Coraz bliżej wojna, coraz bliżej wojna!

Wydarzenia z Polski i ze świata. Kontrowersje wokół nas. Ciekawe artykuły. Polityka
ODPOWIEDZ
Snajper
Samiec

Re: Coraz bliżej wojna, coraz bliżej wojna!

Post autor: Snajper »

Problem polega na tym, że cały zglobalizowany system finansowy stał się fikcją. Jedyny możliwy scenariusz zresetowania sytemu to wojna. Tak to działa od wieków. niewydolność systemów politycznych i gospodarczych zawsze tak się kończy. Kiedy to będzie ? Może w przyszłym roku, może później, ale będzie. To zadziwiające że tak długi pokój po drugiej wojnie światowej zawdzięczaliśmy odstraszającej sile broni atomowej. teraz już nie mówi się o atomowym Armagedonie, więc wojny lokalne stają się alternatywną metodą prowadzenia polityki, lub metoda na resetowanie sytemu.
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Post autor: BlackWolf »

Jest spokój, bo Rosja nie ma jak w nas uderzyć. A może nie tyle co nie ma, bo gdyby chciała to by uderzyła. Bardziej im chodzi, abyśmy my pierwszi wyszli z inicjatywą wojny lub wmieszali się w konflikt między Rosją a Ukrainą.
Wystarczy spojrzeć wstecz. Ciągłe prowokowanie Polski do ataku, szukanie powodów itd. Smoleńsk, sprzeciw odnośnie tarczy antyrakietowej, rozstawanie wojsk rosyjskich blisko granic Polski. Wszystko zmierzało i zmierza ku jednemu. Nami nie interesuje się jakoś inny kraj. Nas nienawidzili od zawsze i nienawidzieć będą Rosjanie. Także to kwestia czasu kiedy w reszcie wybuchnie III wojna.
No chyba, że coś innego faktycznie wydarzy się i zamiast wchodzić na ścieżkę wojenną z Rosją, wszystkie kraje będą się mordować aż w końcu spadnie bombka made in China i pozamiatane. Nastanie nowa era bez ludzi.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Obrazek
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

Post autor: Kinga88 »

straszne
dariuszkowalczyk11
Jestem tu nowa :)

Post autor: dariuszkowalczyk11 »

Nie słuchałem przepowiedni Krzysztofa Jackowskiego, mam nadzieję że jego przepowiednie o wojnie się nie sprawdzą. Bardzo często przewidywania jasnowidzów się nie sprawdzają, pewnie teraz będzie podobnie. A wojna na Ukrainie trwa już długo i trudno ocenić kiedy się zakończy.
Awatar użytkownika
Demeter
Fajna Kobietka

Post autor: Demeter »

Tyle razy już przepowiadali wojnę, zagładę planety, katastrofy, koniec świata, że nie chce mi się w te brednie wierzyć... Pan Jackowski jeśli chodzi o wieszczenie raczej kiepski jest...
renna

Post autor: renna »

Obawiam się, że to wszystko naprawdę może być realny scenariusz, chociaż temu gościowi nie za bardzo ufam
Sklep fryzjerski Hairlook
Meridka

Post autor: Meridka »

To kiedy w końcu ta wojna? Bo coś się nie zaowiada mimo upływu 6 lat.
Żabnik
Fajna Kobietka

Post autor: Żabnik »

Oby nigdy!
ODPOWIEDZ