Czy ja na coś choruje ? Czy coś jest ze mną nie tak ?

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
cukierpuder
Jestem tu nowa :)

Czy ja na coś choruje ? Czy coś jest ze mną nie tak ?

Post autor: cukierpuder »

Witajcie. Jestem tutaj nowa. Przepraszam, jeśli mój temat dodałam do niewłaściwej kategorii, ale tak szczerze to nie wiem gdzie go dać.

Mam 21 lat i prawą pierś znacząco mniejszą od lewej. Różnica jest na prawdę duża i widoczna. Jakiś czas temu tak bardzo nie było tego widać, ale teraz to już jest masakra. Od 3 lat spotykam się z tym samym chłopakiem. On jak na razie nic nie zauważył i cały czas powtarza, że mam bardzo ładne piersi i nigdy nie powiedział mi (jak do tej pory), że coś jest z nimi nie tak. Ja czuję się niekomfortowo. Bardzo widać tą różnicę, gdy po domu chodzę w samej bluzce (bez stanika) lub gdy założę stanik. Lewa pierś, że tak powiem 'wypełnia' stanik, tzn lewą miseczkę zaś w prawej miseczce jest dużo luzu i prawa pierś nie wypełnia miseczki. Bardzo źle się z tym czuję, nawet teraz mam takie uczucie, że lewa pierś (ta większa) jest cięższa od prawej.. Sutki też różnią się wielkością..
Czy ja mogę coś z tym zrobić ? Czy w ogóle da się coś zrobić, żeby one były równe ? Tzn ja wiem, że człowiek nie jest idealny, ale ta różnica jest na prawdę spora :( Wiem też, że nie tylko ja mam taki problem. Czytałam, że większość kobiet ma którąś pierś większą lub mniejszą. Po za tym słyszałam, że piersi 'regulują' się po urodzeniu dziecka i w czasie karmienia piersią. Czy to jest prawda ? Czy może lekarz rozwiąże mój problem ? Ktoś kiedyś napisał też, że lewa pierś jest zazwyczaj większa, ponieważ faceci, którzy są praworęczni dotykają częściej lewej piersi i dlatego ona bardziej rośnie. Czy ja jestem na coś chora ? Tak na prawdę to mam wrażenie, że prawa pierś mi się zmniejsza. Czy może tak się dziać ?
Proszę o pomoc. :(
Awatar użytkownika
Kostek
Miła Kobietka

Re: Czy ja na coś choruje ? Czy coś jest ze mną nie tak ?

Post autor: Kostek »

cukierpuder pisze:Po za tym słyszałam, że piersi 'regulują' się po urodzeniu dziecka i w czasie karmienia piersią. Czy to jest prawda ?
Prawda, ale chyba nie na tej zasadzie to działa, że jak urodzisz dziecko, to Ci się wyrówna. Dziecko, które karmione jest naturalnie, że tak powiem, "wyciąga" piersi. Inaczej, jeżeli będziesz podawała do karmienia tą mniejszą pierś znacznie częściej, to ona się jakby powiększy.

Ludzie są asymetryczni, nie mają 2 takich samych połówek. Dlatego jedno oko może być mniejsze, jedna ręka krótsza i jedna pierś mniejsza.

Zakładam więc, że z Tobą jest wszystko w porządku. Jeżeli Twojemu chłopakowi podoba się Twoje ciało, to może czas by i Tobie się ono spodobało ;)
Auto zostaw odstaw na www.parkingokecie24.pl i możesz lecieć na wczasy.
ODPOWIEDZ