Co robicie z niepotrzebnymi rzeczami ?

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
ODPOWIEDZ
marysia.we
Jestem tu nowa :)

Co robicie z niepotrzebnymi rzeczami ?

Post autor: marysia.we »

Hej dziewczyny, co robicie z niepotrzebnymi rzeczami ? Takimi które nie mogą zostać sprzedane a leżą w przysłowiowej szafie ?
dzo

Re: Co robicie z niepotrzebnymi rzeczami ?

Post autor: dzo »

wyrzucam do kontenerów PCK
Radiance

Post autor: Radiance »

Kontenery PCK albo rozdaje co, komu się podoba. Ostatnio siostra pogrzebała w takich rzeczach, w których nie chodzę albo rzadko kiedy je noszę i wyłudziła kilka ciuchów ;) Kiedyś też, pamiętam wymieniałam się z koleżankami.
marysia.we

Tak ale mówisz tu o jakiś ubraniach i tego typu rzeczach, a np co zrobić z rożnego rodzajem narzędziami lub sprzętem RTV\AGD i innymi urządzeniami które bardzo często są używane tylko kilak razy do roku.
dzo

wystawiam na portalu ogłoszeniowym, że oddam za darmo i zawsze znajduje się jakiś chętny
marysia.we

Znajomy mówił mi dziś coś o takim portalu rentalo.pl, ciekawie to wygląda.
Nala

Post autor: Nala »

Nie słyszałam o takiej stronie, ale fajnie to wygląda! :) Muszę kiedyś spróbować :)
dzo

marysia.we pisze:Znajomy mówił mi dziś coś o takim portalu rentalo.pl, ciekawie to wygląda.
przyszłaś tu zaspamować ? :evil:
kochanka

Post autor: kochanka »

Hymmm ja wyrzucam do śmieci ;) Ale najpierw leży rok może dwa lata i przerzucam kąta w kąt. i w końcu mogę się pożegnać hehe
marysia.we

dzo pisze:
marysia.we pisze:Znajomy mówił mi dziś coś o takim portalu rentalo.pl, ciekawie to wygląda.
przyszłaś tu zaspamować ? :evil:
Jeśli coś źle zrobiłam to przepraszam, nie miałam tego w zamiarach. Chciałam tylko podzielić się z wami, tym o czym słyszałam i porozmawiać.
dzo

jak się jest nowym użytkownikiem i zakłada się wątek w którym zaraz potem daje się adres innej strony www to cóż to może być jak nie spam..

ale ok ;) przymknę na to oko tym razem ;)
brunecia
Extra Kobietka

Post autor: brunecia »

ciuszki pakuje i podaje dalej do jednej koleżanki, ona wybiera co jej sie podoba, reszte pakuje i podaje dalej do koleżanek. Ja jestem zadowolona, bo nie mam już niepotrzebnych rzeczy, a kolezanki są zadowolne bo mają nowe ciuszki. co do reszty to zazwyczaj chomikuje "bo na pewno się kiedys jeszcze przyda" eeeh mania chomikowania, ale sie lecze ;)
viola

Post autor: viola »

Jeśli są nowe i z metką to sprzedaję.
Awatar użytkownika
aniolek27

Post autor: aniolek27 »

Mieszkam za granicą i tu są sklepy dobroczynne - można przynieść niepotrzebne rzeczy, a z ich sprzedaży są zyski przeznaczone na różne cele charytatywne w lokalnej społeczności. Fajna sprawa :)
hajarka

Post autor: hajarka »

Ja zawsze pytam się kogoś czy ktoś by tego nie chciał lub staram się sprzedać za symboliczną kwotę. Jeśli ktoś nie chce danej rzeczy to wtedy to po prostu wyrzucam, żeby miejsca nie zajmowało nie potrzebnie, skoro i tak ta dana rzecz nie będzie już przez nikogo używana.
Ostatnio zmieniony czw lip 04, 2013 10:16 am przez hajarka, łącznie zmieniany 1 raz.
kopenhaga zwiedzanie
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

Ja sprzatajac szafy , daje rzeczy sasiadom aby sobie wybrali co sie przyda . Nigdy dobrych rzeczy nie wyrzucam do smietnika . Jest tylu ludzi co nie stac , a jak to to zanosze do karitasu nie wkładam w skrzynki stojace pod szyldem pck bo to nie dociera do biednych ludzi
Awatar użytkownika
Adix257
Samiec

Post autor: Adix257 »

z tych skrzynek coś trafi do biednych ludzi ale więkrzość zasila się tymi ciuchami tak zwane ciucholandy i później piszą świeży towar z angli
Adrian
:P
elzbieta45
Kobietka Expert

tak Adrian tak to jest z tymi skrzyniami ze to trafia do ciucholandow . Dlatego ja oddaje sasiadce a jak juz to prosze sasiadke o zawiezienie bezposrednio do karitasu
oOosylwiaoOo

Post autor: oOosylwiaoOo »

Jeżeli chodzi o ubrania, to też ich nie wyrzucam, tylko przekazuje komuś:) Mam też sporo zabawek z dzieciństwa, które nie są poniszczone i ostatnio przekazałam je do pobliskiego Domu Dziecka.
dzo

ostatnio koleżanka opowiadała, że wyrzuciła swoje ciuchy do kontenera a po jakimś czasie na szmatach swoją bluzkę znalazła ;/

Ja chyba przestanę wrzucać tam ciuchy...
elzbieta45
Kobietka Expert

Ja nie wrzucam rzeczy do tych skrzynek bo z tamtad wszystko idzie na lumpisie . To tylko jest przygrywka z szyldem pck czy karitas . To wole dac komus gdzie widze ze potrzeba no ma mniej lub zawoze bezposrednio do karitasu to tez wiem ze to trafi do potrzebujacych .
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

Fakt. Te wszystkie rzeczy nie trafiają do potrzebujących tylko do lumpeksów. Lepiej dać osobiście.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
elzbieta45
Kobietka Expert

tez tak uwazam . kiedys nawet wysyłałam paczki znalazłam adres i rzeczy wysyłałam do danej rodziny
Armigor
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Armigor »

Adix257 pisze:z tych skrzynek coś trafi do biednych ludzi ale więkrzość zasila się tymi ciuchami tak zwane ciucholandy i później piszą świeży towar z angli

Niewiem jak jest z tymi skrzynkami ale wiem że w Irlandii skupują szmaty które trafiają do lumpexów ( tak to chyba sie nazywa) miedzy innymi do Polski podobno nawet ładnie płacą.
Ja oddaje do SVP to też lumpex z tym że dochód idzie dla potrzebujących,fajna sprawa sama czasami lubię sobie cos tam kupić zwłaszcza że jest tam ogrom nowych i firmowych rzeczy
Przyjmują tam wszystko jezeli jest sprawne ciuchy,zabawki,AGD ,wózki więc można pozbyć sie z domu wszystkiego co sie nam znudziło.
elzbieta45
Kobietka Expert

to super sprawa . W niemczech tez z tych skrzyn nie idzie na biednych to zabiera jakas firma i sprzedaje do lumpisiow . Wiem ze w niemczech tez sa sklepy taki i tez mozna kupic bardzo fajne ciuchy a dochod inie na pomoc
ODPOWIEDZ