Czy mam pozwolić synowi?
-
MagdalenaKLA
- Jestem tu nowa :)
Czy mam pozwolić synowi?
Otóż tak mój syn ma 15 lat, i poznał symapatie w swoim wieku. Ale swoją drogą, w ostatnich kilku miesiacach wg. mnie i męza sie nas nie słuchał.. Kiedy chciał wychodził z domu nawet nie mówił gdzie idzie.. a domyślam sie ze szedł do swojej dziewczyny. Czułam sie okłamywana gdyż mówił czasami ze idzie z kolegami a widziałam go osobiscie w centrum handlowym z nią.. ufam mu ale nie wiem jak mam na to zareagować . Czy powinnam mu pozwolić ? Mój mąz jest bezradny w tym temacie.
Prosze o pomoc. Pozdrawiam

-
kara99283
Ja uważam że..
Miałam podobny problem ale do czasu.. gdy zastanawiałam sie czy syn powinien spotykać sie z jego dziewczyną, w TVN leciał Dzien dobry TVN i własnie był temat ' Czy nastolatek potrafi sie zakochać ? Dowiedziałam sie że na miłosc nie powinno sie patrzeć przez okulary wiekowe, to nie wiek decyduje o tym w jakim czasie mamy sie zakochać. Psycholog opowiadał o tym co sie mogło stać gdyby matka zakazała miłosci.. o której my myslimi ze to zauroczenie.
Mozliwe ze syn naprawde Kocha i jest szczesliwy. Pani Magdaleno, czytałam o tym na forum psychologicznym i było napisane że jesli matka zakaze miłosci w młodym wieku i nie zrozumie syna. Moze zostać mu uraz do konca zycia. I nie bedzie wiedzial czego tak naprawde chce.. Prosze sobie to przemysleć, mój syn wyszedł na dobrego człowieka. JEstem z niego dumna gdyż potrafi znaleźć też czas dla nas. Mnie i Meża. Pozdrawiam 
- ewelina123
Re: Czy mam pozwolić synowi?
" Pani Magdaleno, czytałam o tym na forum psychologicznym i było napisane że jeśli matka zakaże miłości w młodym wieku i nie zrozumie syna. Może zostać mu uraz do końca życia. I nie będzie wiedział czego tak naprawdę chce.."
Podpisuję się pod tym w stu procentach.....niech Pani sobie wyobrazi siebie na jego miejscu. A "okłamywał" Panią dlatego, że może bał się, że nie zaakceptują Państwo jego wyboru. Ale naprawdę w życiu nie można niczego zabraniać ( tzn trzeba wiedzieć co zabronić, a czego nie robić to z głową ) Ale pamiętajmy wszyscy, że zakazany owoc najlepiej smakuje ......
pozdrawiam
:usta

Podpisuję się pod tym w stu procentach.....niech Pani sobie wyobrazi siebie na jego miejscu. A "okłamywał" Panią dlatego, że może bał się, że nie zaakceptują Państwo jego wyboru. Ale naprawdę w życiu nie można niczego zabraniać ( tzn trzeba wiedzieć co zabronić, a czego nie robić to z głową ) Ale pamiętajmy wszyscy, że zakazany owoc najlepiej smakuje ......
pozdrawiam
Twój syn jest w takim wieku że pojawiaja się w jego życiu pierwsze sympatie i nie możecie mu tego zabronić bo przecież pierwsza miłość to piękne uczucia i nie pozbawiajcie go tego.A może kręcił i kłamał dlatego że bał się po prostu Waszej reakcji na wiadomość że ma dziewczynę albo po prostu wstydził się Wam o tym powiedzieć.Myślę że szczera rozmowa z synem i chęć poznania jego dziewczyny załatwi wszystkie problemy i rozwieje Wasze wątpliwości.
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
-
MagdalenaKLA
Bardzo dziekuje za pomoc, mysle ze rozmowa z nim napewno przyniesie pozytywne skutki. Serdecznie Pozdrawiam 
-
katarzynka
może nie powiedział prawdy bo zwyczajnie krępuje się rozmawiać z mamą o tym że jest zauroczony i że chce spędzać dużo czasu z tą dziewczyną.