Czuję się spuchnięta

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
genna

Czuję się spuchnięta

Post autor: genna »

Od jakiegoś czasu mniej jem. Czuję się cała opuchnięta. Zaczynam ograniczać picie wody, ale myślę, że to niedobry pomysł
agnieszka_f

Re: Czuję się spuchnięta

Post autor: agnieszka_f »

Napewno nie należy ograniczać płynów... Diureza musi być zachowana, tzn trzeba pić, żeby sikać żeby pracowały nerki i żeby oczyszczać organizm :)
Napisz coś o sobie- wiek, czy przybralaś na wadze, czy się odchudzałaś? Czujesz się cała opuchnieta czy może w szczególnych miejscach?
genna

Post autor: genna »

mam 45 l.
Mam uchunięty brzuch, wokół oczu i łydki.
Czasami mnie boli głowa.Myślę,że na menopauzę to jeszcze za wcześnie.
Mam również nawracające zapalenia dróg moczowych
pstro

Post autor: pstro »

Ja tak mam zwykle przed okresem, strasznie puchnę. Ale jest to spowodowane zatrzymaniem wody w organizmie, bo okresie na szczęście przechodzi :)
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

A może cukrzyca? No, nie ma co zgadywać,najlepiej zrobić sobie badania :)
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Post autor: Carina »

jak masz problemy z ukladem moczowym to zrob badania w kierunku nerek...podobno jak sie puchnie tak jak ty,to oznaka ze zle pracuja...
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
Marina

Post autor: Marina »

Warto by zbadać poziom wody w organizmie. W ogóle może zrób sobie jakieś podstawowe badania krwi, zmierz ciśnienie.
ODPOWIEDZ