Imię - Cornelia, mieszkam w prowincji Granada, mam 25 lat. Piszę na wielu forach więc całkiem możliwe, że się rozpoznamy, bo już widziałam znajome nicki i tutaj
Cześć!
Cześć!
Cześć
Szukałam jakiegoś babskiego forum aby pogadać z kobietkami o naszych sprawach. Niedawno się zaręczyłam, szykuje się ślub i chciałabym bardzo poradzić się, podzielić radościami i poprzejmować razem, ponieważ ślub będzie dla mnie bardzo ważnym wydarzeniem. W końcu za mąż wychodzi się z zasady tylko raz i ja tylko raz bym chciała 
Imię - Cornelia, mieszkam w prowincji Granada, mam 25 lat. Piszę na wielu forach więc całkiem możliwe, że się rozpoznamy, bo już widziałam znajome nicki i tutaj
Pozdrawiam i buziaków sto.
y tallo corazones a navaja en un torso desnudo de un naranjo

Re: Cześć!
Witaj na forum 
A kiedy data slubu?
Czym sie interesujesz?
A kiedy data slubu?
Czym sie interesujesz?
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Hej! Daty ślubu jeszcze nie mamy, jestem na etapie gromadzenia wszelkich potrzebnych dokumentów i wtedy będziemy je składali i czekali na decyzję ale... chcielibyśmy w połowie września. Taki jest plan.
Interesuję się głównie językami, szeroko pojętą lingwistyką, kocham podróżować, tańczę, uwielbiam historię Hiszpanii... Sporo mam zainteresowań
Interesuję się głównie językami, szeroko pojętą lingwistyką, kocham podróżować, tańczę, uwielbiam historię Hiszpanii... Sporo mam zainteresowań

Bierzemy ślub w Hiszpanii, więc po tym jak złożymy dokumenty w urzędzie mają dwa miesiące by posprawdzać, czy wszystko jest w normie i dopuścić nas do ślubu. Robią tak w przypadku par mieszanych, żeby nie było przypadków by ludzie brali ślub tylko ze względu na to by dostać się do Europy i tak dalej. Polska jest w Unii więc na pewno szybciej to pójdzie ale muszą dokumenty posprawdzać. Papierologia w takich przypadkach jest o wiele bardziej skomplikowana 
Oprócz polskiego mówię po hiszpańsku, katalońsku, angielsku i włosku
Oprócz polskiego mówię po hiszpańsku, katalońsku, angielsku i włosku

Jaśmin witaj
Do września szybko zleci. Fajne chyba te przygotowania (nie wiem bo miałam tylko skromny cywilny).
Co do języków to podziwiam
Co do języków to podziwiam

Witaj
podziwiam ilość języków ;o mnie się marzy norweski ale nigdy nie ma czasu zeby sie nauczyc
Dziękuję
No niestety do nauki języka ciężko jest się zebrać i potrzeba ogromnej motywacji
ale warto i to bardzo!

No to oby szybko rozpatrzyli 
Ilosc znanych jezykow imponujaca
Zapraszam tez tu
babskiesprawy.pl/viewtopic.php?t=14534" class="postlink" rel="dofollow">http://www.babskiesprawy.pl/viewtopic.php?t=14534
Zapraszam tez tu
babskiesprawy.pl/viewtopic.php?t=14534" class="postlink" rel="dofollow">http://www.babskiesprawy.pl/viewtopic.php?t=14534
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Też planujemy tylko skromny, cywilny. Ok. 40 osób, tak sobie liczyliśmy, ale mimo to parę rzeczy trzeba pozałatwiaćlaelia pisze:Fajne chyba te przygotowania (nie wiem bo miałam tylko skromny cywilny).
Dzięki. Już zaglądamHadassa pisze:No to oby szybko rozpatrzyli
Zapraszam tez tu