czy lubicie czytać książki?

Życiowy dział, nasze sprawy i problemy dnia codziennego.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Alodia
Jestem tu nowa :)

czy lubicie czytać książki?

Post autor: Alodia »

witajcie, jakie książki czytacie, kupujecie je czy wypożyczacie w bibliotece, a może same piszecie: poezję, opowiadania, powieści? podzielcie się z nami :)

oto okładka mojej książki pt. "Wrocław, koty i ... Opowiadania prawie kryminalne"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Śmiech odkurza znużone półki naszych dni" J. Carroll
rogatka
Fajna Kobietka

Re: czy lubicie czytać książki?

Post autor: rogatka »

Bardzo ubogi duchowo jest ten, kto nie czyta książek, a i słownictwo ma ubogie, wyobraźnia nie taka jak być powinna. Czytałam właśnie "Przez rajskie wyspy na dach świata" J.Morea. Powiem wam, że jak nie lubiłam literatury podrózniczej, tak przy tej książce zmieniłam zdanie. Dawno nie czytałam tak dobrze i ciekawie napisanej książki.
Awatar użytkownika
Tamagotchi
Miła Kobietka

Post autor: Tamagotchi »

Staram się czytać jak najwięcej. To rozrywka, która zawsze pozwala mi się doskonale zrelaksować!
ViciWiki

Post autor: ViciWiki »

ja kupuje, uwielbiam moją małą, prywatną bibliotekę w domu ;)
werka

Post autor: werka »

No pewnie, że lubimy czytać książki! Mnie najbardziej interesują te z gatunku science fiction. Twórczość Stanisława Lema najbardziej do mnie przemawia i teraz z okazji setnej rocznicy jego urodzin byłam w Wiedniu na festiwalu https://culture.pl/pl/wydarzenie/glos-l ... cu-wiednia. Instytut Adama Mickiewicza, który był organizatorem tego całego widowiska, bardzo wysoko postawił poprzeczkę pozostałym eventom. Zabawa była cudowna, emocje ogromne są z nami do dziś. Brawo!
Monisia80
Miła Kobietka

Post autor: Monisia80 »

Ja uwielbiam czytać horrory i thrillery.
Brajula

Post autor: Brajula »

Ja bardzo lubię czytać opowiadania, tutaj przykład
https://nudezki.pl/opowiadania/namietna ... -mezczyzn/
jagina
Miła Kobietka

Post autor: jagina »

Kochamy czytać różnorodne książki, a jedną z ostatnio odkrytych perełek jest "Siła ciężkości" autorstwa Iwony Górskiejhttps://wydawnictwopoligraf.pl/publikacje/sila-ciezkosci/ To lektura, która wciąga i inspiruje do głębszych przemyśleń. Czytanie to dla nas nie tylko przyjemność, to podróż w świat wyobraźni i mądrości
ODPOWIEDZ