Czy kolorowy abażur nie popsuje neutralnego salonu
Czy kolorowy abażur nie popsuje neutralnego salonu
Mam salon w bardzo neutralnych kolorach – dużo bieli, jasne drewno, len. Zastanawiam się, czy mogę dać np. ciemnozielony abażur do lampy, żeby coś przełamać. Nie będzie zgrzytu?
Re: Czy kolorowy abażur nie popsuje neutralnego salonu
Wydaje mi się, że właśnie taki jeden mocniejszy akcent potrafi dodać charakteru, bez rozwalania całej koncepcji. Sama mam spokojne wnętrze i dodałam granatowy abażur – od razu zrobiło się bardziej przytulnie, a całość zyskała głębi. Kluczem jest, żeby kolor abażuru był z tej samej palety co reszta wnętrza – wtedy wszystko się trzyma razem. Jak chcesz się rozejrzeć za konkretnymi przykładami, to zerknij tu: https://werandacountry.pl/domy/urzadzam ... -stolowych – można tam podejrzeć ciekawe zestawienia, które pasują do spokojniejszych przestrzeni.
Re: Czy kolorowy abażur nie popsuje neutralnego salonu
Moim zdaniem może właśnie dodać charakteru w takim neutralnym salonie i być głównym punktem całego pomieszczenia. Jeżeli Ci się podoba, to śmiało możesz sobie taki sprawić