Cześć :-)

Jesteś nowa na forum? Przywitaj się w tym dziale, napisz coś o sobie.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Amy
Jestem tu nowa :)

Cześć :-)

Post autor: Amy »

Cześć wszystkim :-)

Wyada się przywitać i napisać parę słów o sobie :-)

Mam 28 lat, pracuję w instytucji pomocowej. Jestem w stałym związku, mieszkam z partnerem ciut ponad dwa lata.
Interesuję się sztuką, głównie street artem oraz fotografią, choć sama jeszcze nie robię zdjęć.
Lubię obejrzeć dobry film, unikam polskiej kinematografii oraz amerykańskich komedii typu American Pie ;-)
Lubię także poczytać kryminały, książka musi mieć w sobie krew, morderstwo, zagadkę... ;-)
Czasem chwytam się za coś lżejszego :-)
Dużo słucham muzyki. Nie ograniczam się do konkretnego gatunku muzyki, prawie każdy gatunek ma jakieś perełki, coś godnego uwagi, także lubię muzykę od klasycznej, przez etniczną, rock, ambient, poezję śpiewaną po rave :-)
Z Lubym lubimy nietypowy rodzaj turystyki.. Odwiedzamy opuszczone miejsca.. fabryki, niedokończone budowle :-) Lubimy industrial :-) Dlatego zamierzamy w ciepły weekend pojechać do Łodzi... Dużo murali, dużo industrialu ;-)

Nie potrafię piec ;-) Parafię zrobić jedno ciasto i Kopiec Kreta ;-) Dużo u nas kuchnii wegetariańskiej, mój partner nie je mięsa od ok 15 lat, ja nie potrafię odmówić sobie schabowego u rodziców, karkówki, kiełbasy na grillu ;-)

I to chyba tyle ;-) ;-)
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Re: Cześć :-)

Post autor: BlackWolf »

Jak dobrze jest poczytać o hobby, zainteresowaniach ''typowo nietypowych'', które także ktoś dzieli.
Industrial, murale, kryminalne książki... i żadnego American Pie.
Hmm...
Wyczuwam ''bratnią'' duszyczkę na horyzoncie. :roll:
Czy lubisz / lubicie z partnerem klimaty postapokaliptyczne?
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Obrazek
Awatar użytkownika
Amy
Jestem tu nowa :)

Post autor: Amy »

Postapokaliptyczne klimaty... hmmm.. baaardzo lubimy obrazy Beksińskiego :-) Ja wprost uwielbiam :-)
Jeśli chodzi o literaturę, wygraliśmy 5 książek z serii Metro 2033 zapoczątkowanej przez Dmitrija Glukhovskiego, ale przyznam się, szczerze, że jeszcze nie zaczęłam ich czytać :-) Myślę, że się spodobają :-)

Jeśli chodzi o filmy w tym klimacie, owszem też lubimy :-) Podobał mi się bardzo "Jestem legendą" :-) "Pojutrze" inny poziom, ale też miło się oglądało ;-) Filmy katastroficzne bardziej chyba lubi B., ja zauważyłam, że ciężko o dobry ;-) Najgorzej, gdy jest produkcji niemieckiej :-D Film "Droga" uważam za ciekawy, a "World War Z" za najlepszy film z zombie ;-) "Czarnobyl. Reaktor strachu" wiem, że oglądałam, skusił mnie, był nawet ok :-)
Oglądamy też The Walking Dead :-)

Nałogowo od wielu lat oglądam też Chirurgów :-D
Ostatnio zmieniony ndz kwie 19, 2015 11:24 pm przez BlackWolf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: proszę używać edycji postów
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Post autor: BlackWolf »

Metro świetne. Polecam, naprawdę warto przeczytać jeśli lubi się takie klimaty.
Obecnie wyszła kolejna książka pt. ''FUTU.RE'' -także ciekawa.
Beksiński tworzył niesamowite dzieła... Trzeba przyznać, że miał talent do ''dziwadeł''.
A co do ''World War Z'' całkowicie zgadzam się. ;)
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Witaj na forum ;) miło poznać ...
dość interesująca osoba z Ciebie ;)
no i kolejna osoba do dzielenia się przepisami wege :D
.. bo w oczach tkwi siła duszy...