 32 »

testy ciążowe czasem zawodzą. Idź do lekarza. Zrobi Ci usg i dowiesz się wszystkego :baby
karla36

czy to swiadczy o ciąży?

Post autor: karla36 »

wczoraj gdy mój facet wkładał mi palce do pochwy poleciała troche krwi myślałam ze to okres ale gdy wyciągnęłam tampona nic na nim nie było , na pewno nie zerwał mi błony bo już to robilsmy, a na drugi dzien wieczorem pojawiło mi sie pare brązowawych plam czy jest to jakiś objaw ciazy ? gdyż ponad 2 tyg temu byliśmy troche nieodpowiedzialni i martwie sie , chociaż nie mam żadnych z najczęstszy objawów ciązy , prosze o pomoc
Justyna4

Post autor: Justyna4 »

Witam.
raczej nie jestes w ciazy a takie myslenie jest troche dziecinne. przepraszam ze pytam ale ile masz lat?
dzo

Justyna4 pisze:Witam.
raczej nie jestes w ciazy a takie myslenie jest troche dziecinne. przepraszam ze pytam ale ile masz lat?
ja mam wrażenie, że większość pytań zadawanych tutaj na temat ciąży jest pisane przez dzieci :? :?
Justyna4

Post autor: Justyna4 »

no to dobre masz wrazenie..bo takie pytania zaczynaja juz denerwowac... :evil:
no.nie.wiem

Post autor: no.nie.wiem »

Justyna4 pisze:no to dobre masz wrazenie..bo takie pytania zaczynaja juz denerwowac... :evil:
W 100% popieram.
Uwaga, teraz bedzie cytat :) "Czy jest możliwość zajścia w ciążę, podczas gdy partner wchodzi we mnie bez zabezpieczenia,kochamy się tak, natomiast gdy on dochodzi wkłada prezerwatywę?"

Nie rozbawiło Was to? :D
no.nie.wiem

Post autor: no.nie.wiem »

A tak na poważnie, to nie ryzykowałabym z zakładaniem prezerwatywy na ostatnią chwilę bo któregoś pięknego dnia, tudzież nocy Twój chłopak może nie zdążyć wyciągnąć i BAACH.

Póki co używałabym sobie grzecznie gumek ;) zgodnie z instrukcją obsługi.

Tylko pamiętajcie! Nie trzymajcie prezerwatyw na parapecie bo guma się utlenia :D

I bron Boże nie kupujcie w kioskach bo starsze panie z nudów przekłuwaja je agrafkami :P
ODPOWIEDZ