co robić??

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Juliaaa
Jestem tu nowa :)

co robić??

Post autor: Juliaaa »

czy znacie taką historię, lub może przydarzyła Wam się osobiście, żeby chłopak który powiedział, że już nie kocha, wrócił po jakimś czasie? Słyszałam, że są takie pary, ale te stwierdzenie "nie kocham Cię już" "nie wyobrażam sobie byśmy mieli być kiedykolwiek znów razem", czasem mam nadzieje że to tylko chwilowe złudzenie jego, powodowane silną złością. Wcześniej próbował ze mną zerwać już dwa razy, dawał kolejną szansę ale moje wady niewiele się zmieniły, ale teraz naprawdę jestem inną osobą,nie mam tych wad, tylko on już nie wierzy, a że nie mamy wspólnych znajomych to nie ma jak tego zweryfikować. Nie mogę żyć bez niego. To miłość mego życia. Wylądowałam w szpitalu bo z tej rozpaczy mimo że minęły prawie 2 miesiące od rozstania nie mogłam jeść i spać... on nic o tym nie wie i się nie dowie, nie chce by czul się winny albo miał mnie za histeryczkę i wracał z litości, nigdy tak nie reagowałam, ale to prawdziwa miłość... marze jednak o tym że jeśli utrzymamy chociaż sporadyczny kontakt koleżeński to może tą moją zmianę zobaczy i uczucie w nim odżyje. Tylko własnie.... czy miłość która raz umarła ma jeszcze szanse ożyć?? On mówi że nie ma czego ratować bo ta miłość to trup a trup nie ożyje
Malak11
Miła Kobietka

Re: co robić??

Post autor: Malak11 »

1. Ile macie lat?
2. Jakie masz wady ktorych on nie umie zaakceptowac?
Basia1994

Post autor: Basia1994 »

Jeśli jest miłość, to wszystko jest. Jeśli chłopak mówi, czuje ze cię juz nie kocha, to daj sobie i jemu spokój. Prawdopodobnie twoja szanse zaprzepascilas wiec nie ma sensu ciagnąć tego dalej. Pamiętaj tego kwiatu jest pół światu :)
Awatar użytkownika
Stella82

Post autor: Stella82 »

Ile byliście ze sobą? Z doświadczenia, choć to cholernie ciężkie - powiem Ci, że jeszcze inaczej na to spojrzysz. Musisz dojść do równowagi, co może potrwać długo - a to czy to miłość życia okaże się już całkiem później. Zdaj się na przypadek, owszem - jeśli masz taką potrzebę to porozmawiaj z nim - ale może się okazać, że kochasz tylko jakieś wyobrażenie o nim, iluzję… Czego w sumie Ci życzę, bo nie warto marnować czasu.
Olka

Post autor: Olka »

Wiesz kocha się nie dla zalet ale mimo wad, a twoje "wady" dla innego faceta mogą wcale nie istnieć. Moim zdaniem uczucia nie da się ożywić, może na krótko pożądanie ale nie miłość. Zostaw to za sobą i idź na przód, ten facet jest dla ciebie kotwicą uczuciową, która nie pozwala ci otworzyć się na nową miłość. Kidy zamkniesz ten rozdział za chwilę otworzy się przed tobą następny.
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

a nie trzeba było myślec o nim w ten sposób jak byliście razem? No sorry ale jeśli porządnie zalazlaś mu za skórę to po co ma sie pakowac kolejny raz w coś co tworzył i budował tylko on ..bo Ty to niszczyłaś. Przykre ale jak ktoś jest dobry to sie go nie docenia, a potem się płacze. Daj mu lepiej spokuj ,pewnie sie wystarczająco swojego czasu nacierpiał z Twojego powodu. Jak go tak kochasz to daj mu zyc i pozwól mu być szczęśliwym :)
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Awatar użytkownika
berta23
Miła Kobietka

Post autor: berta23 »

Człowiek uczy się na błędach. Mówisz, że się zmieniłaś, to dobrze ale wydaje mi się, że będziesz mieć okazję pokazania tego już komuś innemu. Skoro chłopak mówi, że już nie kocha to lepiej dać sobie spokój. Nie wiemy do końca o jakie Twoje wady i związane z nimi zachowanie chodziło ale wydaje mi się, że ciężko ożywić jest Miłość, gdy ktoś się naprawdę zraził do drugiej osoby... Czas może zdziałać wiele i uleczyć nawet bardzo złamane serce. Lepiej też dać mu spokój, bo ciągle pisząc, prosić o kolejną szansę chyba bardziej zrażasz go do siebie..
Where you invest your love, you invest your life...
retemina

Post autor: retemina »

Zgadzam się z przedmówcą. Niestety, czasem uczucie po prostu się kończy i nie jest to łatwe, ale trzeba się z tym pogodzić. Najgorsze, co możesz zrobić w takiej sytuacji, to żebrać o uczucie - wtedy, tak, jak pisze berta23, będzie jeszcze gorzej i on się całkowicie od ciebie odetnie, a tak to może będziecie ze sobą czasami rozmawiać. Bądź silna, pozbieraj się i daj sobie z nim spokój.
www.ris.mazovia.pl
ODPOWIEDZ