Czarna lampa

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.
ODPOWIEDZ
ladybird
Jestem tu nowa :)

Czarna lampa

Post autor: ladybird »

Coraz częściej widzę w różnych magazynach, w różnych inspiracjach, że w pokoju wykorzystane są czarne lampy. Fajnie to wygląda w minimalistycznych wnętrzach, nowoczesnych. Co myślicie o tym trendzie, podoba wam sie taki kolor lamp? :)
ocilie

Re: Czarna lampa

Post autor: ocilie »

do nowoczesnego wnętrza jak najbardziej, tylko myślę, że pokój musi być raczej taki przestronny żeby to dobrze wyglądało :) dużo takich lamp widziałam na SPAM, więc można tam poszukać inspiracji :)
Ostatnio zmieniony czw sty 22, 2015 3:46 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Awatar użytkownika
Lucy
Miła Kobietka

Post autor: Lucy »

To chyba zależy jaki efekt chcesz uzyskać we wnętrzu. Moim zdaniem czarna lampa fajnie sprawdziłaby się we wnętrzach buduarowych albo takich o stonowanej kolorystyce. Mi osobiście podobają się takie, ale w moim mieszkaniu nie ma dla niej miejsca, musiałabym całkiem zmienić wygląd któregoś z pomieszczeń, żeby mi pasowała. Aczkolwiek widziałam bardzo ładną w sklepie Luxar, miała kryształki i wyglądała bardzo ciekawie.
Niestety nie mogę wkleić zdjęcia, ale była naprawdę bardzo ładna.
Nie szu­kają pot­raw wyszu­kanych czy egzo­tycznych, ale wolą da­nia kon­wen­cjo­nal­ne, jak em­briony ptaków nielotów, mielo­ne or­ga­ny w powłoce je­lit, plas­try ciała świń czy bul­wy by­lin przy­pala­ne w zwierzęcym tłuszczu; w ich gwarze ok­reśla się je ja­ko jaj­ka, kiełbasę, be­kon i frytki.
Awatar użytkownika
Atlantic Polska
Miła Kobietka

Post autor: Atlantic Polska »

Mi się podoba czarna lampa podłogowa, która składa się z abażuru wykonanego z materiału osadzonego na trójnożnej podstawie. Taki trójnóg z metalu sprawia, że lampa jest bardzo zgrabna. Połączenie czerni i srebra wzbogaca produkt dodatkowo o akcenty glamour.
Awatar użytkownika
Astra
Super Gaduła

Post autor: Astra »

Oj wyjatkowo nie pasi mi czarny kolor w lampie.
Nawet w dobrych aranzacjach , ktora perfekcyjnie potrafi skupiac czern, moim zdaniem czern nie jest za bardzo korzystna pod wzgledem energetycznym.
Ale jesli ktos ulega fascynacji kolorem czarnym i komfortowo sie czuje z przedmiotami czarnymi,
to jest to wylacznie jego wybor.
Choc na mnie nawet drobne elementy wyposazenia dzialaja przytlaczajaco i przyduszajaco. :pisze:
LukaszM

Post autor: LukaszM »

Wszystko zależy od aranżacji wnętrza. Jeżeli masz białe meble i czarne dodatki to taka lampa doskonale się nada.
rona81
Miła Kobietka

Post autor: rona81 »

Chym a ja mam czarną lampę w klasycznej sypialni. W kształcie kwadratu z wycinankami i wygląda super. Na nakastlikach przy łóżku mam identyczny rodzaj lampy tylko na nóżce i oczywiście mniejsze ;-) ale w szato - srebrnym i cudnie współgra. Kwestia tego co komu się podoba jak będe miała chwilę wrzucę zdjęcia :)
Obrazek
Zapraszam!
Ajlar

Post autor: Ajlar »

Widzialam takie lampy na SPAM - i faktycznie - robia niezle wrazenie:) Ale czy w domu bym sie odwazyla na takie? - jakos watpie....
Ostatnio zmieniony pt lip 10, 2015 2:52 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
karolciaijolcia

Post autor: karolciaijolcia »

oczywiście super to wygląda ;) w minimalistycznym stylu jak wiecie super komponuje sie czern z bielą
ekrany do telefonów warszawa
kaciaf

Post autor: kaciaf »

Dla mnie wygląda to dziwnie, bo to lampa i powinna dawać światło. Jak masz czarną obudowę wiele tego światła nie będzie, nie powiem ładnie wygląda ale mało praktyczne.
samochód zastępczy z oc sprawcy
luizah

Post autor: luizah »

Dosyć odważne rozwiązanie, ale pasuje do nowoczesnych wnętrz. Trzeba tylko odpowiednio je ograć dodatkami :)
https://najlepszegadzetyblog.wordpress.com/
Awatar użytkownika
Panna_Mysia
Fajna Kobietka

Post autor: Panna_Mysia »

Mnie cię czerń we wnętrzach średnio podoba, ale mąż ma kącik radiowy ze sprzętem i tam zamierzamy postawić mu czarną lampkę. Wszytsko zależy od tego, jak mamy urządzone wnętrze :)
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
ODPOWIEDZ