co zrobic bole jajników (chyba)
co zrobic bole jajników (chyba)
Jakiś rok temu bolały mnie jajniki( a dokładnie prawy) po wizicie u ginekologa okazało się ze miałam torbiela który pękł, doktor przepisał jakies tabletki i było ok. Od jakis 2 miesiecy znowu miewam bole ktore wydaja mi sie bolami jajników, tylko te bole sa bardzo czeste( nawet codziennie) a ich nasilenie bardzo rózne. Dodam że od jakiegos czasu strasznie rozregulowała mi się miesiączka, myslałam ze to jednorazowe ale jednak nie. Miałam ją co 26 dni a teraz mam co 30 a nawet 40.Udałam się do ginekologa gdyz stwierdziałam że znowu mogę miec torbiele. Ginekolog stwierdził ze mam mała nadrzerkę i ze lekko powiekszone jajniki oraz duzo pecherzyków. Stwierdził ze możliwy jest zespół policystycznych jajników i odradził antykoncepcji która by odrazu pomogła, zlecił badania które potwierdziłyby PCOS. Postanowiłam ze udam sie do innego lekarza aby sprawdzic co ten powie. Drugi ginekolog stwierdził ze mam mała nadrzerkę, ale nie widzi zadnych pecherzyków, i nie wie czemu moga mnie bolec te jajniki. Mowilam mu ze nawet w noc przed wizyta bolały mnie, ale stwierdził ze nic nie wie, a samo badanie z wyjasnieniem trwało moze 10 min. Doktor zalecił ponowną wizytę i zrobienie badania moczu, bo moze to nerki czy cos. Nie wiem teraz co mam zrobic? Udac sie do kolejnego ginekologa? robic badania na PCOS? ( które są drogie) czy moze badanie moczu i isc do tego ktory z moich oddczuc nie wiedział co sie dzieje..Czy możliwe jest że miesiączka tak sie rozregulowała od nerek?? dodam że ostatnio musze czesto oddawac mocz, ale nie wiem czy jest to powiazane czy moze to dlatego ze pije wiecej płynów
- CynamonkaZrodzynkiem
- Extra Kobietka
Re: co zrobic bole jajników (chyba)
Okropny masz problem:( ja kilka tygodni temu też miałam okropne bóle. Myślałam, że to jajniki. Poszłam do lekarza ginekologa. On stwierdził, że to prawdopodobnie nerki i zlecił leki oczyszczające je. Nie pomylił się. Może powinnaś zrobić mimo tych kosztów to badanie... A tak z ciekawości ile ono kosztuje?
Amantium irae amoris integratio.
Re: co zrobic bole jajników (chyba)
w laboratorium które znalazłam całkowity koszt badania na PCOS 200zł - według mnie to duzo.