Co spakować na pierwsze wakacje z dzieckiem?
Co spakować na pierwsze wakacje z dzieckiem?
Cześć dziewczyny. Jadę w tym roku po raz pierwszy na rodzinne wakacje. Towarzyszyć nam będzie ośmiomiesięczny Michaś. Co mam spakować? Macie swoją żelazną listę do pakowania. Znalazłam jedną fajną na portalu rodzinne miejsce ale może coś jeszcze byście tam dodały? Szczególnie chodzi mi o takie medyczne kwestie. Ala
Re: Co spakować na pierwsze wakacje z dzieckiem?
Chyba zalezy od dziecka czy choruje itd...Mysle ze podstawy to cos na owady,cos przeciwbolowego ,obtarcia czy odparzenia .Jesli mały jest zdrów to mysle ze nic nadzwyczajnego zabierac nie trzeba jezeli chodzi o te kwestie.
Największą głupotą naszego gatunku jest to,że najwspanialsze bukiety przeznaczamy dla zmarłych...
Przy wyjzadach z dzieckiem mój mąż zawsze się śmiał, że powinnam od razu szafę spakować. Zazwyczaj biorę wszystko co mi przyjdzie do głowy co może się przydać. Staram się omijać rzeczy, które można kupić na miejscu. Przy takim maluchu to przede wszystkim ogrom ubranek i akcesoria do pielęgnacji. Myśle, ze leki bo nawet jeśli nie jest chorowity, to i tak zmiana klimatu często wpływa na dzieci. Poza tym nie panikowałabym zbytnie. Żyjemy w czasach, w których jak nam czegoś zabraknie to jesteśmy w stanie to przecież kupić.
Przede wszystkim wystarczającą ilość ubranek i niezbędne lekarstwa, jeśli dziecko zażywa. Resztę można bez problemu kupić w sklepie!
http://transportbeztajemnic.blog.onet.pl/
Pakowanie na wyjazdy z dziećmi to masakra. My jeździmy 2+2. 2 duże torby + trzy mniejsze.
A i tak zawsze są wątpliwości, czy wszystko mamy zabrane. Pamiętajcie o lekarstwach, jedzeniu, pieluchach, kosmetykach dla dzieci. W miejscowościach turystycznych takie rzeczy wcale nie są łatwe do kupienia.
A i tak zawsze są wątpliwości, czy wszystko mamy zabrane. Pamiętajcie o lekarstwach, jedzeniu, pieluchach, kosmetykach dla dzieci. W miejscowościach turystycznych takie rzeczy wcale nie są łatwe do kupienia.
Znam ten ból. Gorzej że jeszcze trzeba zabrać zabawki i całą aptekę, bo w sumie przy dzieciach trzeba być gotowym na każdą sytuację, co nie?
Cóż, wakacje z dziećmi to ciężka praca, ale trzeba przetrwać tych kilka lat. Zresztą wszystko ma swój urok.
Teraz głownie wybieramy hotele pod dzieci - aquaparki, animacje itp. Kiedyś to nie miało dla nas znaczenia.
Cóż, wakacje z dziećmi to ciężka praca, ale trzeba przetrwać tych kilka lat. Zresztą wszystko ma swój urok.
Teraz głownie wybieramy hotele pod dzieci - aquaparki, animacje itp. Kiedyś to nie miało dla nas znaczenia.
Nie przesadzaj, że ciężka praca. Do wszystkiego trzeba się przyzwyczaić, a przede wszystkim dobrać odpowiedni hotel. W Travelplanet zaznaczasz, że hotel dla rodzin z dziećmi i już ci łatwiej. My bierzemy takie hotele z bardzo dużymi brodzikami i atrakcjami dla dzieci. Wtedy siadasz gdzieś na brzegu i spokojnie obserwujesz, nie musisz być na metr od dziecka, no chyba że to dopiero maluszek, który nauczył się właśnie chodzić.
Bez zabawek się nie obejdzie
Najlepiej coś kreatywnego, ale nie komputer 
Bańki mydlane - Tuban.pl
Obawiam się tylko, że tak naprawdę to nigdy do takiej "pierwszej-najpierwszej" podróży z małym nie można się przygotować 
Sieraków Domki - wezaj.pl
Heh, powinnaś raczej zapytać: "czego nie pakować?" potem się już nauczysz, uwierz mi 
Rejsy po Morzu Śródziemnym - Sonriso.pl
Komputer na wakacjach nie jest dobrym rozwiązaniem. Wakacje to czas, kiedy powinno się odpocząć od takich rzeczy.
Polskie morze jest dobrym pomysłem. W miarę niedaleko (w porównaniu do zagranicznych podróży), czasem można wyhaczyć fajną ofertę na domek letniskowy. Dodatkowo świeże, morskie powietrze dobrze zrobi każdemu szkrabowi.
Czysty Zysk - blog nie tylko o sprzątaniu
Obowiązkowo czapka z daszkiem, co by dziecko się nie przegrzało. Warto w razie czego zabrać lekko kurtkę - patrząc na obecną pogodę to bardzo się przyda... Jakiś krem na owady, ale oczywiście taki dla dzieci. Warto też pomyśleć o jakichś lekach, bo dzieciaki lubią chorować wtedy kiedy nie powinny
Czyli coś na kaszel, gorączkę, katar - to akurat można kupić na wakacjach, ale termometr warto mieć ze sobą 
Nie zapomnij zabrać termometru! Przy dzieciach polecam zainwestować w bezstykowy, bo jest dużo wygodniejszy w użyciu. Ja ma Diagnostic NC 300 
Wypoczynek nad Bałtykiem to świetny pomysł na urlop z dziećmi . W tym roku szczególnie sobie chwalę, że wybraliśmy Rewal i kameralny ośrodek Adamówka przy ul. Lipowej. Ośrodek położony jest w spokojnym miejscu, blisko morza. Domków jest tylko 8 i są od siebie oddalone o 3-4 metry, więc każdy z gości bezpiecznie mógł wypoczywać na tarasie swojego domku. No i co najważniejsze domki bardzo dobrze wyposażone, nie musisz zabierać pół domu, żeby normalnie funkcjonować. Dodatkowo bardzo mili właściciele, którzy zawsze chętnie służyli pomocą i radą.
-
ryszard333w2e
- Jestem tu nowa :)
Jest dużo rzeczy do spakowania. Chyba każdy bardzo dobrze o tym wie.
https://www.tarnowskiegory.info/
-
klaudiakkk22
- Fajna Kobietka
My byliśmy rok temu z biurem konsorcjum.pl w Chorwacji i spakowaliśmy przede wszystkim niezbędne leki, trochę zabawek i masę ciuszków na przebranie.
Ja przede wszystkim zadbałam o dobre ubezpieczenie i stabilność wyjazdu, dlatego wyjeżdżaliśmy z biurem Itaka.
-
klaudiakkk22
- Fajna Kobietka
My jedziemy do Chorwacji z biurem podróży konsorcjum.pl i też zastanawiam się co przede wszystkim wziąć ze sobą.